2 jednostavna načina kako napraviti muzički instrument za decu 

Napravi Muzicki Instrument

Ako deca išta vole, onda je to da prave larmu i galamu. Pa zašto onda tu strast ne bi ukrstio s ručnim, kreativnim radom!Znati kako napraviti instrument može zvučati pomalo zastrašujuće kada ne znate odakle da počnete. Zapravo je prilično lako i zabavno za sve koji su uključeni. Dakle, da li ćemo među nama otkriti novog gitaristu? 

U ovom vodiču izloženom korak po korak, pokazujemo vam kako se pravi neverovatna gitara od kartona i  kako se pravi  zvečka od kartona (jaje). Uz ove muzičke instrumente u kućnoj izvedbi, deca mogu da naprave dovoljno galame i oforme svoju sopstvenu muzičku družinu! 

Verovatno se u vašoj kući u ovom trenutku nalaze stvari za koje se kladimo da nikada niste znali da se mogu koristiti za pravljenje instrumenata od kartona. Na primer, ako imate prazne kutije Lavender maramice i tube kuhinjskog papira Zewa, ovo su savršeni predmeti koje možete koristiti za pravljenje muzičkih instrumenata koji će decu zabavljati satima. Pored muzičkih instrumenata, vaši mališani mogu naučiti kako praviti pernice od kartona, razne dekoracije I mnoge druge rukotvorine. 

Postupkom savladavanja tehnike pravljenja muzičkih instrumenata od reciklirajućih materijala obuhvaćeni su i neki oštri i vrući predmeti, pa zato uvek savetujemo da se neko od odraslih pozabavi sečenjem makazama i rukovanjem električnim pištoljem za topljenje lepka. Klincima treba prepustite kreativnost i sve aktivnosti koje su u vezi sa ukrašavanjem! 

Kako napraviti muzički instrument: gitara od kartona 

Instrumenti od kartona  u kućnoj izvedbi: gitara od kartona ili kartonske kutije za papirne maramice 

Pozivamo sve mlade rok zvezde! Vreme je za vas, jer učimo kako napraviti muzički instrument od kartona sa kutijom za maramice i gitarom od kartonske tube! Možete se I sami zabaviti praveći svoje instrumente od kartona s ukrasnim papirom i omiljenim bojama. Hajde da počnemo! 

Vreme potrebno za izradu: 1,5 sat 

Šta je potrebno 

 • prazna kutija od papirnih maramica Zewa
 • kartonska tuba od kuhinjskih ubrusa Zewa
 • mekane papirne maramice Zewa
 •  vodene boje ili tempere
 • četkica za bojenje
 • ukrasni papir za uvijanje
 • makaze
 • običan lepak
 • perorez
 • električni pištolj za topljenje lepka i patrone lepka za topljenje
 • štapići od lizalica
 • velike gumice za tegle
 • uzica
 • selotejp (izolir traka) u boji 

Kako napraviti gitaru od kartona – 5 jednostavnih koraka za izradu! 

 1. Prazna kutija za maramice sa bojom i četkom za izradu domaćeg instrumenta od kartona. Prvo, oboji kutiju od maramica i kartonsku tubu od kuhinjskih ubrusa svojom omiljenom bojom, pa ih ostavi da se dobro osuše. Možda bude potrebno da preko njih pređeš još jednim slojem boje, ali se, u svakom slučaju, nakon prvog bojenja one moraju dobro osušiti. ​
 2. Oslikana i suva kutija za maramice sa makazama i pravougaonim komadom ukrasnog papira kao postavom. U unutrašnjost kartonske kutije od papirnih maramica postavi pravougaoni oblik ukrasnog papira – ili je prema želji takođe oboj.
 3. Samoruchni Instrumenti Gitara 03 Postavi kartonsku kutiju na jednu stranu, a zatim paralelno s njenim bočnim delom zadrži kartonsku tubu od kuhinjskih ubrusa. Na bočnom delu kutije oko kartonske tube olovkom iscrtaj kružnicu, a zatim neka neko od odraslih perorezom iseče ovaj otvor na kutiji. Provuci deo kuhinjske tube kroz ovaj otvor, pa neka opet neko od odraslih pomoću električnog pištolja za topljenje lepka učvrsti ova dva kartonska dela. 
 4. Musikinstrumente Basteln Gitarre 04 Na slobodnom kraju kartonske tube od kuhinjskih ubrusa pažljivo napravi nekoliko proreza, pa kroz njih ubaci štapiće od lizalica. Od papirnih maramica napravi nekoliko loptica, pa ih zalepi za krajeve štapića od lizalica da napraviš dugmiće za štimovanje gitare. 
 5. Kartonska gitara završena s velikim gumenim trakama i kaišem. Oko dužeg dela kartonske kutije od papirnih maramica stavi nekoliko velikih gumica za tegle, i to sa obe strane kartonske tube tako da tvoj instrument u kućnoj izvedbi može da proizvodi zvuk. Ako želiš da tvoja gitara od kartonaizgleda krajnje profesionalno, na oba njena kraja možeš da pričvrstiš ili zalepiš krajeve uzice. Sad imaš i pojas gitare. Na ovaj način možeš da napraviš najrazličitije muzičke instrumente u kućnoj izvedbi. Ako staviš šest gumica za teglu biće to obična gitara; sa četiri gumice – dobijaš bas gitaru od kartona! Isprobajte nekoliko različitih instrumenata od kartona i vidite koji zvuk vam se najviše sviđa. 

Korišćenjem lepka i boja često nastaje veliki nered! Neka ti pri ruci bude nekoliko otpornih i dobro upijajućih kuhinjskih ubrusa Zewa , tako da ti i tvoj muzički tim možete odmah da obrišete sve nastale mrlje. Znatno je lakše to učiniti odmah, nego kasnije kad se već osuše!

Kako napraviti zvečku od kartona(jaje) 

Bez ritam sekcije nijedan muzički bend neće moći najbolje da funkcioniše. U narednom deluovog vodiča kako napraviti muzičke instrumente učimo kako napraviti zvečku od  kartonske tube kuhinjskih ubrusa Zewa ili kartonske tube toalet papira Zewa, nešto lepljive trake (selotejpa u boji ili izolir trake), pirinča ili pasulja. Bojicama i flomasterima možeš da ukrasiš svoj muzički instrument od kartonai podariš mu lični pečat. 

Vreme potrebno za izradu: 1 sat 

Šta je potrebno za izradu ovog instrumenta od kartona 

 • kartonska tuba od kuhinjskih ubrusa Zewa 
 • kartonske tube od toalet papira Zewa
 • vodene boje ili tempere
 • četkica za bojenje
 • selotejp u boji (ili izolir traka) 
 • makaze
 • nekoliko zrna pirinča ili pasulja
 • ukrasni papir za uvijanje
 • lepak
 • raznobojni flomasteri ili bojice 

Kako napraviti muzički instrument:  

 1. Dve kartonske tube obojene i ostavljene da se osuše. Svojom omiljenom bojom prvo oboj spoljašnji deo kartonske tube i ostavi je da se dobro osuši. Možda bude potrebno da preko nje pređeš još jednim slojem boje, ali se, u svakom slučaju, nakon prvog bojenja ona mora dobro osušiti, baš kao I kod izrade gitare od kartona. 
 2. Musikinstrumente Basteln Shaker 02 Iseci nekoliko komada selotejpa, pa njima prelepi jedan kraj kartonske tube. U otvoreni kraj tube ubaci nekoliko zrna pirinča ili pasulja (nastoj da ih ipak ne bude previše kako bi nesmetano mogli da se kreću unutar kartonske tube), a onda i drugi kraj tube prelepi I zatvorikomadima selotejpa.  
 3. Tube različitih veličina, ukrašene i punjene pirinčem ili pasuljem za izradu muzičke zvečke od kartona. Iseci nekoliko traka ukrasnog papira pa njima obmotaj kartonsku tubu. Bojicama ili flomasterima sad možeš početi da ukrašavaš svoju muzičku zvečku od kartona (jaje)!

I to bi bilo to: upravo si naučio kako napraviti muzički instrument. Zabavite se oživljavajući svoje instrumente od kartona. Ko zna, jednog dana ćemo možda videti tebe i tvoju zvečku od kartona na top listama! 


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili

Srodni članci

Kako napraviti pom pom loptice na 2 jednostavna načina

Naučite kako da pravite pom-pom loptice od kartona i vune pomoću praznih rolni toalet papira i kutija za maramice. Pravljenje pom-pom loptica od recikliranog materijala je lako kada znate kako se radi

Илюстрация на котка и куче на син фон с цветни помпони на главата и носа

Kako da napraviš lutku za decu – na sasvim jednostavan način

U ovom sasvim jednostavnom uputstvu pokazujemo kako se pravi lutka uz nešto vunice, boje i kartonskih tuba od toalet papira.

Kako Napraviti Lutku

2 maštovita predloga rođendanskih dekoracija za decu

Uz naša uputstva za rođendanske dekoracije po modelu uradi sam nauči kako da napraviš rođendanske dekoracije u kućnoj izvedbi i to u vidu lampiona i minijaturnih držača za poklončiće. Klikni ovde!

Ideje Za Rodjendanske Dekoracije

Kako da napraviš papirno cveće

Sledi ova uputstva za jednostavnu izradu papirnog cveća i otkrij kako da kod kuće napraviš papirno cveće. Klikni ovde i doznaj kako da obojiš kuhinjske ubruse i od njih napraviš papirni cvet.

Kako Napraviti Cvet Od Papira

Predlozi sasvim brzih i jednostavnih božićnih rukotvorina kojima možeš da ukrasiš svoju božićnu jelku

Od Deda-Mraza napravljenog od kartonske tube iskorišćenog toalet papira pa sve do svetlucave pahuljice, na ovom mestu pronađi nešto što će se dopasti tvojim klincima.

Zanaiati Za Koleda

2 predloga rukotvorina za Dan majki koje će mamica zauvek sačuvati

Sledi korake iz ova dva uputstva za jednostavne rukotvorine za Dan majki da naučiš kako da napraviš organizer za mamin toaletni stočić i platno sa trodimenzionalnim srcima. Klikni ovde.

Ideje Za Dan Majki