Kako napraviti pom pom loptice na 2 jednostavna načina 

Илюстрация на котка и куче на син фон с цветни помпони на главата и носа

Pom-pom loptice predstavljaju savršeni početak za mnoge dečije rukotvorine, od slatkih pilića i belih plišanih zečića za Uskrs, do bucmastih sneška belića i Deda Mrazova za Božić. Pitate se kako napraviti pom pom od vune i reciklirane ambalaže? Naš korisni vodič vam pokazuje dva jednostavna načina da napravite pom-pom loptice pomoću praznih rolni toalet papira Zewa i kartona prazne kutije za maramice Zewa. 

Prilikom pravljenja pufnica od vunice, preporučujemo da seckanje obavi odgovorna odrasla osoba, a mali pomoćnici mogu se pobrinuti za sklapanje.

Kako napraviti pom-pom loptice pomoću valjkova rolni toalet papira 

Ovim jednostavnim načinom za pravljenje pom-pom loptica od vune pomoću dva valjka rolni toaletnog papira Zewa dobija se jedna velika pufnasta pom-pom loptica. Evo  napraviti pom pom sa kartonskim toaletnim rolnama: 

Traje 20 minuta 

Šta je potrebno 

 • 2 valjka rolni toaletnog papira Zewa 
 • Vuna 
 • Oštre makaze
 1. Dve tube toalet papira, jedna pored druge, omotane zajedno oko sredine roze i ljubičastom vunom. Osnova pom poma. Kao prvo, stavite dva valjka rolni toalet papira jedan do drugog.  To je osnova vašeg pom poma. Počnite da obmotavate vunu oko njih po sredini, a njene krajeve pričvrstite unutar valjkova. Nastavite da obmotavate nekoliko puta tako da se dobije dosta vune.
 2. Više slojeva ružičaste vune je umotano oko tuba formirajući petlju debljine 3 cm koja je vezana uz pomoć ružičaste vune. Vežite ih po sredini. Zatim, uzmite još jedan komad vune i vežite ga oko zamotuljka, između dva valjka. Vežite probni čvor.
 3. Vuna se skida sa tubica toaletne rolne i ostaje na plavoj površini pored tubica. Skinite pom pom s tubica. Lagano odvojite zamotuljak vune od valjaka. Sada čvrsto vežite onaj komad vune po sredini i vežite čvor kako bi zamotuljak vune ostao čvrst.
 4. Crne makaze se koriste za sečenje spoljnih krajeva petlje u niti, sve još uvek pričvršćene središnjom ružičastom vunenom vunom. Prerežite petlje. Oštrim makazama pažljivo isecite oko spoljnih ivica zamotuljka koje imaju oblik petlji. Ovaj korak treba uraditi odrasla osoba.
 5. Pom pom napravljen od različitih nijansi ružičaste vune, sa makazama sa strane. Oblikujte pom pom. Prstima oblikujte završeni pom-pom i makazama skratite sve predugačke krajeve.

Kako napraviti pom pom loptice od kartonskih krugova 

Kada pravite pom pom loptice od kartonskih krugova, pomoću kartona od pljosnate prazne kutije za maramice Zewa možete napraviti pom pom bilo koje veličine – što veći prstenovi, veći pom pom! Naučite kako napraviti kićanku sada! 

Traje 30 minuta 

Šta je potrebno 

 • Prazna kutija za maramice Zewa 
 • Mala ravna čaša ili sličan okrugli predmet 
 • Novčić 
 • Vuna 
 • Oštre makaze
 1. Kutija za maramice otvorena je ravno na plavu površinu sa praznim čašom i olovkom. Izrežite spoljašnji deo vašeg kartonskog kruga. Isecite i poravnajte praznu kutiju za maramice. Stavite čašu na karton, opišite oko nje dva kruga i isecite ih.
 2. Dva kartonska izrezana kruga položena na plavu površinu sa novčićem u sredini jednog i olovkom sa strane. Nacrtajte rupe u sredini krugova. Stavite novčić na sredinu krugova i grafitnom olovkom oko njega opišite krug. 
 3. Kartonski izrez debelog prstena sa tankim klinastim rezom i makazama sa strane. Izrežite unutrašnje rupe. Zatim, držite zajedno dva kruga i isecite malo tanko parče u obliku klina od spolja ka sredini tako da oštri deo bude blizu unutrašnjeg kruga, a zatim isecite i unutrašnji krug, tako da dobijete oblik krofne.
 4. Kartonski prstena umotan u ljubičasto vuneno predivo. Počnite da pravite svoj pom pom. Sada počnite da mnogo puta obmotavate vunu oko prstenova – što je zamotuljak deblji, pom-pom će biti puniji i pufnastiji.
 5. Spoljni krajevi vune zavijene oko kartonskog prstena seku se na pojedinačne niti. Isecite oko ivica. Kada ste zadovoljni količinom vune oko prstenova, stavite makaze između kartonskih prstenova i počnite da seckate. Pazite da komadi vune ne otpadnu od središnje rupe
 6. Ružičasti vuneni pom pom sa kartonom u sredini, vezan ružičastim vunenim koncem. Obmotajte malo vune oko prstenova. Isecite još jedan komad vune i pažljivo ga obmotajte između kartonskih prstenova. Ovo će držati pom pom vunu zajedno.
 7. Pom pom od vune napravljen od vune različitih ružičastih nijansi. Povežite pom pom zajedno. Vežite što čvršće možete, a zatim sklonite prstenove i rastresite i makazama doterajte vaš pom-pom.

Šta da napravite sa svojim pufnicama od vunice: 

Kao što možete videti iz ova dva tutorijala, kada naučite kako da pravite pom pomove od vune, nebo je granica! Evo nekih zabavnih projekata koji počinju pravljenjem pom pomova: 

 1. Pom pom minđuše: Pričvrstite mini pom pom na kukice za minđuše u samo nekoliko dodatnih koraka da biste napravili par upečatljivih minđuša u vašim omiljenim bojama. 
 2. Pom pom božićni ukrasi: dodajte ih u kolekciju božićnih ukrasa vaše porodice i ukrasite ih inicijalima svakog člana porodice. Božićni ukrasi se mogu praviti I od kartona. 
 3. Vunena zidna umetnost: Ukrasite svoju sobu pom pom vencima, zidnim zavesama ili čak velikim ramovima za fotografije. 
 4. Pom pom privjesci: Vuneni pom pomovi čine savršene privjeske za ključeve – slatke I šarene! 
 5. Pom pom buketi: Napravite šarene, pom pom „cvetne“ aranžmane koji podižu raspoloženje koji nikada neće uvenuti! Cvetni buketi se mogu praviti I od kartona I papira. 
 6. Pom pom krune: Neka cvetne krune postanu prošlost i umesto njih nosite šarene pom pom krune. 
 7. Ručno rađene karte: Koristite pom pomove da ukrasite svoja ručno rađena remek-dela – od životinja do apstraktnih dizajna! 
 8. Pom pom nizovi: Umesto klasičnih trouglova na nizu, iskoristite pom pomove za više boje I dimenzije! 
 9. Pom pom obeleživači knjiga: Učinite čitanje zabavnijim spajanjem vunenog kanapa sa malim pom pomovima i stvaranjem šarenih obeleživača knjiga! 
 10. Ukrašavanje tepiha ili ćebeta: Zašijte pom pomove preko dna običnog ćebeta ili prostirke da biste ga osvežili! Izaberite jednobojne nijanse za udoban I klasičan izgled ili istražite I ludu stranu s duginim bojama. 
 11. Super laganikostimi: Pričvrstite vunene pompone na jednostavnu odeću i šešir da biste napravili super-lak kostim klovna ili dvorske lude. 
 12. Igračke: Uz nekoliko dodatnih “alata”, lako možete pretvoriti nekoliko pom pomova u novog mekanog prijatelja za vas i vaše najmilije. Isprobajte ove ideje: 
 • Ovca: vežite jedan veliki beli pom pom (za telo) za jedan manji crni pom pom (za lice). Zatim gurnite dvije male žice za čišćenje cevi kroz deo tela i savijte ih da napravite noge. Dodajte oči I gotovo!
 • Medo: Za ovaj je potrebno još nekoliko pom pomova: jedan veliki za telo, jedan srednji za glavu, četiri mala za noge i dva malena za uši!
 • Čudovišta za Noć veštica: Provucite više crnih malih žica za čišćenje cevi kroz crne pom pomove da biste napravili pauke ili im pričvrstite crna kartonska krila za slepe miševe! Isprobajte više sablasnih ukrasa ovde!

Pustite mašti svoje dece na volju i stvorite razne zabavnih stvarčica nakon što ste otkrili kako da napravite pufnice od vunice. Sada kada znate kako, koristićete svaku priliku da pravite pom-pom loptice od vune! 


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili

Srodni članci

Predlozi sasvim brzih i jednostavnih božićnih rukotvorina kojima možeš da ukrasiš svoju božićnu jelku

Od Deda-Mraza napravljenog od kartonske tube iskorišćenog toalet papira pa sve do svetlucave pahuljice, na ovom mestu pronađi nešto što će se dopasti tvojim klincima.

Zanaiati Za Koleda

2 jednostavna načina kako napraviti muzički instrument za decu

Potrebni su ti zabavni načini da sa klincima korisno provedeš vreme i istovremeno ih podučiš recikliranju? Klikni ovde i saznaj kako da od nepotrebnih stvari napraviš muzičke instrumente.

Napravi Muzicki Instrument

Kako da napraviš lutku za decu – na sasvim jednostavan način

U ovom sasvim jednostavnom uputstvu pokazujemo kako se pravi lutka uz nešto vunice, boje i kartonskih tuba od toalet papira.

Kako Napraviti Lutku

2 maštovita predloga rođendanskih dekoracija za decu

Uz naša uputstva za rođendanske dekoracije po modelu uradi sam nauči kako da napraviš rođendanske dekoracije u kućnoj izvedbi i to u vidu lampiona i minijaturnih držača za poklončiće. Klikni ovde!

Ideje Za Rodjendanske Dekoracije

Kako da napraviš papirno cveće

Sledi ova uputstva za jednostavnu izradu papirnog cveća i otkrij kako da kod kuće napraviš papirno cveće. Klikni ovde i doznaj kako da obojiš kuhinjske ubruse i od njih napraviš papirni cvet.

Kako Napraviti Cvet Od Papira

2 predloga rukotvorina za Dan majki koje će mamica zauvek sačuvati

Sledi korake iz ova dva uputstva za jednostavne rukotvorine za Dan majki da naučiš kako da napraviš organizer za mamin toaletni stočić i platno sa trodimenzionalnim srcima. Klikni ovde.

Ideje Za Dan Majki