2 predloga rukotvorina za Dan očeva kojima se sasvim lako iskazuje velika pažnja prema tatama

Ideje Za Dan Oceva

Kako se bliži Dan očeva, dolazi čas da okupiš svoje klince (obraćamo se mamama) i pomogneš im da svoju maštovitost iskažu kroz izradu lepih i praktičnih poklona za svog tatu. Ovim jednostavnim rukotvorinama za Dan očeva ne samo da ćeš iskoristiti reciklirajuće ambalaže koje su već prisutne u svakoj kući, već ćeš po modelu „uradi sam” kroz izradu rukotvorina za Dan očeva uštedeti uobičajeni novac koji odlazi na kupovinu poklona. I ne samo to, tata će dobiti poklone koji će mu prirasti za srce jer se njima iskazuje velika dečja pažnja.

Jesi li spremna da se upustiš u izradu ovih sasvim lakih rukotvorina za Dan očeva? U nastavku slede detaljna uputstva za dva sasvim jednostavna ručno izrađena poklona.

Predlažemo da se pri izradi ovih rukotvorine za Dan očeva neko od odraslih pozabavi sečenjem makazama, a deci treba prepustiti bojenje i sklapanje delova.

Zvucnik za dan oceva | Ram za dan oceva

Rukotvorine za Dan očeva: držač za telefon i zvučnici

Korišćenjem kartonske tube od kuhinjskih ubrusa Zewa i svega dve papirne čaše možeš da napraviš komplet zvučnika za tatin smart telefon i to onih koji zaista rade! Šta kažeš na ove predloge rukotvorina za Dan očeva koji su praktični i vrlo zabavni da se naprave?

Šta je potrebno

 • kartonska tuba od kuhinjskih ubrusa Zewa
 • 2 papirne čaše
 • olovka
 • perorez
 • vodene boje ili tempere
 • četkica za bojenje
 • flomasteri
 1. zvucnik za dan oceva 01 Kartonsku tubu od kuhinjskih ubrusa perorezom vertikalno preseci na pola.
 2. zvucnik za dan oceva 02 Oboj spoljašnju površinu kartona jedne polovine i ostavi je da se dobro prosuši. Deca će uživati u ovom koraku, pa njima prepusti izbor boja i bojenje kartona.

  Prolivene boje u toku rada odmah obriši tako da na radnoj površini ne nastaje nepotreban haos. Neka ti pri ruci bude komad navlaženog kuhinjskog ubrusa, kao što je Zewa, koji je postojan i čvrst čak i onda kad se navlaži.

 3. zvucnik za dan oceva 03 U nastavku, obojenu polovinu kartonske rolne dodatno ukrasi flomasterima i ponovo je ostavi da se dobro prosuši. I ovo je prilika da najmlađi daju svoj lični pečat poklonu za svog tatu time što će iscrtati svoje omiljene oblike i koristiti svoje najdraže boje.
 4. zvucnik za dan oceva 04 Po sredini dekorisane polovine kartonske tube od kuhinjskih ubrusa perorezom pažljivo napravi prorez koji je dovoljno veliki da u njega može da se umetne telefon.
 5. zvucnik za dan oceva 05 Zatim uzmi dve papirne čaše i oboj njihovu unutrašnjost. Ostavi ih da se dobro osuše. Proces sušenja ume da potraje i bude dosadan, ali obećavamo da će na kraju sve ovo biti vredno truda!
 6. zvucnik za dan oceva 06 Jedan kraj kartonske tube od kuhinjskih ubrusa postavi na obod kartonske čaše, pa zatim olovkom iscrtaj oblik kojim tuba dotiče čašu. Postupak ponovi i na drugoj čaši. U nastavku neka neko od odraslih prema iscrtanom obliku perorezom napravi otvore na čašama.
 7. zvucnik za dan oceva 07 Krajeve kartonske tube od kuhinjskih ubrusa umetni u ove otvore, ali tako da se prorez za umetanje telefona na kartonskoj tubi nalazi sa gornje strane. Ta-ta-ta-tira! Eto zvučnika koji zaista rade. Koliko su samo strava?

Rukotvorine za Dan očeva: držači za fotografije

Držači za fotografije, izrađeni od kartonske tube toalet papira Zewa, savršen su poklon po modelu „uradi sam” koji klinci za ovaj Dan očeva mogu pokloniti svom tati. Znajući koliko oni najmlađi obožavaju da boje i lepe, ovo je jedan od onih super predloga rukotvorina koje dvogodišnjaci mogu napraviti za Dan očeva!

Šta je potrebno

 • nekoliko kartonskih tuba od toalet papira Zewa
 • kuhinjski papir Zewa
 • perorez
 • vodene boje ili tempere
 • četkica za bojenje
 • flomasteri u raznim bojama
 • makaze
 • lepak
 • male fotografije
 1. ram za dan oceva 01 Perorezom pažljivo preseci nekoliko kartonskih tuba od toalet papira tako da dobiješ nekoliko komada podjednakih dužina.
 2. ram za dan oceva 02 Neka klinci svojim omiljenim bojama oboje spoljne i unutrašnje delove dobijenih kartona, a zatim ih ostave da se dobro prosuše.
 3. ram za dan oceva 03 Zatim uzmi komad kuhinjskog ubrusa, koji klinci flomasterima mogu da oboje u različitim bojama. U ovome će klinci svim srcem uživati i sasvim sigurno će iskazati svoju maštovitost.
 4. ram za dan oceva 04 Od obojenog ubrusa makazama iseci razne oblike trouglova, krugova, srca i pravougaonika. Neka sami klinci izaberu geometrijske oblike, a ti ih za njih iseci makazama.
 5. ram za dan oceva 05 Dobijene geometrijske oblike nalepi lepkom na prosušene delove kartonskih tuba od toalet papira. I ovde će mališani uživati u tome da se pozabave lepljenjem svih ovih oblika!
 6. ram za dan oceva 06 Na vrhu svakog dela kartonske tube perorezom napravi dva proreza i u njih umetni fotografije na kojima su klinci. Tatino srce će poskočiti od miline kad ugleda sve ove predivne poklone kojima se iskazuje pažnja prema njemu.

Sad kad znaš šta je sve potrebno za realizaciju ova dva predloga rukotvorina za Dan očeva, dovojno je samo da se odlučiš koji od njih će prvi biti napravljen. U izradi ovih dečjih rukotvorina za Dan očeva klinci će uživati istim onim žarom kojim će poželeti da ih što pre daruju svojim očevima. Srećan rad!


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili

Srodni članci

2 predloga rukotvorina za Dan majki koje će mamica zauvek sačuvati

Sledi korake iz ova dva uputstva za jednostavne rukotvorine za Dan majki da naučiš kako da napraviš organizer za mamin toaletni stočić i platno sa trodimenzionalnim srcima. Klikni ovde.

Ideje Za Dan Majki

2 laka rešenja za dečje uskršnje rukotvorine

U ova dva uputstva za uskršnje rukotvorine prikazano je kako se pravi venčić sa zekama i lutkice za prste pomoću reciklirajućeg kartona pakovanja papirnih maramica. Klikni ovde.

Uskrsnje Ideje

Predlozi sasvim brzih i jednostavnih božićnih rukotvorina kojima možeš da ukrasiš svoju božićnu jelku

Od Deda-Mraza napravljenog od kartonske tube iskorišćenog toalet papira pa sve do svetlucave pahuljice, na ovom mestu pronađi nešto što će se dopasti tvojim klincima.

Zanaiati Za Koleda

2 maštovita predloga rođendanskih dekoracija za decu

Uz naša uputstva za rođendanske dekoracije po modelu uradi sam nauči kako da napraviš rođendanske dekoracije u kućnoj izvedbi i to u vidu lampiona i minijaturnih držača za poklončiće. Klikni ovde!

Ideje Za Rodjendanske Dekoracije

Kako napraviti pom pom loptice na 2 jednostavna načina

Naučite kako da pravite pom-pom loptice od kartona i vune pomoću praznih rolni toalet papira i kutija za maramice. Pravljenje pom-pom loptica od recikliranog materijala je lako kada znate kako se radi

Илюстрация на котка и куче на син фон с цветни помпони на главата и носа

2 jednostavna načina kako napraviti muzički instrument za decu

Potrebni su ti zabavni načini da sa klincima korisno provedeš vreme i istovremeno ih podučiš recikliranju? Klikni ovde i saznaj kako da od nepotrebnih stvari napraviš muzičke instrumente.

Napravi Muzicki Instrument