Zewa proizvode od reciklirana vlakna papira za domaćinstvo-Česti upiti

Saznajte više o Zewinim inicijativama za održivost i kako smanjuje svoj karbonski otisak. 

Proizvodi od drveta i reciklirana vlakna: češti upiti

Saznajte prednosti Zewa toaletnog papira i kako sveža i reciklirana papirna vlakna smanjuju uticaj na životnu sredinu zadržavajući kvalitet WC papira.

Da li Zewa papirne proizvode za domaćinstvo sadrže reciklirana vlakna?

Da. Zewa papirne proizvode za domaćinstvo su napravljeni od kombinacije svežih vlakana na bazi drveta i recikliranih vlakana. Kombinovana upotreba ovih odgovorno dobijenih svežih i recikliranih vlakana znači da je Zewa u stanju da smanji svoj uticaj na životnu sredinu bez ugrožavanja kvaliteta WC papira koji poznajete i volite.

Koje su prednosti recikliranih papirnih vlakana u Zewa proizvodima za domaćinstvo? Koji su prednosti recikliranog toalet papira? Da li je reciklirani toalet papir bolji za životnu sredinu?

Essity, Zewina matična kompanija, posvećena je smanjenju uticaja na klimu i poboljšanju kružnosti. Jedan od načina na koji se to postiže je ulaganje u tehnologije koje diverzifikuju vrste recikliranog papira za domaćinstvo i materijala koji se mogu koristiti u našim proizvodima, uključujući sveža i reciklirana vlakna.

Sveža vlakna na bazi drveta nude snagu i izdržljivost zbog svoje dužine - jer su duži, dok reciklirana vlakna donose ekološke prednosti ponovnom upotrebom materijala i smanjenjem otpada. Zajedno stvaraju jak, održiv i kvalitetan toalet papir. Šta se tu ne može voleti? To su uglavnom prednosti Zewa toaletnog papira.

Kako se Zewa toalet papir pravi od recikliranih vlakana?

Reciklirani papir za domaćinstvo – kancelarijski materijal, novine, pisma i još mnogo toga – se skuplja, secka i čisti od zagađivača, pre nego što se posvetli i pretvori u pulpu. Onda je ovo spremno za ponovnu upotrebu u procesu pravljenja papira, što rezultira novim, kvalitetnim proizvodom. Saznajte više o tome kako se pravi Zewa toaletni papir.

Da li su reciklirana vlakna bezbedna? Da li je toalet papir higijenski?

Da. Nemorate više brinuti je li reciklirani WC papir siguran zato što Zewa materijali od recikliranog papira za domaćinstvo prolaze kroz opsežne mikrobiološke procese kako bi potvrdili visok nivo higijene. Na gotovim proizvodima se vrše opsežni setovi analiza radi provere zagađivača, a pored pregleda naših internih eksperata, vrše se i procene spoljnih toksikologa koje mogu potvrditi higijensku bezbednost naših proizvoda.

Šta je toalet papir koji se može reciklirati? Da li je reciklirani papir za domaćinstvo bezbedan za upotrebu u proizvodnju toalet papira?

Da. Bezbednost proizvoda nam je najvažnija, a svi naši proizvodi su bezbedni u skladu sa važećim zakonima i propisima. Svi dodati sastojci i hemikalije su odabrani na osnovu pažljivih evaluacija i procena kako bi se osiguralo da su bezbedni za upotrebu.  

Ako se jos pitate je li reciklirani wc papir siguran i da li su reciklirana vlakna bezbedna? Nemojte, jer naši kupci već dugi niz godina bezbedno koriste toaletni papir napravljen od recikliranih vlakana, a korišćenje recikliranih vlakana nije samo odobreno, već je i preduslov poznatih ekoloških brendova, kao što su EU flower, Nordic Swan i nemački Blauer Engel.

Bilo kakva percepcija da su papirni proizvodi za domaćinstvo koji sadrže reciklirana vlakna od papirne galanterije nebezbedni ili inferiorni su neosnovani. Essity, proizvođač Zewe, je vodeća globalna kompanija za higijenu i zdravlje i koja ima za cilj da bude lider u održivosti, i kao takva zna da reciklirana vlakna imaju pozitivnu ulogu u upravljanju životnom sredinom. Mi smo na čelu naprednih procesa izrade papira i u mogućnosti smo da proizvodimo visokokvalitetne papirne proizvode za domaćinstvo od različitih vlakana.

Da li reciklirana vlakna utiču na kvalitet proizvoda?

Ako se pitate koji je najbolji toaletni papir za vaše domaćinstvo, možda odmeravate ekološki prihvatljiv proizvod u odnosu na kvalitetan toalet papir napravljen od izbeljenih vlakana. Ali šta ako ne biste morali da birate između održivosti i kvaliteta?

Zašto Zewa toaletni papir? Zato što Zewa toaletni papir je napravljen od vlakana koja se mogu reciklirati i nudi ekološke prednosti kroz očuvanje resursa i smanjenje otpada, bez kompromisa u pogledu mekog i superiornog Zewa kvaliteta koji poznajete i volite. Kada se visokokvalitetna reciklirana vlakna – kao što je naša – koriste zajedno sa naprednim tehnikama obrade u procesu proizvodnje, toaletni papir napravljen od recikliranih vlakana može biti jednako mekan kao rolne napravljene od svežih vlakana. Sada znate zašto koristiti Zewa toaletni papir.

Da li su proizvodi napravljeni od recikliranih vlakana dobra vrednost za novac?

Essity koristi samo visoke klase recikliranih vlakana kako bi postigao vrhunski kvalitet, visoku mekoću i sjaj, koje potrošači mnogo vole. Reciklirana i sveža vlakna na bazi drveta imaju različite gustine, a faktori kao što su izvor recikliranog vlakna, način obrade, sadržaj vlage i kompresija, mogu uticati na težinu rolne.

Važno je uzeti u obzir ove faktore kada procenjujete cene proizvoda napravljenih od recikliranih vlakana. Dok bi neki proizvodi mogli biti jeftiniji, drugi bi bili skuplji zbog razmatranja troškove vezane za procese recikliranja i osiguranje visokog standarda kvaliteta. Saznajte više o Zewinim kljucnim prioritetom smanjenja, zamene i recikliranja ambalaže sopstvenih proizvoda.

Na koje druge načine je Essity posvećen smanjenju svog uticaja na životnu sredinu?

Essity je posvećen smanjenju uticaja na klimu, poboljšanju kružnosti i zaštiti biodiverziteta. Mnogi naši paprni proizvodi za domaćinstvo sadrže obnovljiva vlakna, kao što su sveža vlakna na bazi drveta, reciklirana i alternativna vlakna. Promovišemo upotrebu održivih vlakana, na primer u podršci razvoju sistema sertifikacije kao što je Forest Stewardship Council (FSC®), kao sredstvo za doprinos razvoju kružnog društva. Saznajte više o našem odgovornom korišćenje hemikalija i proces odabiranja materijala odgovornog porekla.

Takođe radimo na povećanju dostupnosti recikliranih vlakana, na primer preko naše usluge reciklaže Tork PaperCircle®, gde prikupljamo korišćene papirne peškire od naših kupaca i vraćamo ih u našu fabriku za proizvodnju novih proizvoda. Pored toga, od svih naših dobavljača se zahteva da se pridržavaju našeg Globalnog standarda za dobavljače, koji se odnosi na međunarodne standarde i definiše naše zahteve za odgovorno poslovanje, kvalitet i održivi razvoj.