2 maštovita predloga rođendanskih dekoracija za decu

Ideje Za Rodjendanske Dekoracije

Ukrašavanje mesta na kome se proslavlja dečji rođendan može biti prilično skup poduhvat, ali ako napraviš svoje sopstvene rođendanske dekoracije po modelu uradi sam možeš da uštediš prilično novca i da se tokom njihove izrade ludo zabaviš sa svojim klincima! Za realizaciju naša dva predloga rođendanskih dekoracija potrebno je samo nešto slobodnog vremena za njihovo pravljenje i nekoliko stvarčica koje sasvim sigurno već imaš u svom domu. Ove rođendanske dekoracije u kućnoj izvedbi sjajan su način da se tokom njihove izrade zabaviš s klincima i da se događaju koji predstoji svi zajedno radujete unapred već tokom samih priprema.

Savetujemo da se neko od odraslih pozabavi sečenjem makazama, a malenim pomoćnicima treba prepustiti bojenje i sklapanje delova.

Rodjendanske dekoracije zastavice | Rodjendanske dekoracije pinjata

Rođendanske dekoracije po modelu uradi sam: rođendanski lampioni

Osmisli dekoraciju prostora za proslavu rođendana uz naše raznobojne kartonske lampione napravljene korišćenjem kartonskih kutija od maramica za lice Zewa i kuhinjskih ubrusa Zewa. Jednom realizovani, ovi predlozi rođendanskih dekoracija za decu mogu se koristiti i dugo nakon što je na rođendanskoj zabavi pukao i poslednji balon – kad rođendan prođe, možeš da ih okačiš u sobu svog mališana.

Vreme potrebno za rad: oko 1 sat

Šta je potrebno

 • prazne kutije od maramica za lice Zewa
 • kuhinjski ubrusi Zewa
 • makaze
 • olovka
 • vodene boje ili tempere
 • četkica za bojenje
 • bojice
 • igla
 • uzica
 1. rodjendanske dekoracije zastavice 01Pažljivo otvori i spljošti prazne kutije od maramica za lice Zewa. Na njima nacrtaj, a zatim i iseci nekoliko geometrijskih oblika trougla. To najčešće jesu trouglovi, ali za ovu priliku možeš da napraviš i neke druge oblike koji se tebi znatno više dopadaju.
 2. rodjendanske dekoracije zastavice 02U nastavku, ove kartonske trougliće oboj različitim jarkim bojama, pa ih sve zajedno ostavi da se dobro prosuše. Deca će uživati u ovom bojenju, pa njima prepusti izbor boja i samo bojenje geometrijskih oblika.

  Iščekivaanje da se tek naneta boja prosuši može biti malo dosadno! U međuvremenu, ti i klinci možete navlaženim kuhinjskim ubrusima da obrišete sve prolivene boje i mrlje koje su tokom bojenja nastale na radnoj površini. Predlažemo da koristiš kuhinjske ubruse kao što su Zewa budući da su dovoljno snažni čak i onda kad se prethodno navlaže.

 3. rodjendanske dekoracije zastavice 03U nastavku uzmi jedan list kuhinjskih ubrusa Zewa, pa ga iseci na tračice širine od 5 cm.
 4. rodjendanske dekoracije zastavice 04Oboj ove tračice jarkim bojama (flomasterima). I ovde deci možeš da prepustiš bojenje.
 5. rodjendanske dekoracije zastavice 05Po dužini svake takve tračice zaseci makazama u razmacima od po 4 cm da napraviš rese.
 6. rodjendanske dekoracije zastavice 06Iseci i zalepi ove rese na gornjem delu svakog trouglića (ili drugog geometrijskog oblika koji je prethodno napravljen), ali tako da se na svakom od njih nađu boje koje prave dobar kontrast.
 7. rodjendanske dekoracije zastavice 07I na kraju, u gornjim uglovima svakog trouglića iglom napravi rupice, pa kroz njih provuci uzicu.

Rođendanske dekoracije u kućnoj izvedbi: minijaturni držači za poklončiće

Napravi ove viseće držače za poklončiće za zabavnu igru na rođendanskoj zabavi. Ovi predlozi rođendanskih dekoracija za decu u kućnoj izvedbi, oživljeni kroz ručnu izradu, mogu poslužiti i kao zanimljivija verzija kese za rođendanske poklone.

Vreme potrebno za rad: oko 1 sat

Šta je potrebno

 • kuhinjski ubrusi Zewa
 • kartonske tube od toalet papira Zewa
 • makaze
 • bojice
 • lepak
 • nekoliko bombona ili čokoladica
 • ukrasna traka
 • šilo ili šiljati štapić (kao onaj za ražnjiće)
 • traka
 • selotejp
 1. rodjendanske dekoracije pinjata 01Od lista kuhinjskog ubrusa iseci kvadrate dimenzija 5 cm x 5 cm, pa ih zalepi na dno svake kartonske tube od toalet papira Zewa.
 2. rodjendanske dekoracije pinjata 02U nastavku, uzmi još nekoliko listova kuhinjskih ubrusa, pa ih iseci na trake širine od 3 cm.
 3. rodjendanske dekoracije pinjata 03Zaduži klince da ove trake oboje jarkim bojama. Nakon što mali umetnici dovrše svoj posao, makazama duž ivica traka zaseci proreze u razmacima od po 2 cm tako da izgledaju kao rese.
 4. rodjendanske dekoracije pinjata 04Zatim uzmi kartonske tube od toalet papira, pa obojene trake zalepi oko njihovih donjih delova, ali tako da rese gledaju nadole. Po visini kartonskih tuba možeš da nalepiš i dodatne trake s resama, i tako sve do samih vrhova kartonskih tuba.
 5. rodjendanske dekoracije pinjata 05U kartonske tube ubaci razne bombone ili čokoladice, a zatim iseci ukrasnu traku i priveži je u čvor na gornjem otvorenom delu kartonske tube, praveći na jednom kraju te trake kukicu. Ponovi isti postupak za svaku kartonsku tubu, a ih onda sve naniži po dužini znatno veće ukrasne trake.

Realizacijom ova dva predloga rođendanskih dekoracija tvoja rođendanska proslava odisaće zaista upečatljivim i raznobojnim ukrasima. Preostaje ti još samo da smisliš gde ćeš da postaviš sve ove rođendanske dekoracije za decu. Da li u svom domu, u nekoj sali za proslave, u dvorištu kuće – na svim ovim mestima izgledaće sjajno!


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili

Srodni članci

Predlozi sasvim brzih i jednostavnih božićnih rukotvorina kojima možeš da ukrasiš svoju božićnu jelku

Od Deda-Mraza napravljenog od kartonske tube iskorišćenog toalet papira pa sve do svetlucave pahuljice, na ovom mestu pronađi nešto što će se dopasti tvojim klincima.

Zanaiati Za Koleda

2 predloga rukotvorina za Dan majki koje će mamica zauvek sačuvati

Sledi korake iz ova dva uputstva za jednostavne rukotvorine za Dan majki da naučiš kako da napraviš organizer za mamin toaletni stočić i platno sa trodimenzionalnim srcima. Klikni ovde.

Ideje Za Dan Majki

Kako napraviti pom pom loptice na 2 jednostavna načina

Naučite kako da pravite pom-pom loptice od kartona i vune pomoću praznih rolni toalet papira i kutija za maramice. Pravljenje pom-pom loptica od recikliranog materijala je lako kada znate kako se radi

Илюстрация на котка и куче на син фон с цветни помпони на главата и носа

2 jednostavna načina kako napraviti muzički instrument za decu

Potrebni su ti zabavni načini da sa klincima korisno provedeš vreme i istovremeno ih podučiš recikliranju? Klikni ovde i saznaj kako da od nepotrebnih stvari napraviš muzičke instrumente.

Napravi Muzicki Instrument

Kako da napraviš lutku za decu – na sasvim jednostavan način

U ovom sasvim jednostavnom uputstvu pokazujemo kako se pravi lutka uz nešto vunice, boje i kartonskih tuba od toalet papira.

Kako Napraviti Lutku

2 laka rešenja za dečje uskršnje rukotvorine

U ova dva uputstva za uskršnje rukotvorine prikazano je kako se pravi venčić sa zekama i lutkice za prste pomoću reciklirajućeg kartona pakovanja papirnih maramica. Klikni ovde.

Uskrsnje Ideje