Smanjivanje, zamena i recikliranje naše ambalaže

Smanjivanje, zamena i recikliranje naše ambalaže

Kada donosimo odluke o ambalaži, naši glavni prioriteti su vaša bezbednost, higijena i udobnost, kao i vaša briga o održivosti. 

Težimo da postignemo sledeće do 2025. godine:

%
ambalaža koja se može reciklirati
%
naših ambalažnih materijala koji se mogu obnoviti ili reciklirati
%
sadržaja reciklirane plastike nakon potrošnje u našoj ambalaži u Evropi
Smanjenje nepotrebne ambalaže

Smanjenje nepotrebne ambalaže

Strastveno pomažemo u povećanju količine ambalaže koja se reciklira. Sa odgovarajućim objektima i šemama sakupljanja, naša ambalaža se već tehnički može reciklirati i zaista želimo da sarađujemo sa potrošačima, zajednicama i preduzećima kako bismo povećali količinu naše ambalaže koja se reciklira.

Reciklirana ambalaža i PCR plastika

Reciklirana ambalaža i PCR plastika

Reciklabilnost je početak, ali naš put ka kružnoj ekonomiji tu se ne završava. Posvećeni smo povećanju upotrebe recikliranih materijala u našoj ambalaži, uključujući recikliranu plastičnu ambalažu. Težimo ka stopi od 85% obnovljivih ili recikliranih materijala do 2025. godine. U Evropi će plastična ambalaža za naše papirne proizvode biti 33% reciklirana plastika nakon potrošnje.

Istraživanje papirne ambalaže

Istraživanje papirne ambalaže

Plastika u našoj ambalaži obezbeđuje to da naši proizvodi stignu sa minimalnim rasipanjem i da su bezbedni, higijenski i jednostavni za upotrebu, bez obzira na to stavljate li paketić u džep ili na brzinu brišete izlivene materijale. Ali u nekim slučajevima prelazak na papir mogao bi biti održivije rešenje za ambalažu. Već smo zamenili plastični otvor naših kutija za maramice papirnom alternativom, što ih čini lakšim za recikliranje. Pažljivo procenjujemo druge vrste fleksibilne papirne ambalaže kako bismo bili sigurni da bismo, ako bismo zamenili plastiku u našoj ambalaži, zaista pomogli da se smanji naš karbonski otisak i ne bi ugrozili bezbednost i sanitarne uslove proizvoda.

Saznajte više

Vlakna odgovornog porekla

Zahvaljujući obnovljivim vlaknima i stalnim održivim inovacijama, fokusirani smo na proizvodnju brižljivo zamišljenih, inovativnih i biorazgradivih proizvoda.

25% manje energije i električne energije do 2030. godine

Minimiziranje karbonskog otiska naših proizvoda je ključno za našu strategiju održivosti.