5 jeftinih, ali zabavnih igara za dečiji rođendan

GBL117

Priređuješ rođendansku proslavu za decu i pitaš se kako da ne potrošiš čitavo bogatstvo? Bez obzira da li si smislio/la igre za dečiji rođendan u kući ili imaš dvorište u kome se deca mogu igrati, ovih pet kreativnih ideja za decu i igranje zahtevaju samo svakodnevne predmete iz domaćinstva, poput jaja, toalet papira i jastučnica.

1. Misteriozni izazov

Sakupi određeni broj predmeta koje imaš u kući (to mogu biti lične stvari, hrana i igračke, ali se potrudi da imaju različite oblike i teksturu) i stavi ih u jastučnicu. Bez gledanja, deca moraju da ubace svoje ruke unutra i da pogode koji predmet je u pitanju. Ko najviše puta pogodi, taj je pobednik!

2. Napravi mumiju

Klasična zabava za decu (i odrasle!), ova igra nije predviđena samo za Noć veštica. Pre samog početka, podeli decu u dve grupe i kaži im da izaberu po jednog člana iz svake grupe, koji će biti „mumija“. Onda im daj nekoliko rolni toalet papira i dva minuta da umotaju mumiju najbolje što umeju. Jak, a ujedno i nežan toalet papir, poput Zewa Deluxe Jasmine Blossom papira, je idealan za ovu igru. Kada je zamotana, pustite je i posmatrajte koja se mumija bolje kreće ili hoda. Ovo je s razlogom klasična igra za dečiji rođendan.

3. Lov na blago

Potrebne su ti kreativne ideje za decu koje će ih navesti da potroše više energije? Sakrij torbu ili kutiju sa poslasticama unutar (ili van) kuće. Napiši na papiru ime mesta gde je sakriveno blago velikim slovima, a zatim pažlivo iscepaj papir tako da dobiješ mala pisma. Sakrij svaki pojedinačni papir sa slovom u različitim delovima kuće. Kaži deci da krenu u potragu (možda će biti potrebno da im daš par tragova) i posmatraj koliko će im vremena trebati da sastave pismo i osvoje glavnu nagradu!

4. Kuglanje toalet papirom

Urnebesno zabavno i lako za organizovati, sve što ti je potrebno jesu dve rolne Zewa Deluxe Jasmine Blossom toalet papira i papirne čaše ili korneti. Postavi papirne čaše na udaljenosti od 6 do 8 metara od svakog igrača u obliku trougla. Cilj igre je pogoditi što je više moguće čaša kotrljanjem toalet papira (bacanje se ne računa). Po jedan poen se dobija za svaku uspešno oborenu čašu ili kornet.

Za još više zabave, zašto pre proslave ne biste organizovali malu radionicu ručnog dekorisanja?

5. Trka – prenesi jaje kašikom

Tragaš za nešto tradicionalnijom igrom za dečiji rođendan? Ideje poput trke sa jajima i kašikama uvek garantuju urnebesnu zabavu. Za početak, podeli decu u dve kolone i svakom od njih daj po kašiku. Dok balansiraju živim jajima na kašikama, kaži im da počnu da se trkaju na zvuk pištaljke. Prva osoba koja stigne do cilja sa čitavim jajetom je pobednik. Nered je sastavni deo ove zabave, zato je bolje ovo raditi izvan kuće.

Ne moraš potrošiti puno novca da prirediš proslavu gde deca mogu da se igraju i zabavljaju. Najbolje ideje za dečiji rođendan kod kuće su one koje nas okupljaju, zato isprobaj jednu od ovih igara i ohrabri svu decu da učestvuju.


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili