2 predloga rukotvorina za Dan majki koje će mamica zauvek sačuvati

Ideje Za Dan Majki

Tragaš (obraćamo se tatama) za stvarima koje se mogu napraviti za Dan majki? Ove jednostavne rukotvorine za Dan majki zabavno je praviti, a predstavljaju poklon kojim se zaista iskazuje pažnja prema voljenom biću. Osim toga, ove dečje rukotvorine za Dan majki su i prijateljski nastrojene prema životnoj sredini budući da se u njima koristi reciklirajuća ambalaža. Uz ove mudre predloge rukotvorina za Dan majki, za koje su ti potrebne prazne kutije od papirnih maramica Zewa i kartonska tuba od kuhinjskog ubrusa Zewa, pomozi svojim klincima da za svoje mame ručno izrade poklone koje će one svim srcem čuvati u godinama koje dolaze.

Predlažemo da se pri izradi ovih rukotvorina za Dan majki neko od odraslih pozabavi sečenjem makazama, a deci treba prepustiti bojenje i sklapanje delova.

Kutija za nakit za dan majki | Srce za dan majki

Rukotvorine za Dan majki: organizer za toaletni sto

Tragaš za rukotvorinama za Dan majki koje istovremeno mogu biti praktične i vrlo lepe? Uz pomoć prazne kutije od papirnih maramica Zewa, kartonske tube od kuhinjskih ubrusa Zewa i nekoliko osnovnih stvarčica koje već imaš u kući, tvoji klinci očas posla mogu da izrade ovaj predivni organizer za mamin toaletni sto. Biće to savršeno mesto da na njega mama odloži svoje narukvice i ručni sat.

Vreme potrebno za rad: oko 1,5 sat

Šta je potrebno

 • prazna kutija od papirnih maramica Zewa
 • kartonska tuba od kuhinjskih ubrusa Zewa
 • perorez
 • ukrasni papir za uvijanje sa cvetnim dezenom
 • makaze
 • lepak
 • komad lepe tkanina
 • uzica
 1. kutija za nakit za dan majk 01 Za početak, pripremi kutiju od papirnih maramica time što ćeš sa nje makazama pažljivo iseći gornji deo. Zatim do pola iseci i bočne stranice duž cele kutije, tako da dobijena kutija bude prilično plitka.
 2. kutija za nakit za dan majki 02 U nastavku, postavi kutiju na list ukrasnog papira za uvijanje i iseci ovaj papir tako da njime sa spoljne strane mogu da se prekriju osnova kutije i njene bočne stranice, ostavljajući malo povrh ivica da ukrasnim papirom mogu da se prekriju i vrhovi bočnih stranica. Predstoji lepljenje, a to je nešto u čemu će klinci uživati svim srcem!
 3. kutija za nakit za dan majki 03 Kad je reč o unutrašnjosti kutije odlučili smo se za tačkasti materijal. Tkaninu postavi ispod osnove kutije, pa zatim opseci tkaninu na isti način kao i prethodno ukrasni papir za uvijanje. Isečenu tkaninu lepkom takođe zalepi za unutrašnjost kutije. I u ovom delu posla će klinci najviše uživati, pa ga zato prepusti njima, a ti računaj na lepak koji kaplje svuda po stolu!
 4. kutija za nakit za dan majki 04 U nastavku ti je potrebna uzica kojom ćeš postaviti ukrasni rub oko unutrašnje gornje ivice kutije.
 5. kutija za nakit za dan majki 05 Za izradu pregrada za ručni sat i narukvice, uzmi kartonsku tubu od kuhinjskih ubrusa i pažljivo iseci dva komada kartona koji mogu da se smeste po širini kutije od maramica.
 6. kutija za nakit za dan majki 06 Nakon toga, iseci ukrasni papir u obliku kvadrata pa njime obmotaj jedan od isečenih komada kartonske tube. Zalepi ovaj papir oko kartona. Ponovi isti postupak i za drugi komad kartonske tube, ali njega ukrasi tufnastom tkaninom.
 7. kutija za nakit za dan majki 07 Delove kartonske tube smesti jedan pored drugog unutar već dekorisane kutije. Mami će se sasvim sigurno dopasti ovaj posve jedinstveni organizer za toaletni stočić (kakvog osim nje više niko na svetu nema)!

Rukotvorine za Dan majki u obliku platna sa trodimenzionalnim srcima

U slučaju da tražiš predloge rukotvorina koje dvogodišnjaci mogu napraviti za Dan majki, ovaj će ti se sasvim sigurno dopasti. Ti, kao odrasla osoba, možeš da se pobrineš oko sečenja makazama, a klincima (kojeg god da su uzrasta) prepusti pečatiranje srcima u 6. koraku.

Vreme potrebno za rad: oko 1,5 sat

Šta je potrebno

 • kartonska tuba od kuhinjskih ubrusa Zewa
 • makaze
 • vodene boje ili tempere
 • četkica za bojenje
 • paleta za bojenje
 • zategnuto slikarsko platno
 • lepak
 1. srce za dan majki 01 Za početak, spljošti kartonsku tubu od kuhinjskih ubrusa, pa sa jednog kraja sa nje odseci jednu trećinu. Sačuvaj je za 5. korak.
 2. srce za dan majki 02 Preostali deo spljoštene kartonske tube iseci na komade široke po 1 cm.
 3. srce za dan majki 03 Unutrašnji i spoljašnji deo ovih komada oboj bojama koje daju dobar kontrast, a onda ih ostavi da se prosuše. Ružičasta i crvena su fina kombinacija, međutim, klincima možeš prepustiti da sami izaberu boje koje se njima najviše dopadaju.
 4. srce za dan majki 04 Obojene kartonske komade oblikuj tako da poprime izgled srca i zalepi ih na jednom delu zategnutog slikarskog platna.
 5. srce za dan majki 05 Ostatak kartonske tube od kuhinjskih ubrusa (onaj sa početka) iseci na tri dela, pa i njih oblikuj kao srca – oni će poslužiti za izradu pečata.
 6. srce za dan majki 06 Istisni neke od tempera na paletu za bojenje. Pomoću kartonskih pečata u obliku srca utisni pečate raznih boja na preostalom neukrašenom delu slikarskog platna i sve to ostavi da se dobro prosuši. Kad od svojih najmilijih dobije sva ova predivna srca i mamino srce će poskočiti od ljubavi i miline!

Mrlje od boja sasvim lako se brišu dok su još uvek vlažne! Neka ti pri ruci bude komad navlaženog kuhinjskog ubrusa Zewa tako da klinci mogu odmah da ih obrišu sa stola.

I sad kad znaš kako izgledaju ovi predlozi dečjih rukotvorina za Dan majki pravi je trenutak da s reči pređeš na dela. Znajući da su u pitanju rukotvorine koje dvogodišnjaci mogu napraviti za Dan majki dopusti i onim najmlađima da uzmu učešće u njihovoj izradi, a mamica  će sasvim sigurno blistati od sreće.


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili

Srodni članci

2 laka rešenja za dečje uskršnje rukotvorine

U ova dva uputstva za uskršnje rukotvorine prikazano je kako se pravi venčić sa zekama i lutkice za prste pomoću reciklirajućeg kartona pakovanja papirnih maramica. Klikni ovde.

Uskrsnje Ideje

2 predloga rukotvorina za Dan očeva kojima se sasvim lako iskazuje velika pažnja prema tatama

Uz ova uputstva za dve jednostavne rukotvorine za Dan očeva nauči kako da napraviš zvučnike za telefon i držače za fotografije. Klikni ovde i saznaj kako se prave ove rukotvorine za Dan očeva.

Ideje Za Dan Oceva

Predlozi sasvim brzih i jednostavnih božićnih rukotvorina kojima možeš da ukrasiš svoju božićnu jelku

Od Deda-Mraza napravljenog od kartonske tube iskorišćenog toalet papira pa sve do svetlucave pahuljice, na ovom mestu pronađi nešto što će se dopasti tvojim klincima.

Zanaiati Za Koleda

2 maštovita predloga rođendanskih dekoracija za decu

Uz naša uputstva za rođendanske dekoracije po modelu uradi sam nauči kako da napraviš rođendanske dekoracije u kućnoj izvedbi i to u vidu lampiona i minijaturnih držača za poklončiće. Klikni ovde!

Ideje Za Rodjendanske Dekoracije

Kako napraviti pom pom loptice na 2 jednostavna načina

Naučite kako da pravite pom-pom loptice od kartona i vune pomoću praznih rolni toalet papira i kutija za maramice. Pravljenje pom-pom loptica od recikliranog materijala je lako kada znate kako se radi

Илюстрация на котка и куче на син фон с цветни помпони на главата и носа

2 jednostavna načina kako napraviti muzički instrument za decu

Potrebni su ti zabavni načini da sa klincima korisno provedeš vreme i istovremeno ih podučiš recikliranju? Klikni ovde i saznaj kako da od nepotrebnih stvari napraviš muzičke instrumente.

Napravi Muzicki Instrument