Kako da napraviš kalendar za odbrojavanje dana do Božića za decu sa motivima čarobnog sela

χριστουγεννιατικα ημερολογια κατασκευεσ

Nema ničeg lepšeg nego kad se u božićnom predraspoloženju cela porodica okupi u izradi zajedničke rukotvorine. Uz ovaj jednostavan vodič, izložen po modelu korak po korak, možeš da naučiš kako da napraviš kalendar za odbrojavanje dana do Božića za decu pretvarajući rolne od iskorišćenog toalet papira i prazne kutije od papirnih maramica u čarobno selo koje odiše božićnom atmosferom.

Savladavanje postupka kako da napraviš sopstveni kalendar za odbrojavanje dana do Božića za decu zaista je veoma zabavno, pa, ipak, nije zgoreg preduzeti sve mere predostrožnosti: savetujemo da neko od odraslih uvek rukuje makazama, dok mališanima treba prepustiti bojenje i sklapanje delova.

Vreme potrebno za rad: 2 sata

Šta je potrebno

 • 12 rolni od iskorišćenog toalet papira Zewa
 • prazna kutija od papirnih maramica Zewa
 • mekane papirne maramice Zewa
 • olovka
 • lenjir
 • perorez
 • crvena i bela tempera
 • četkica za bojenje
 • šoljica
 • list crvenog i belog papira
 • makaze
 • lepak
 • uzica
 • selotejp
 • ukrasne bombone
 • flomaster u crvenoj i beloj boji
 • slamčice
 • nalepnice sa brojevima
 1. χριστουγεννιατικα ημερολογια κατασκευεσ 01Hej, ti odrasli, ti si na potezu. Da se pripremiš za izradu kalendara za odbrojavanje dana do Božića sa decom, prvo pažljivo izmeri i obeleži, pa perorezom na pola preseci 12 rolni od iskorišćenog toalet papira – za izradu kalendara biće ti potrebno 24 ovakvih komada kartona.
 2. χριστουγεννιατικα ημερολογια κατασκευεσ 02Iseci praznu kutiju od papirnih maramica, a zatim je spoljošti na svojoj radnoj površini. Preko dobijenog kartona postavi uspravno rolnu od toalet papira, pa oko nje iscrtaj kružnicu. Biće ti potrebne 24 takve kružnice. Iseci ove kružnice, pa nakon toga svaku od njih zalepi na jedan kraj već prepolovljenih rolni od toalet papira. U ovom trenutku makaze možeš da odložiš u stranu, pa zabava na izradi sopstvenog kalendara za odbrojavanje dana do Božića u pravom smislu reči može i da počne!
 3. χριστουγεννιατικα ημερολογια κατασκευεσ 03Da, umesto obične gomile majušnih kuća, napraviš kalendar za odbrojavanje dana do Božića, kartonske komade rolni oboj crvenom i belom bojom i ostavi ih da se dobro prosuše. Da bi se kućice međusobno razlikovale, neku od njih možeš da ostaviš i neobojenom.
 4. χριστουγεννιατικα ημερολογια κατασκευεσ 04Za pravljenje krovova, na listovima crvenog i belog papira, koristeći šoljicu kao model, iscrtaj kružnice, pa nakon toga sa hartije iseci ove oblike. Papirne kružnice presavij na pola, a zatim ih preseci tako da od svake od njih dobiješ po dva polukruga.
 5. χριστουγεννιατικα ημερολογια κατασκευεσ 05Ove polukružnice urolaj u kupe (fišeke), ostavljajući pri vrhu svake od njih sasvim malene otvore, a zatim ih sa unutrašnje strane zalepi lepkom kako se nadalje ne bi razvijale. Nakon toga iseci potreban broj komada uzice, provuci ih kroz otvore kupa i sa unutrašnje strane zalepi selotejpom. S gornje strane svake uzice napravi malu omču.
 6. χριστουγεννιατικα ημερολογια κατασκευεσ 06Kućice od kartonskih rolni toalet papira napuni ukrasnim bombomana, a zatim na njihove otvorene krajeve zalepi kupe koje će predstavljati krovove, pa ih sve zajedno ostavi da se osuše.
 7. χριστουγεννιατικα ημερολογια κατασκευεσ 07Neke od krovova dodatno ukrasi crvenim i belim tufnama, a na drugima možeš da iscrtaš pruge.
 8. χριστουγεννιατικα ημερολογια κατασκευεσ 08Nekoliko papirnih maramica iscepkaj na tračice, zgužvaj ih i zalepi na pojedinim krovovima koji su crvene boje.
 9. χριστουγεννιατικα ημερολογια κατασκευεσ 09Na svaku od ovih kućica redom nalepi nalepnice s brojevima od 1 do 24, pa crvenim i belim flomasterom na kućicama dodatno iscrtaj prozore, vrata i malena srca.
 10. χριστουγεννιατικα ημερολογια κατασκευεσ 10Na kraju ti preostaje još samo da pronađeš mesto na kome ćeš da okačiš svoj kalendar za odbrojavanje dana do Božića. Novogodišnja jelka je mesto kao stvoreno za tu priliku, ili još bolje, kartonske kućice možeš da okačiš na raznim skrovitim mestima u svom domu i da sve to pretvoriš u veliku potragu za skrivenim blagom.

Cilj ove zabave jeste da na njenom kraju dođemo do raznobojnih kućica, a ne do kuhinjskog stola koji je obojen raznim bojama. Stoga neka ti pri ruci budu upijajući kuhinjski ubrusi Zewa tako da u svakom trenutku deca sa stola mogu da obrišu sve prolivene boje ili lepak.

I to bi bilo to! Upravo si naučio/naučila kako da napraviš sopstveni kalendar za odbrojavanje dana do Božića za decu. Nadamo se da si uživao/uživala u tome, a tebi i tvojoj porodici želimo lep provod u novogodišnjim i božićnim praznicima.

 


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili

Srodni članci

Predlozi sasvim brzih i jednostavnih božićnih rukotvorina kojima možeš da ukrasiš svoju božićnu jelku

Od Deda-Mraza napravljenog od kartonske tube iskorišćenog toalet papira pa sve do svetlucave pahuljice, na ovom mestu pronađi nešto što će se dopasti tvojim klincima.

Zanaiati Za Koleda

Šta protiv prehlade i prevencija širenja prehlade

Kada si prehlađen, poslednje što želiš je da zaraziš i ostale oko sebe. Saznaj kako da sprečiš širenje prehlade i gripa.

Šta protiv prehlade i prevencija širenja prehlade

Kako se prenosi prehlada? 5 izvora infekcije!

Pogledaj pet potcenjenih izvora virusa prehlade. Ovde možeš saznati kada je virus prehlade zarazan i kada se virus prehlade ne može više preneti na ostale.

Kako se prenosi prehlada? 5 izvora infekcije!

Prehlada i grip: u čemu je razlika?

Koja je razlika između prehlade i gripa? Otkrij u čemu se razlikuju simptomi prehlade i gripa i time pronađi pravi odgovor na pitanje: „da li imam prehladu ili grip?”

Kako Razlikovati Prehladu I Grip

Kada će prehlada proći? Saznaj koliko zapravo traje prehlada

Želiš da saznaš koliko traje prehlada. Naš vodič o trajanju prehlade će ti pomoći da se brže oporaviš. Kako da lečiš prehladu i ublažiš simptome? | Zewa

Kada će prehlada proći? Saznaj koliko zapravo traje prehlada

5 от най-добрите естествени средства срещу настинка или простуда

Zbunjuju te svi ti prirodni lekovi za običnu prehladu i njene simptome? Donosimo izbor naših omiljenih pet prirodnih lekova za prehladu. Za dodatne informacije klikni ovde.

Prirodni Lekovi Za Prehladu