2 neverovatno jednostavne rukotvorine za Noć veštica koje mogu napraviti deca

Ideje Za Noc Vestica

Od zastrašujućih paukova od kartona toalet papira Zewa, pa sve do sablasne kućice od kutije za papirne maramice Zewa – neka uz ove zabavne predloge dečjih rukotvorina za Noć veštica ova Noć veštica protekne u znaku naklonjenosti životnoj sredini. Načinjeni od onih predmeta koji se već zatiču u svakom domaćinstvu, ovi predlozi jednostavnih rukotvorina za Noć veštica za decu iskazuju poštovanje prema životnoj sredini, predstavljajući vrlo zabavan način da cela porodica bude na okupu.

Kad je reč o izradi rukotvorina za Noć veštica za decu, predlažemo da se kao odrasla osoba pozabaviš držanjem i korišćenjem makaza, a da svako ukrašavanje prepustiš svojim mališanima.

Pauk za noc vestica | Ukleta kuca za noc vestica

Rukotvorine koje se mogu praviti za Noć veštica: zastrašujući pauci od kartona toalet papira

Ispolji maštovitost uz ove rukotvorine za Noć veštica za decu i od kartona toalet papira Zewa napravi sablasne paukove.

Vreme potrebno za rad: 1 sat

Šta je potrebno

 • preostali kartoni od toalet papira Zewa
 • mekane maramice za lice Zewa
 • perorez
 • crna boja (tempera)
 • četkica za bojenje
 • šilo ili drveni šiljati štapić (kao onaj za ražnjiće)
 • crne duguljaste savitljive četkice (poput onih za pranje flašica za bebe)
 • lepak
 • flomaster u crvenoj boji
 • flomaster u beloj boji
 • struna za ribolov
 • makaze
 1. pauk za noc vestica 01 Napravi prvo telo za pauke. Neka ti neko od odraslih pomogne da presečeš kartonske tube na pola. Oboj obe polovine tih tuba crnom bojom, a zatim ih ostavi da se prosuše.
 2. pauk za noc vestica 02 U nastavku, neka ti neko od odraslih pažljivo napravi četiri rupice na svakoj strani tela pauka, pa u njih umetni crne savtiljive duguljaste četkice i oblikuj ih tako da podsećaju na noge pauka.
 3. pauk za noc vestica 03 Maramice za lice iscepkaj na tračice, a zatim ih smotaj tako da napraviš dve male očne jabučice. Zalepi ih sa prednje strane pauka.
 4. pauk za noc vestica 04 Crvenim flomasterom iscrtaj nekoliko crvenih tačkica na očima, a belim flomasterom kljove.

Ako se ne obriše na vreme, crna boja može da napravi pravi dar-mar po kući! Neka ti pri ruci budu navlaženi kuhinjski ubrusi, kao što su, Zewa, koji su čvrsti čak i kad su vlažni. Podstakni i klince da obrišu sve mrlje koje naprave tokom bojenja, tako da svi brinu o čistoći radne površine.

Rukotvorine koje se mogu praviti za Noć veštica: ukleta kuća

Koristeći ispražnjene kutije od papirnih maramica Zewa i nekoliko papirnih maramica napravi sablasnu ukletu kuću u kojoj će se nalaziti čak i paperjasti beli duhovi (obećavamo da će biti baš jezivi!).

Vreme potrebno za rad: 2 sata

Šta je potrebno

 • 2 prazne kutije od papirnih maramica Zewa
 • nekoliko mekanih maramica za lice Zewa
 • perorez
 • makaze
 • lenjir
 • lepak
 • crna boja (tempera)
 • četkica za bojenje
 • perorez
 • flomasteri u beloj i crnoj bo
 1. ukleta kuca za noc vestica 01 Za početak, napravi kuću. Da bi to uradio/uradila, neka ti neko od odraslih perorezom preseče prvu kartonsku kutiju za papirne maramice na pola, pa drugu polovinu odloži u stranu.
 2. ukleta kuca za noc vestica 02 Zatim prvu polovinu kutije za maramice zalepi za vrh druge cele kutije za maramice, i ostavi ih da se prosuše.
 3. ukleta kuca za noc vestica 03 U nastavku, perorezom pažljivo iseci vrata i prozore (najbolje da to rade mama, tata ili neka odrasla osoba), a onda kutije oboj crnom bojom.
 4. ukleta kuca za noc vestica 04 Sada pravimo krov. Uzmi onu preostalu polovinu kutije i makazama je iseci. Napravi od nje pravougaoni oblik i iscrtaj cik-cak liniju po gornjoj i donjoj ivici ovog pravogaonika, a zatim makazama iseci nepotrebne delove, tako da dobiješ šiljate ivice pravougaonika.
 5. ukleta kuca za noc vestica 05 Oboj i krov crnom bojom i kad se prosuši po dužini ga presavij napola i zalepi na kuću.
 6. ukleta kuca za noc vestica 06 Od mekanih papirnih maramica Zewa nastaju savršeno paperjasti duhovi. Da bi ih napravio/napravila, pocepaj delove papirne maramice i od njih napravi loptice. Zatim iseci kvadratiće papirnih maramica i postavi ih preko svake od tih loptica, dodajući pomalo lepka da ih dobro učvrstiš na te loptice. Crnim flomasterima nacrtaj po dva oka na svakom duhu, a zatim ih ubaci kroz prozore i vrata u svoju ukletu kuću.

Ako si u potrazi za dečjim rukotvorinama za Noć veštica koje će tvom domu podariti onaj sablasni praznični ambijent, znaj da uz ova dva predloga dečjih rukotvorina za Noć veštica nema greške. I kako se Noć veštica bude primicala, seti se da sačuvaš kartone od toalet papira i kartonske kutije od papirnih maramica koji će ti pomoći u realizaciji ovih maštovitih predloga jednostavnih rukotvorina za Noć veštica.

 


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili

Srodni članci

Kako napraviti pom pom loptice na 2 jednostavna načina

Naučite kako da pravite pom-pom loptice od kartona i vune pomoću praznih rolni toalet papira i kutija za maramice. Pravljenje pom-pom loptica od recikliranog materijala je lako kada znate kako se radi

Илюстрация на котка и куче на син фон с цветни помпони на главата и носа

2 jednostavna načina kako napraviti muzički instrument za decu

Potrebni su ti zabavni načini da sa klincima korisno provedeš vreme i istovremeno ih podučiš recikliranju? Klikni ovde i saznaj kako da od nepotrebnih stvari napraviš muzičke instrumente.

Napravi Muzicki Instrument

Kako da napraviš lutku za decu – na sasvim jednostavan način

U ovom sasvim jednostavnom uputstvu pokazujemo kako se pravi lutka uz nešto vunice, boje i kartonskih tuba od toalet papira.

Kako Napraviti Lutku

2 maštovita predloga rođendanskih dekoracija za decu

Uz naša uputstva za rođendanske dekoracije po modelu uradi sam nauči kako da napraviš rođendanske dekoracije u kućnoj izvedbi i to u vidu lampiona i minijaturnih držača za poklončiće. Klikni ovde!

Ideje Za Rodjendanske Dekoracije

Predlozi sasvim brzih i jednostavnih božićnih rukotvorina kojima možeš da ukrasiš svoju božićnu jelku

Od Deda-Mraza napravljenog od kartonske tube iskorišćenog toalet papira pa sve do svetlucave pahuljice, na ovom mestu pronađi nešto što će se dopasti tvojim klincima.

Zanaiati Za Koleda

2 predloga rukotvorina za Dan majki koje će mamica zauvek sačuvati

Sledi korake iz ova dva uputstva za jednostavne rukotvorine za Dan majki da naučiš kako da napraviš organizer za mamin toaletni stočić i platno sa trodimenzionalnim srcima. Klikni ovde.

Ideje Za Dan Majki