5 zabavnih ideja za igre za dečji rođendan

GBL117

Svi imamo omiljene uspomene iz detinjstva - a često su najbolje one koje su pune nereda, zabave ili vezane za zabave! Ali kako da priredimo rođendansku zabavu koju neće zaboraviti, a da ne potrošimo bogatstvo? Postoji mnoge jednostavne ideje za dečji rođendan koje zahtevaju samo stvari koje već imate kod kuće. 

Pokaži da ti je stalo i to ne mora ništa da košta – ni finansijski ni ekološki! Evo pet ideja za igre za dečji rođendan koje možete prirediti koristeći samo jaja, toalet papir i jastučnice. 

1. Dečji rođendan kod kuće: Misterija 

Postoji mnogo igara za dečje zabave u zatvorenom prostoru, ali ovo je klasik. Evo šta treba da se uradi kod ove ideje za dečji rođendan:   

 • Sakupi predmete iz kuće (mogu biti lični predmeti, hrana ili igračke, ali se pobrini da su različite teksture i veličine).
 • Stavi ih u jastučnicu.
 • Bez gledanja, deca treba da stave ruku unutra i pogode predmete.
 • Ko god ima najviše tačnih pogodaka, pobeđuje!

2. Klasična ideja za dečji rođendan: Mumija 

Ne moramo čekati Noć veštica da bismo igrali ovu igru za zabavu kod kuće. Evo kako se priređuje ova klasična igra za dečji rođendan: 

 • Pre početka, podeli decu u dve grupe.
 • Neka svaka grupa izabere jednu osobu koja će biti "mumija".
 • Daj im nekoliko rolni toalet papira. Čvrst, ali nežan toalet papir poput poput Zewa Deluxe Jasmine Blossom papira, je idealan za ovu igru. 
 • Postavi tajmer - imaju dva minuta da umotaju svoju mumiju što bolje mogu.
 • Kada mumije budu umotane, pobednik je ona mumija koja može najbolje da se kreće i hoda.

Kada se mumija odmotava, ne dozvoli da toalet papir propadne. Zašto ne bismo sačuvali komade  i koristili ih kao kutiju za maramice za curenje nosa? Na kraju krajeva, brinemo o njihovom zdravlju jednako koliko i o njihovoj sreći. 

3. Igra za dečji rođendan na otvorenom: Lov na blago 

Igre na otvorenom za dečje proslave su odličan način da im omogućite da potroše višak energije. Evo kako da se igramo ove igre za dečji rođendan:

 • Sakrij kutiju sa slatkišima u dvorištu oko kuće.
 • Napiši ime mesta gde je kutija sakrivena ogromnim slovima na papiru.
 • Pažljivo iscepaj papir kako bi svaki delić imao po slovo.
 • Sakrij svako pojedinačno slovo na različitim mestima.
 • Neka deca krenu u potragu (možda uz pomoć pokojeg traga) i zatim posmatraj koliko će im vremena biti potrebno da slože slova i pronađu glavnu nagradu.

Ova kreativna ideja za decu je najbolja za dvorište ili lokalni park! Moramo biti sigurni i nadgledati decu na javnim mestima i voditi računa o ljudima oko nas. Javni prostor je tu da bismo svi uživali – ne samo gosti naše proslave. Budimo ljubazni prema našim komšijama i očistimo svaki nered koji ostavimo iza nas nakon zabave.

 Isto kao što ti možeš biti ljubazan prema svojoj zajednici tako mi pomažemo lokalnim i globalnim zajednicama. Zahvaljujući partnerstvima sa globalnim nevladinim i lokalnim organizacijama, omogućavamo obrazovanje i resurse ranjivim pojedincima kako kod kuće tako i u inostranstvu. 

4. Ideje za igre za mlađu decu: Kuglanje toalet papirom 

Laka za organizovanje i veoma zabavna, ovo je jedna od najboljih ideja za igre za dečji rođendan za mlađu decu. Potrebno je samo nekoliko stvari. Evo šta treba da uradimo kod ove ideje za dečji rođendan: 

 • Spremi dve rolne toalet papira i nekoliko papirnih čaša.
 • Postavi čaše na 6 do 8 metara od svakog igrača u obliku trougla.
 • Cilj igre je da se što više čaša obori tako što će se toalet papir kotrljati prema njima (bacanje se ne računa).
 • Jedan poen se dodeljuje za svaku oborenu čašu.

Mlađa deca vole da prave nered - ili je to možda umetnost? Za još više zabave, zašto pre proslave ne organizovati malu radionicu ručnog dekorisanja? Možeš držati pakovanje maramica pri ruci za prljave prste i lice pre nego što počne kuglanje.

5. Trka – prenesi jaje kašikom 

Bilo da tražiš ideju za igre za dečji rođendan ili želiš da organizuješ sportski dan u školi, trka prenesi jaje kašikom je uvek odlličan izbor. Ova jednostavna dečja igra možda jeste dobro poznata, ali evo kako da je organizuješ:

 •  Za početak, postavi decu u dva reda i daj svakom po kašiku. 
 •  Stavi sveže jaje u kašiku i objasni da treba da trče nakon zvižduka. 
 •  Dete koje prvo stigne do cilja noseći čitavo jaje je pobednik.  
 •  Nered je sastavni deo ove zabavne igre, pa je najbolje igrati ovu igru van kuće. 

Igre za dečji rođendan su sjajna zabava, ali mogu napraviti veliki nered! Možeš držati pri ruci nekoliko Zewa maramica u slučaju bilo kakvih prosipanja! Zahvaljujući tome što su mekane, ali jake, nije potrebno puno maramica kako bi se nered očistio. Maramice su zgodne i za prljave ruke, lice i curenje nosa i nakon što je zabava završena.

Ovo su samo pet ideja za dečji rođendan koje roditelji mogu organizovati, a da pritom ne moraju da potroše puno novca ili idu u kupovinu. Da bismo pokazali da nam je stalo i da bismo organizovali igre za dečji rođendan da se deca zabave nije potrebno da potrošimo bogatstvo. Najbolje kreativne ideje za decu su one koje nas okupljaju, pa isprobaj neke od ovih predloga i uključi svu decu.


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili

Srodni članci

2 zabavne voćne ideje za dečiji rođendan

Tragaš za zdravim voćnim receptom koji može biti hrana za dečiji rođendan? Nastavi čitanje za zabavne voćne zalogaje i ideje za dečiji rođendan.

2 zabavne voćne ideje za dečiji rođendan

2 maštovita predloga rođendanskih dekoracija za decu

Uz naša uputstva za rođendanske dekoracije po modelu uradi sam nauči kako da napraviš rođendanske dekoracije u kućnoj izvedbi i to u vidu lampiona i minijaturnih držača za poklončiće. Klikni ovde!

Ideje Za Rodjendanske Dekoracije

2 krajnje jeftina predloga za kostimiranje dece po modelu uradi sam kojima će klinci biti oduševljeni

Ako si u potrazi za modernim kostimima za decu koje možeš da napraviš korišćenjem predmeta koje već imaš u svom domu, sledi naša uputstva i sasvim lako napravi kostime za decu u obliku maski robota i

2 krajnje jeftina predloga za kostimiranje dece po modelu uradi sam kojima će klinci biti oduševljeni

Kako da napraviš kalendar za odbrojavanje dana do Božića za decu sa motivima čarobnog sela

Potreban ti je maštovit način da u svom domu oživiš božićni duh? Klikni ovde i saznaj kako da napraviš kalendar za odbrojavanje dana do Božića za decu, koristeći praktično samo rolne od iskorišćenog t

χριστουγεννιατικα ημερολογια κατασκευεσ

Predlozi sasvim brzih i jednostavnih božićnih rukotvorina kojima možeš da ukrasiš svoju božićnu jelku

Od Deda-Mraza napravljenog od kartonske tube iskorišćenog toalet papira pa sve do svetlucave pahuljice, na ovom mestu pronađi nešto što će se dopasti tvojim klincima.

Zanaiati Za Koleda

2 predloga rukotvorina za Dan majki koje će mamica zauvek sačuvati

Sledi korake iz ova dva uputstva za jednostavne rukotvorine za Dan majki da naučiš kako da napraviš organizer za mamin toaletni stočić i platno sa trodimenzionalnim srcima. Klikni ovde.

Ideje Za Dan Majki