PDF

Dva jednostavna načina da napravite pom-pom loptice od vune

tam-tam-uri
Zewa Deluxe Delicate Care

Pom-pom loptice predstavljaju savršeni početak za mnoge dečije veštine, od slatkih pilića i belih plišanih zečića za Uskrs, do bucmastih sneška belića i Deda Mrazova za Božić. Pitate se kako da kod kuće napravite pom-pom loptice od vune i reciklirane ambalaže? Naš korisni vodič vam pokazuje dva jednostavna načina da napravite pom-pom loptice pomoću praznih rolni toalet papira Zewa i kartona prazne kutije za maramice Zewa.

Prilikom pravljenja pom-pom loptica, preporučujemo da seckanje obavi odgovorna odrasla osoba, a mali pomoćnici mogu se pobrinuti za sklapanje.

Pravljenje pom-pom loptica pomoću valjkova rolni toalet papira

Ovim jednostavnim načinom za pravljenje pom-pom loptica od vune pomoću dva valjka rolni toaletnog papira Zewa dobija se jedna velika pufnasta pom-pom loptica.

Traje 20 minuta

Šta je potrebno

 • 2 valjka rolni toaletnog papira Zewa
 • Vuna
 • Oštre makaze
 1. Kao prvo, stavite dva valjka rolni toalet papira jedan do drugog. Počnite da obmotavate vunu oko njih po sredini, a njene krajeve pričvrstite unutar valjkova. Nastavite da obmotavate nekoliko puta tako da se dobije dosta vune.
 2. Zatim, uzmite još jedan komad vune i vežite ga oko zamotuljka, između dva valjka. Vežite probni čvor.
 3. Lagano odvojite zamotuljak vune od valjaka. Sada čvrsto vežite onaj komad vune po sredini i vežite čvor kako bi zamotuljak vune ostao čvrst.
 4. Oštrim makazama pažljivo isecite oko spoljnih ivica zamotuljka koje imaju oblik petlji.
 5. Prstima oblikujte završeni pom-pom i makazama skratite sve predugačke krajeve.


Pravljenje pom-pom loptica od kartonskih krugova

Kada pravite pom-pom loptice od kartonskih krugova, pomoću kartona od pljosnate prazne kutije za maramice Zewa možete napraviti pom-pom bilo koje veličine – što veći prstenovi, veći pom-pom!

Traje 30 minuta

Šta je potrebno

 • Prazna kutija za maramice Zewa
 • Mala ravna čaša ili sličan okrugli predmet
 • Novčić
 • Vuna
 • Oštre makaze
 1. Isecite i poravnajte praznu kutiju za maramice. Stavite čašu na karton, opišite oko nje dva kruga i isecite ih.
 2. Stavite novčić na sredinu krugova i grafitnom olovkom oko njega opišite krug.  
 3. Zatim, držite zajedno dva kruga i isecite malo tanko parče u obliku klina od spolja ka sredini tako da oštri deo bude blizu unutrašnjeg kruga, a zatim isecite i unutrašnji krug.
 4. Sada počnite da mnogo puta obmotavate vunu oko prstenova – što je zamotuljak deblji, pom-pom će biti puniji i pufnastiji.
 5. Kada ste zadovoljni količinom vune oko prstenova, stavite makaze između kartonskih prstenova i počnite da seckate. Pazite da komadi vune ne otpadnu od središnje rupe
 6. Isecite još jedan komad vune i pažljivo ga obmotajte između kartonskih prstenova.
 7. Vežite što čvršće možete, a zatim sklonite prstenove i rastresite i makazama doterajte vaš pom-pom.

Kao što vidite iz ova dva uputstva, kada jednom naučite kako da pravite pom-pom loptice od vune moći ćete da pravite pravu gomilu pufnastih loptica. A kada naučite kako da pravite pom-pom loptice od kartona, možete upotrebiti vašu maštu da pravite svakakve zabavne svari. Zakačite više loptica u jedan niz da biste napravili gusenice, ili postavljajte jednu preko druge da biste napravili različite figure. Sada kada znate kako, koristićete svaku priliku da pravite pom-pom loptice od vune!

 


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili

Srodni članci