Isprobali smo ove prirodne lekove za prehladu (umesto tebe)

Prirodni Lekovi Za Prehladu

Onda kad ti je nos sasvim zapušen i kad ni ne pomišljaš da proviriš iz svoje kuće, poslednje što ti je potrebno jeste da isprobavaš prirodne lekove za prehladu . Upravo zato smo na jednom mestu sakupili (i isprobali) najbolje prirodne lekove za prehladu, tako da za tili čas možeš da se vratiš u toplinu svoje bolničke postelje. Ovi prirodni lekovi za prehladu i grip medicinski možda i nisu dokazani, ali sasvim sigurno pružaju garancije da ćeš se osećati donekle prijatnije onda kad stvari u pogledu zdravlja krenu nizbrdo.

Slana voda kao prirodni lek za prehladu

Slana voda prirodni lekovi za prehladu

Isperi grlo s 230 ml tople vode pomešane s pola kafene kašičice soli i, gle, kao čudom, ublažićeš onaj osećaj nadraženosti i otečenosti koji prati gadnu upalu grla. Postupak možeš da ponoviš i do četiri puta na dan. Ljudi koji se profesionalno bave pevanjem zaklinju se da im ovaj postupak pomaže, tako da ga od sveg srca preporučujemo!

Oni kojima su potrebni prirodni lekovi za običnu prehladu , propraćenu simptomima zapušenog nosa, tu polovinu kafene kašičice soli mogu da zamene četvrtinom kašičice soli i još jednom četvrtinom sode bikarbone. Jednu nozdrvu zadrži pritisnutu prstom, pa u drugu špricom ili pumpicom ubrizgaj manju količinu dobijenog rastvora. Pusti ga da se ocedi iz nosa, a zatim postupak ponovi u svakoj nozdrvi po nekoliko puta. Da počistiš nered koji pri tome nastaje, neka ti pri ruci budu mekane papirne maramice Zewa.

Ocena: 5/5. Ovo je jedan od onih prirodnih lekova za običnu prehladu koji se višenamenski može koristiti. Jasno je da ćeš ga ubrzo zavoleti.

Kad te kijavica uzme pod svoje, nek ti se kutija maramica za lice nađe u svakoj prostoriji jer tako nećeš morati da ih svuda unaokolo tražiš. I ne samo to, da razveseliš sasvim male pacijente u svom domu, odaberi posebno dizajnirane maramice Zewa za decu.

Već dobro poznata kokošja supa

Dobra pileća supa na starinski način

Naučnici su i dalje prilično zbunjeni činjenicom zašto je kokošja supa zaista jedan od najboljih prirodnih lekova za prehladu . Istraživači navode da kokošja supa može da ti pomogne da pročistiš svoj nos i znatno bolje nego kad to činih toplom ili hladnom vodom, a osim toga može čak i da spreči infekciju. Bilo kako bilo, topla je, prija grlu i predstavlja sjajan način da u svoje telo uneseš važne hranljive sastojke koji će mu pomoći da se izbori s infekcijom.

Ocena: 5/5. Šta ako si vegetarijanac? Nema razloga za brigu: mnogi od sastojaka u kokošjoj supi polažu pravo da budu prirodni lekovi za prehladu i grip . Neka u tvojoj supi bude što više antivirusnog crnog i belog luka i to će ti pomoći da se očas posla preporodiš (a da ni ne pominjemo koliko je takva supa samo ukusna!).

Topao med s limunom

Lek od toplog meda i limuna

Topao med s limunom je ukusan, deluje primirujuće i time predstavlja jedan od najboljih prirodnih lekova za prehladu . I med i limun odlikuju se antibakterijskim svojstvima, a sâm limun predstavlja prirodni izvor vitamina C koji je nezamenljiv za jačanje imuniteta. Postoje i dokazi da med smiruje kašalj i podstiče dobar san, posebno kod dece.

Ocena: 4/5. Oprez: u medu divljeg porekla ponekad se nalaze spore koje mogu biti toksične za decu mlađu od 12 meseci. Ako si u potrazi za prirodnim lekovima za prehladu i grip za svoju sasvim malu bebu, limun je sasvim bezbedan, a med izostavi sve dok tvoj bebiron malo ne odraste.

Đumbir

Lekovi od đumbira

Širom sveta, đumbir spada u jedan od najpopularnijih prirodnih lekova za prehladu i njene simptome. Osim što tvom obroku ili napitku daruje dobro poznati osećaj topline, postoje dokazi da obavlja i vrlo važan posao u borbi protiv naročitog virusnog soja koji prati običnu prehladu. Deluje primirujuće na grlo, oslobađa disajne puteve i predstavlja ukusan dodatak vrelom napitku od meda i limuna.

Ocena: 3/5, ako ga dodaš prethodno pomenutom napitku od meda i limuna ocena se propinje na 4.

Kad se osetiš dovoljno snažnim/snažnom da izađeš iz kuće, neka ti se u džepu nađe pakovanje maramica Zewa Protect. Antibakterjski agensi u ovim maramicama direktno uništavaju bakterije koje se nađu u njima, pa ćeš se istovremeno osećati bolje i sprečićeš dalje širenje zaraznih mikroba.

Vitamin C

Lekovi s vitaminom C

Kad je reč o prirodnim lekovima za simptome prehlade , vitamin C jedan je od najlakših načina da pridobiješ sasvim jogunasto dete. Citrusno voće, paradajz, brokoli, paprike babure, kivi, pa čak i jagode, izrazito su bogati vitaminom C, a osim toga svi od reda vrlo su ukusni.

Ocena: 3/5. Od svih prirodnih lekova za simptome prehlade , vitamin C, svakako, spada u najukusnije rešenje, zbog čega stiče dodatne poene.


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili