Kako da napraviš papirno cveće

Kako Napraviti Cvet Od Papira

Oduvek si želeo/želela da naučiš kako da napraviš papirno cveće? Evo prilike za to, a dobro je da znaš da savladavanje postupka kako da kod kuće napraviš papirno cveće nije ni upola toliko složeno koliko to možda ponekad izgleda! Ovim, krajnje lakim postupcima za pravljenje papirnog cveća daješ i svoj lični doprinos u receklaži ambalaže, budući da se sve cveće pravi od snažnih kuhinjskih ubrusa Zewa i kartonskih rolni od toalet papira Zewa. Za izradu ovih rukotvorina potrebne su i delimične prethodne pripreme, međutim, klinci će svim srcem uživati u bojenju papira, a dobijen rezultat biće vredan svakog truda i uloženog vremena!

Da li si spreman/spremna da svoj dom ispuniš našim prelepim cvetovima koji mogu da se recikliraju? Pročitaj u nastavku kako da sa decom napraviš papirno cveće.

 

Šta je potrebno

 • kartonske tube od toalet papira Zewa
 • kuhinjski ubrusi Zewa
 • boja za hranu: ružičasta i žuta
 • posuda
 • voda
 • novinska hartija
 • olovka
 • makaze
 • selotejp
 • zeleni papir
 • lepak

 

 1. kako napraviti papirno cvece za decu 01U jednu posudu nalij malo voda, pa u nju zatim dodaj ružičastu boju za hranu. Izmešaj vodu da se boja u posudi ravnomerno razmuti, a zatim u tako obojenu vodu umoči prvi list kuhinjskog ubrusa. Izvadi ga iz vode, pa onda ostavi na listu novinske hartije da se u potpunosti osuši. Ponovi isti postupak i sa žutom bojom. Za ovo je potrebno dosta vremena i strpljenja, međutim, deca će, svejedno, uživati u samom postupku i on će im nesumnjivo zadržati pažnju!
 2. kako napraviti papirno cvece za decu 02Kad se obojeni kuhinjski ubrusi dobro osuše, svaki od njih savij tako da podseća na raširenu harmoniku, pa nakon toga i jedan i drugi papir preseci na pola.

  Koristi one kuhinjske ubruse koji su dovoljno upijajući da u najvećoj meri upiju živahne nijanse boje, a opet i dovoljno snažni da se nakon što se navlaže odmah i ne raspadnu, kao što su Zewa.

 3. kako napraviti papirno cvece za decu 03Na jednom kraju svakog od presavijenih ružičastih papira nacrtaj zaobljenu laticu, a zatim na žutom papiru i laticu šiljatog oblika. Iseci ih makazama.
 4. kako napraviti papirno cvece za decu 04Otvori latice sa kuhinjskih ubrusa, pa ih razdvoj po slojevima. Zatim uhvati zajedno donje ivice žutih slojeva latica i spoj ih u samom dnu. Zalepi ih selotejpom.
 5. kako napraviti papirno cvece za decu 05Sloj ružičaste latice obmotaj oko žute, a onda ponovi postupak i s drugim slojem. Uhvati ih odozdo i zalepi kao i prethodno.
 6. kako napraviti papirno cvece za decu 06Da napraviš stabljike, prvo iseci kartonsku tubu od toalet papira na nekoliko tračica raznih dužina. Zatim izmeri potreban zeleni papir, pa ga obmotaj oko kartonskih tračica i zalepi lepkom. Izrada ovih stabljika, s puno lepljenja, mališanima je uvek zabavna, pa taj posao prepusti njima!
 7. kako napraviti papirno cvece za decu 07Po obodu stabljika nanesi malo lepka, pa na njih zalepi papirne cvetove. Ostavi sve zajedno da se dobro osuši, i eto konačno cveća u kućnoj izradi.

Nakon što si savladao/savladala postupak kako da kod kuće napraviš papirno cveće u nastavku možeš da menjaš boje i oblike latica i praviš one cvetove koji ti se znatno više dopadaju. Što ne bi, recimo, isprobao/isprobala plavo, ljubičasto, narandžasto i crveno cveće? Za voljenu osobu napravi papirni cvet ili čitav buket da i on/ona ulepša svoj dom ili kao poklon baki i deki za njihov rođendan. Uz postupke jednostavne izrade papirnog cveća kao što su ovi, i deca mogu da učestvuju u izradi i silno se zabave.


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili

Srodni članci

Kako napraviti pom pom loptice na 2 jednostavna načina

Naučite kako da pravite pom-pom loptice od kartona i vune pomoću praznih rolni toalet papira i kutija za maramice. Pravljenje pom-pom loptica od recikliranog materijala je lako kada znate kako se radi

Илюстрация на котка и куче на син фон с цветни помпони на главата и носа

2 jednostavna načina kako napraviti muzički instrument za decu

Potrebni su ti zabavni načini da sa klincima korisno provedeš vreme i istovremeno ih podučiš recikliranju? Klikni ovde i saznaj kako da od nepotrebnih stvari napraviš muzičke instrumente.

Napravi Muzicki Instrument

Kako da napraviš lutku za decu – na sasvim jednostavan način

U ovom sasvim jednostavnom uputstvu pokazujemo kako se pravi lutka uz nešto vunice, boje i kartonskih tuba od toalet papira.

Kako Napraviti Lutku

2 maštovita predloga rođendanskih dekoracija za decu

Uz naša uputstva za rođendanske dekoracije po modelu uradi sam nauči kako da napraviš rođendanske dekoracije u kućnoj izvedbi i to u vidu lampiona i minijaturnih držača za poklončiće. Klikni ovde!

Ideje Za Rodjendanske Dekoracije

Najmaštovitije rukotvorine od kartonskih rolni toalet papira

Tražiš inspiraciju za izradu rukotvorina od kartonskih rolni toalet papira? Zašto ne isprobaš ove sasvim jednostavne, a veoma dopadljive rukotvorine od kartonskih tuba toalet papira koje s lakoćom mož

vyrobky z papirovych rulicek

Predlozi sasvim brzih i jednostavnih božićnih rukotvorina kojima možeš da ukrasiš svoju božićnu jelku

Od Deda-Mraza napravljenog od kartonske tube iskorišćenog toalet papira pa sve do svetlucave pahuljice, na ovom mestu pronađi nešto što će se dopasti tvojim klincima.

Zanaiati Za Koleda