2 sasvim lake uskršnje rukotvorine za decu

Uskrsnje Ideje

S dolaskom proleća u misli nam dolaze prizori zeka s mekanim repićima i obrazima od paperjastog krzna, pa otud, ima li boljeg načina da se proslavi najava dolazećih praznika od uskršnjih rukotvorina za decu u kojima se sve te stvari mogu pretvoriti u stvarnost? Uz ove zabavne predloge uskršnjih rukotvorina, unesi dah prolećne svežine u svoj dom koristeći samo mekane papirne maramice Zewa i prazne kutije od već iskorišćenih maramica.

Spreman si da se upustiš u izradu ovih uskršnjih rukotvorina? Samo pažljivo sledi sasvim lake korake ova dva izrazito zabavna predloga uskršnjih rukotvorina za decu.

Predlažemo da se neko od odraslih ukućana pozabavi seckanjem materijala potrebnog za uskršnje rukotvorine, dok mališanima treba prepustiti bojenje i lepljenje.

Uskrsnje-lutkice | Zec-za-uskrs

Uskršnje rukotvorine u vidu lutkica za prste

Praznu kutiju od papirnih maramica Zewa pretvori u lutkice u obliku naglavka za prst i s klincima, tokom kišovitog uskršnjeg dana, ovaj predlog uskršnjih ručnih zanimacija za decu pretoči u stvarnost.

Vreme potrebno za rad: oko 2 sata

Šta je potrebno

 • kartonske tube od toalet papira Zewa
 • prazna kutija od papirnih maramica Zewa
 • nekoliko mekanih maramica za lice Zewa
 • vodene boje ili tempere
 • četkica za bojenje
 • olovka
 • makaze
 • lepak
 • perje
 • crni flomaster
 1. uskrsnje lutkice 01 Za početak, prstima spljošti po jedan kraj svake kartonske tube od toalet papira.
 2. uskrsnje lutkice 02 Zatim svaku od ovih tuba oboj različitim bojama – ružičastom za zeku, žutom – za pile i belom – za jagnje, a nakon toga obojene tube ostavi da se dobro prosuše.
 3. uskrsnje lutkice 03 U nastavku, pomoću makaza rastvori praznu kartonsku kutiju od maramica, a zatim je poravnaj prstima.
 4. uskrsnje lutkice 04 Na kartonu nacrtaj uši i šapice za zeku, krila i kljun za pile, i sve ostalo, pa onda sve to izreži makazama.
 5. uskrsnje lutkice 05 Ove delove tela oboj vodenim bojama ili temperama i ostavi da se prosuše pre nego što ih zalepiš na već osušene obojene tube od toalet papira.
 6. uskrsnje lutkice 06 U nastavku, pocepaj nekoliko maramica za lice Zewa na tanke tračice i od njih napravi loptice za zekine šape, i nešto veće loptice za uši jagnjeta, njegovo krzno i telo. Zalepi ih lepkom za karton.
 7. uskrsnje lutkice 07 Žuto perje zalepi lepkom na glavu pileta.
 8. uskrsnje lutkice 08 I na kraju, crnim flomasterom iscrtaj oči i usta i sve drugo što treba na svojim lutkicama za prste.

Uskršnje rukotvorine: venčić sa zekama

U dane proleća sasvim je lako s decom napraviti ovaj super venac u obliku zeka ukrašen repićima od papirnih maramica Zewa. Reč je o jednoj od sasvim lakih uskršnjih rukotvorina za dvogodišnjake koji naprosto obožavaju da boje.

Šta je potrebno

 • Nekoliko praznih kutija od maramica za lice Zewa
 • nekoliko maramica za lice Zewa
 • šablon za crtanje zeke (koji možeš i sâm da napraviš)
 • olovka
 • makaze
 • vodene boje ili tempere
 • četkica za bojenje
 • lepak
 • šilo ili drveni šiljati štapić (poput onog za ražnjiće)
 • dekorativna uzica
 1. zec za uskrs 01 Pažljivo otvori i spoljšti prazne kutije od papirnih maramica. Koristeći već gotov šablon za crtanje zeke, iscrtaj oblike 10 zeka, a zatim ih makazama izreži s kartona.
 2. zec za uskrs 02 Ako nemaš već gotov šablon, prvo na kartonu nacrtaj jednog zeku, izreži ga, pa njega koristi kao model za crtanje svih ostalih zeka.
 3. zec za uskrs 03 I pošto su sve zeke izrezane s kartona, oboj ih raznim bojama i ostavi da se dobro prosuše.
 4. zec za uskrs 04 Iscepaj mekane papirne maramice na nekoliko tračica, a zatim ih zgužvaj i od njih napravi loptice koje ćeš kao repiće zalepiti na guze od zeka. Nije li ovo baš super prilika da se ti i tvoj mališan kikoćete do mile volje?
 5. zec za uskrs 05 U svakom uvetu već obojenog zeke šilom (šiljatim štapićem) napravi malu rupicu. Zatim provuci dekorativnu uzicu kroz svaku od tih rupica, ređajući zeke jednog po jednog u pravilnim razmacima.

I došli smo do samog kraja. Gotov je venčić sa zekama koji će u prolećne dane razveseliti svaki dom ispunjen decom… i tokom leta… a što da ne i u jesen – klinci naprosto neće želeti da ga sklone s tih vrata ili zida. Uostalom, zeke nisu slatke samo u vreme uskršnjih praznika!

Sad kad znaš ova dva predloga uskršnjih rukotvorina i umetničkih dela, nema druge nego da „pribaviš” sav potreban materijal, okupiš klince i ručne zanimacije mogu da započnu. Prepustite se svi zajedno uživanju!

 


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili

Srodni članci

2 predloga rukotvorina za Dan majki koje će mamica zauvek sačuvati

Sledi korake iz ova dva uputstva za jednostavne rukotvorine za Dan majki da naučiš kako da napraviš organizer za mamin toaletni stočić i platno sa trodimenzionalnim srcima. Klikni ovde.

Ideje Za Dan Majki

Predlozi sasvim brzih i jednostavnih božićnih rukotvorina kojima možeš da ukrasiš svoju božićnu jelku

Od Deda-Mraza napravljenog od kartonske tube iskorišćenog toalet papira pa sve do svetlucave pahuljice, na ovom mestu pronađi nešto što će se dopasti tvojim klincima.

Zanaiati Za Koleda

2 predloga rukotvorina za Dan očeva kojima se sasvim lako iskazuje velika pažnja prema tatama

Uz ova uputstva za dve jednostavne rukotvorine za Dan očeva nauči kako da napraviš zvučnike za telefon i držače za fotografije. Klikni ovde i saznaj kako se prave ove rukotvorine za Dan očeva.

Ideje Za Dan Oceva

2 maštovita predloga rođendanskih dekoracija za decu

Uz naša uputstva za rođendanske dekoracije po modelu uradi sam nauči kako da napraviš rođendanske dekoracije u kućnoj izvedbi i to u vidu lampiona i minijaturnih držača za poklončiće. Klikni ovde!

Ideje Za Rodjendanske Dekoracije

Kako napraviti pom pom loptice na 2 jednostavna načina

Naučite kako da pravite pom-pom loptice od kartona i vune pomoću praznih rolni toalet papira i kutija za maramice. Pravljenje pom-pom loptica od recikliranog materijala je lako kada znate kako se radi

Илюстрация на котка и куче на син фон с цветни помпони на главата и носа

2 jednostavna načina kako napraviti muzički instrument za decu

Potrebni su ti zabavni načini da sa klincima korisno provedeš vreme i istovremeno ih podučiš recikliranju? Klikni ovde i saznaj kako da od nepotrebnih stvari napraviš muzičke instrumente.

Napravi Muzicki Instrument