Kako sprečiti širenje prehlade

Remedii Naturale Pentru Nas Infundat

Kad se neko od tvoje dece iz škole vrati s prehladom, često je samo pitanje vremena kad će se i svi ostali ukućani listom razboleti, time što će se prehlada za tili čas s jednog obolelog proširiti na nekog drugog. Ipak, stvari ne moraju da se odvijaju baš tako. Čim se svi članovi porodice dobro upoznaju s načinom za sprečavanje širenja prehlade, svi ti bacili se mogu saseći u korenu – pa će klinci morati da pronađu i neke druge razloge zbog kojih baš tog dana ne mogu da idu u školu. U nastavku slede najpopularniji među našim korisnim predlozima za sprečavanje prehlade!

5 načina za sprečavanje prehlade i njenog daljeg širenja

1. Peri ruke

Običnu prehladu izazivaju virusi koji se s lakoćom prenose s jedne osobe na drugu. Prehlađena osoba ostaje izvor zaraze sve dok simptomi u potpunosti ne prestanu, a to može potrajati i do dve sedmice.

Bacili koji uzrokuju prehladu mogu da prežive i do 24 sata na rukama ili na spoljnim površinama, tako da je redovno pranje ruku jedan od najvažnijih načina za sprečavanje prehlade, kao i njenog daljeg širenja. Pokaži svojim klincima kako da sapunom temeljno operu svoje ruke , obezbeđujući im, ako je potrebno, i improvizovani stepenik kako bi mogli da dohvate slavinu lavaboa.

Kad si u pokretu, za čišćenje ruku i sprečavanje daljeg širenja uzročnika prehlade, koristi vlažne maramice koje sadrže antibakterijski sastojak, kao što su Zewa Protect.

2. Kad kijaš, usta i nos uvek prekrij maramicom

Podseti svoje mališane da nije u redu da kašlju i kijaju širom otvorenih usta kad se nalaze u neposrednoj blizini drugih osoba, te da svoja usta ili nos, umesto rukom, uvek treba da prekriju papirnom maranicom. Pokaži mališanima kako da pravilno izduvaju nos i time u maramici zarobe sve uzročnike prehlade, a zatim da tu istu iskorišćenu maramicu odmah bace u kantu za smeće.

Papirne maramice Zewa Soft and Sensitive naprosto su savršene za decu. Veoma su nežne prema dečjim nosićima i dostupne za nošenje u sasvim malim pakovanjima.

3. Redovno čisti sve površine u domu i peri odeću kako bi izbegao/izbegla svaki mogući oblik dobijanja prehlade

Čak i kad svi članovi porodice, uz pomoć prethodno izloženih saveta, s uspehom savladaju tehniku sprečavanja širenja prehlade, povremeno će i dalje dolaziti do nemilih događaja; iznenadno nekontrolisano kijanje, pri čemu baš u tom trenutku maramice nema nigde na vidiku. Zato je, u periodu kad je neko od ukućana bolestan, od velike važnosti redovno čistiti kuću. I neka pakovanja papirnih maramica budu prisutna na svim mestima čestog boravka ukućana, tako da se uvek nađu pri ruci.

Jasno je da treba prebrisati sav nameštaj, radne površine u kuhinji i kupatilo, ali ne treba zaobići ni kvake, igračke, daljinske upravljače, telefonske slušalice i mobilne telefone. Umesto korišćenja običnih krpa, kojima se bacili i dalje mogu lako širiti po kući, radije se odluči za sprej za čišćenje u kombinaciji s papirnim ubrusima. Važno je da ubrusi budu snažni i upijajući, baš kao što su Zewa , jer će izdržati svako kvašenje i ribanje. A ako si u žurbi ili u pokretu, upotrebi vlažne antibakterijske maramice da brzo očistiš ugrožena mesta.

4. Ako zaista želiš da sprečiš dobijanje prehlade, lične predmete i predmete za higijenu nipošto ne razmenjuj s drugima

Znamo to i sami – sve vreme decu učimo tome da budu velikodušni i da s drugima dele svoje stvari, a sad moramo da im objasnimo da to više ne smeju da rade. Međutim, uzročnici prehlade lako se šire preko raznih površina u tvom domu, pa je zato najbolje da se svi uzdržite od zajedničkog korišćenja peškira, tanjira s hranom ili drugih predmeta u kući sve dok je neko od članova porodice bolestan. Za bolesno dete izdvoj poseban prekrivač i peškir, jer time na najbolji način sprečavaš dalje širenje mikroba.

Nijedno dete nije nikad isuviše malo da nauči kako da izbegne prehladu. Podseti klince da koriste papirne maramice i da ih po upotrebi odmah bace u kantu za smeće – po modelu „uhvati mikrobe i saseci ih u korenu” – jer mikrobi preko papirnih maramica vrlo lako dospevaju i do drugih osoba. Koristi papirne maramice kao štu su Zewa Protect , jer one sadrže antibakterijske agense i aloa veru. Bakterije stradaju čim dospeju u maramicu, pa se time sprečava svako dalje širenje mikroba.

5. Sprečavanje prehlade započinje dobrom brigom o sebi

Sve izloženo predstavlja načine na koje već bolesna deca i roditelji mogu pomoći u sprečavanju daljeg širenja prehlade. A kako izbeći dobijanje prehlade onda kad si sasvim zdrav/zdrava? Dobar i jak imunološki sistem umnogome nas štiti od virusa koji uzrokuju prehlade, pa stoga decu i ostale članove porodice treba uvek podsticati da se zdravo hrane i dovoljno naspavaju. Napad je oduvek bio najbolja odbrana – a za viruse, uzročnike prehlade, nema boljeg napada od brige o samome sebi .

 

 


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili

Srodni članci

Prehlada i grip: u čemu je razlika?

Koja je razlika između prehlade i gripa? Otkrij u čemu se razlikuju simptomi prehlade i gripa i time pronađi pravi odgovor na pitanje: „da li imam prehladu ili grip?”

Kako Razlikovati Prehladu I Grip

Kada će prehlada proći? Saznaj koliko zapravo traje prehlada

Želiš da saznaš koliko traje prehlada. Naš vodič o trajanju prehlade će ti pomoći da se brže oporaviš. Kako da lečiš prehladu i ublažiš simptome? | Zewa

Kada će prehlada proći? Saznaj koliko zapravo traje prehlada

5 от най-добрите естествени средства срещу настинка или простуда

Zbunjuju te svi ti prirodni lekovi za običnu prehladu i njene simptome? Donosimo izbor naših omiljenih pet prirodnih lekova za prehladu. Za dodatne informacije klikni ovde.

Prirodni Lekovi Za Prehladu

Šta protiv prehlade i prevencija širenja prehlade

Kada si prehlađen, poslednje što želiš je da zaraziš i ostale oko sebe. Saznaj kako da sprečiš širenje prehlade i gripa.

Šta protiv prehlade i prevencija širenja prehlade

Kako se prenosi prehlada? 5 izvora infekcije!

Pogledaj pet potcenjenih izvora virusa prehlade. Ovde možeš saznati kada je virus prehlade zarazan i kada se virus prehlade ne može više preneti na ostale.

Kako se prenosi prehlada? 5 izvora infekcije!

Kako da napraviš kalendar za odbrojavanje dana do Božića za decu sa motivima čarobnog sela

Potreban ti je maštovit način da u svom domu oživiš božićni duh? Klikni ovde i saznaj kako da napraviš kalendar za odbrojavanje dana do Božića za decu, koristeći praktično samo rolne od iskorišćenog t

χριστουγεννιατικα ημερολογια κατασκευεσ