Najmaštovitije rukotvorine od kartonskih rolni toalet papira

vyrobky z papirovych rulicek

Leteća riba živahnih boja i minijaturni gradovi? Kad ugledaš posve neugledne rolne od toalet papira, ovo sasvim sigurno nije ono što ti prvo padne na pamet da bi moglo da se napravi od njih. Međutim, upravo ova dva predloga dečjih rukotvorina od kartonskih rolni toalet papira spadaju u najbolje rukotvorine od kartonskih rolni toalet papira. Po nekom kišnom danu ili u dane školskog raspusta tvoji mališani će se satima zabavljati izradom ovih rukotvorina od kartonskih rolni toalet papira.

Kad god je reč o krajnje zabavnoj izradi rukotvorina od kartonskih rolni toalet papira, savetujemo da se neko od odraslih uvek pozabavi sečenjem makazama, dok mališanima treba prepustiti bojenje i sklapanje delova.

Šta možeš da napraviš od kartonskih rolni toalet papira: leteća riba

Ako se pitaš šta sve može da se napravi od kartonskih rolni toalet papira, kreni od ovih slatkih japanskih šarana živahnih boja. Za telo ribe koristi rolnu od toalet papira Zewa , a za rep upotrebi komadiće iscepkane maramice za lice Zewa.

Vreme potrebno za rad: 1,5 sat

Šta ti je sve potrebno za izradu ove rukotvorine od kartonskih rolni toalet papira:

Šta je potrebno

 • tuba iskorišćenog toalet papira Zewa
 • mekane papirne maramice Zewa
 • vodene boje
 • lepak
 • štipaljka za veš
 • papir u boji
 • makaze
 • crni flomaster
 • flomaster u zlatnoj boji
 • uzica
 1. vyrobky z rulicek ryba 01Za početak, napravi telo ribe. Spljošti jednu rolnu od iskorišćenog toalet papira, pa neka ti neko od odraslih pomogne da isečeš njene uglove.
 2. vyrobky z rulicek ryba 02Za peraja, na komadu kartona iscrtaj dva identična oblika koja podsećaju na suzu. Neka ti i u ovom slučaju neko od odraslih pomogne da ih isečeš sa kartona.
 3. vyrobky z rulicek ryba 03Po jedno peraje zalepi sa svake bočne strane rolne od toalet papira, pa zatim oboj ribu raznim bojama živahnih nijansi. Ostavi telo ribe da se dobro prosuši.

  I dok svi zajedno čekate da se boje na kartonu prosuše, podstakni klince da svu prolivenu boju i vodu obrišu komadom navlaženog kuhinjskog ubrusa, kao što je Zewa, , budući da je on snažan čak i onda kad se nakvasi.

 4. vyrobky z rulicek ryba 04Uzmi flomaster u zlatnoj boji, pa na telu ribe iscrtaj svetlucavu krljušt.
 5. vyrobky z rulicek ryba 05Da napraviš vijugavi rep ribe, jednu papirnu maramicu iscepkaj na tanke tračice. Zalepi ove trake između spljoštenih delova zadnjeg kraja rolne od toalet papira. Možda će biti potrebno da trake u obliku repa na neko vreme pričvrstiš štipaljkom za tubu sve dok se lepak u potpunosti ne osuši.

  Za rep ribe koji je mekan i vijugav (ali koji će biti izdržljiv čak i kad se navlaži lepkom) koristi papirnu maramicu koja je podjednako snažna i mekana, kao što je Zewa .

 6. vyrobky z rulicek ryba 06Da napraviš oči ribe, komadiće papirne maramice urolaj u u dve loptice, pa ih zalepi na prednji deo rolne od kartona, na mestu gde bi trebalo da se nalaze oči. U oči ribe unesi dodatnu živost time što ćeš crnim flomasterom na ovim lopticama ucrtati zenice.
 7. vyrobky z rulicek ryba 07Ako ovako napravljenu ribu želiš da koristiš kao dekoraciju, na prednjem delu rolne od kartona napravi dve rupice, na mestu gde se nalaze usta ribe, pa kroz njih provuci uzicu i okači ribu na mestu koje želiš da ukrasi.

Rukotvorina od kartonskih rolni toalet papira: minijaturni grad

Klinci zaista uživaju da prave ove raznobojne rukotvorine od kartonskih tuba toalet papira, koje mogu da sklapaju i prave korišćenjem tuba iskorišćenog toalet papira Zewa .

Vreme potrebno za rad: 2 sata

Šta je potrebno

 • nekoliko rolni iskorišćenog toalet papira Zewa
 • prazna kutija od papirnih maramica Zewa
 • papirna maramica Soft Zewa
 • vodene boje
 • četkica za bojenje
 • makaze ili perorez
 • lepak
 • flomasteri u crnoj i beloj boji
 1. vyrobky z rulicek mesto 01Zamoli nekog od odraslih da ti rolne iskorišćenog toalet papira preseče na komade raznih dužina, tako da od njih možeš da napraviš jednospratne kuće, ali i solitere.
 2. vyrobky z rulicek mesto 02Isečene komade rolni, prema želji, oboj najrazličitijim bojama i ostavi ih da se dobro prosuše. Da dodatno pojačaš boju, nakon sušenja, na ove kartone nanesi još jedan sloj boje.
 3. vyrobky z rulicek mesto 03Flomasterima u crnoj i beloj boji na obojenim komadima kartona iscrtaj prozore, a na nekoliko njih (onih manjih) ucrtaj i vrata. Prema želji, neka od ovih vrata možeš i da izrežeš (neka ti u tome pomogne neko od odraslih).
 4. vyrobky z rulicek mesto 04Zamoli nekog od odraslih da ti otvori i spljošti praznu kutiju od papirnih maramica. Neka ti nakon toga sa nje iseče nekoliko pravougaonih oblika dimenzija 10 x 6 cm, pa svaki od njih presavij na pola. Ovo će ti poslužiti za krovove kuća. U međuvremenu, dajući svojoj mašti na volju, sve ove kartone možeš da obojiš svim onim bojama koje ti se dopadaju. Nakon što se svi krovovi dobro osuše, zalepi ih na manje kuće.
 5. vyrobky z rulicek mesto 05Sitnije komade kartona urolaj u minijaturne dimnjake, pa u njihove vrhove ubaci zgužvane komadiće traka od papirnih maramice. Time ćeš postići efekat dima koji se propinje iz dimnjaka. Neke od ovih papirnih tračica zalepi i na pojedine zgrade bez krovova.
 6. vyrobky z rulicek mesto 06Neka ti neko od odraslih na preostalim kartonima zgrada bez krovova napravi proreze dubine od oko 2 cm, tako da u njih možeš da uglaviš dodatne kartone i tako napraviš još više nebodere.

Kad naredni put padneš u iskušenje da rolne od iskoriščenog toalet papira baciš u kantu za smeće, dobro razmisli da li bi možda želeo/želela da ih sačuvaš za realizaciju ovih predloga dečjih rukotvorina od kartonskih rolni toalet papira.


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili

Srodni članci

Kako da napraviš papirno cveće

Sledi ova uputstva za jednostavnu izradu papirnog cveća i otkrij kako da kod kuće napraviš papirno cveće. Klikni ovde i doznaj kako da obojiš kuhinjske ubruse i od njih napraviš papirni cvet.

Kako Napraviti Cvet Od Papira

Predlozi sasvim brzih i jednostavnih božićnih rukotvorina kojima možeš da ukrasiš svoju božićnu jelku

Od Deda-Mraza napravljenog od kartonske tube iskorišćenog toalet papira pa sve do svetlucave pahuljice, na ovom mestu pronađi nešto što će se dopasti tvojim klincima.

Zanaiati Za Koleda

2 predloga rukotvorina za Dan majki koje će mamica zauvek sačuvati

Sledi korake iz ova dva uputstva za jednostavne rukotvorine za Dan majki da naučiš kako da napraviš organizer za mamin toaletni stočić i platno sa trodimenzionalnim srcima. Klikni ovde.

Ideje Za Dan Majki

Kako napraviti pom pom loptice na 2 jednostavna načina

Naučite kako da pravite pom-pom loptice od kartona i vune pomoću praznih rolni toalet papira i kutija za maramice. Pravljenje pom-pom loptica od recikliranog materijala je lako kada znate kako se radi

Илюстрация на котка и куче на син фон с цветни помпони на главата и носа

2 jednostavna načina kako napraviti muzički instrument za decu

Potrebni su ti zabavni načini da sa klincima korisno provedeš vreme i istovremeno ih podučiš recikliranju? Klikni ovde i saznaj kako da od nepotrebnih stvari napraviš muzičke instrumente.

Napravi Muzicki Instrument

Kako da napraviš lutku za decu – na sasvim jednostavan način

U ovom sasvim jednostavnom uputstvu pokazujemo kako se pravi lutka uz nešto vunice, boje i kartonskih tuba od toalet papira.

Kako Napraviti Lutku