Minimiziranje karbonskog otiska naših proizvoda

Minimiziranje karbonskog otiska naših proizvoda

Stalno inoviramo kako bismo smanjili karbonski otisak. Uz pomoć značajnih promena u proizvodnji, upotrebe vrhunskih vlakana i pametnijeg dizajna proizvoda, radimo na tome da značajno smanjimo uticaj naših proizvoda od papira na životnu sredinu.

%
planirano smanjenje karbonskog otiska iz energije i električne energije u proizvodnji do 2030. godine
Nastavljamo sa uspešnim radom

Nastavljamo sa uspešnim radom

Neprekidno radimo na razvoju visokokvalitetnih proizvoda, istovremeno smanjujući njihov karbonski otisak. Između 2011. i 2018, smanjili smo karbonski otisak u Evropi za 19% u proizvodnji kuhinjskog papira i 19% za toaletni papir u EU, a planiramo da nastavimo sa ovom praksom.

Smanjenje emisija povezanih sa prevozom

Smanjenje emisija povezanih sa prevozom

Savremene inovacije u proizvodnji naših proizvoda ne utiču na kvalitet, ali nam omogućavaju da optimizujemo transport, doprinoseći tako kontroli emisije ugljenika.

Rad sa vodoprivrednim organima

Rad sa vodoprivrednim organima

Pored smanjenja emisije ugljenika, upotreba vode takođe ulazi u naše ekološke ciljeve. Trenutno se sva voda koju koristimo u proizvodnji čisti i vraća u sistem. Cilj nam je da do 2025. godine smanjimo potrošnju vode i poboljšamo kvalitet vode.

Saznajte više

Vlakna odgovornog porekla

Zahvaljujući obnovljivim vlaknima i stalnim održivim inovacijama, fokusirani smo na proizvodnju brižljivo zamišljenih, inovativnih i biorazgradivih proizvoda.

100% reciklabilnosti do 2025.

Smanjenje, zamena i recikliranje naše ambalaže je za nas ključni prioritet.