2 krajnje jeftina predloga za kostimiranje dece po modelu uradi sam kojima će klinci biti oduševljeni

2 krajnje jeftina predloga za kostimiranje dece po modelu uradi sam kojima će klinci biti oduševljeni

U potrazi si za modernim kostimima za decu koje možeš da napraviš kod kuće sâm/sama, pri čemu uložena sredstva treba da budu minimalna, a efekat koji se njima postiže nenadmašan? Dozvoli da ti pokažemo kako. Od robota najnovije generacije do jednoroga od kutije od papirnih maramica, na raspolaganju je mnoštvo kostima za decu koje možeš da napraviš od svih onih predmeta koje već imaš kod svoje kuće. Nudimo ti dva predloga modernih kostima koje možeš da napraviš za decu, a u čijoj izradi mogu da učestvuju i tvoji mališani. Samo sledi naša jednostavna uputstva i saznaj kako da napraviš kostime za decu, a da pri tome ne moraš da potrošiš čitavo bogatstvo.

Kao i uvek, savetujemo da se pri izradi kostima za decu napravljenih u kućnoj izvedbi neko od odraslih pozabavi sečenjem makazama, dok se mališanima može prepustiti da boje i sklapaju delove.

Predlozi kostima za decu: glava jednoroga

Da li je tvoj mališan naprosto opčinjen neobičnim stvorenjima iz sveta bajki? Predlozi modernih kostima za decu koji su inspirisani jednorozima za njega će biti pun pogodak. Samo uz pomoć praznih kutija od papirnih maramica Zewa i rolne iskorišćenog toalet papira napravi ovu privlačnu i čudesnu masku.

Vreme potrebno za rad: oko 2 sata

Šta je potrebno

 • 2 prazne kutije od papirnih maramica Zewa
 • rolna od iskorišćenog toalet papira Zewa
 • kuhinjski ubrusi Zewa
 • makaze
 • perorez
 • ružičasta i plava/zelena tempera
 • manja činija
 • olovka
 • srebrne šljokice
 • lepak
 • heftalica
 • bojice ili flomasteri
 • flomaster u crnoj i beloj boji
 • šilo ili šiljati štapić (kao onaj za ražnjiće)
 • lastiš
 1. costumes for kids unicorn head 01Uzmi jednu od praznih kutija od papirnih maramica, pa pažljivo iseci njen gornji deo (ovo je posao za nekog od odraslih).
 2. costumes for kids unicorn head 02Tolnu od toalet papira iseci na dva dela širine od po 2,5 cm, pa ih zalepi za jedan kraj kutije od papirnih maramica. Ovo će biti nozdrve jednoroga.
 3. costumes for kids unicorn head 03Spoljni deo glave jednoroga oboj ružičastom bojom, pa je ostavi da se dobro osuši.
 4. costumes for kids unicorn head 04Iseci i spoljošti drugu kutiju od papirnih maramica. Koristeći tacnu kao model, na dobijenom kartonu iscrtaj kružnicu, pa nakon toga ovaj oblik izreži makazama sa kartona. Kružnicu preseci na pola da napraviš dva polukruga. Jedan od polukrugova stavi u stranu, a drugi polukrug urolaj tako da dobiješ kupu uzanog vrha, koju ćeš zatim učvrstiti heftalicom.
 5. costumes for kids unicorn head 05Preko dobijene kupe nanesi sloj lepka, pa preko njega nanesi srebrne šljokice. Ostavi kupu da se prosuši.
 6. costumes for kids unicorn head 06Uzmi jedan list kuhinjskog ubrusa, pa njegove delove, po dužini, u obliku traka oboj različitim jarkim bojama. Makazama iseci ove raznobojne trake.
 7. costumes for kids unicorn head 07Trake od kuhinjskog ubrusa „poput grive” zalepi preko glave jednoroga, pa nakon što se lepak prosuši, ove trake ukovrdžaj uvijajući ih oko oboda četkice ili olovke. Rog prekriven šljokicama zalepi na sâm vrh glave.
 8. costumes for kids unicorn head 08Na svakoj strani glave jednoroga, nacrtaj i oboj po jedno oko, pa ostavi glavu jednoroga da se osuši.
 9. costumes for kids unicorn head 09Od preostalog kartona za jednoroga napravi i dva uha. Oboj ih ružičastom bojom, ostavi neko vreme da se prosuše, pa ih nakon toga zalepi na bočne strane glave. I na samom kraju, na obe strane glave jednoroga izbuši po jednu rupicu, pa kroz nju provuci po jedan kraj lastiša. Unutrašnje krajeve lastiša priveži u čvor.

Predlozi za kostimiranje dece: maska u obliku robota

Za svog malog zaljubljenika u tehnološke novotarije tražiš razne predloge za kostimiranje dece? Upotrebi prazne kartonske kutije od papirnih maramica Zewa i rolnu od iskorišćenog toalet papira, pa napravi ovu masku glave našeg sjajnog robota iz budućnosti.

Vreme potrebno za rad: oko 3 sata

Šta je potrebno

 • 2 prazne kutije od papirnih maramica Zewa
 • rolna od iskorišćenog toalet papira Zewa
 • selotejp
 • plava, ružičasta, zelena i crvena tempera
 • četkica za bojenje
 • makaze
 • perorez
 • lenjir
 • flomasteri u crnoj, beloj i srebrnoj boji
 • aluminijumska folija
 • lepak
 • šilo ili šiljati štapić (kao onaj za ražnjiće)
 • lastiš
 1. costumes for kids robot head 01Sa praznih kutija od papirnih maramica pažljivo iseci njihove prednje delove. U nastavku, po dužini preci svaku od ovih kutija, pa ih međusobno zalepi selotejpom tako da formiraju oblik kocke.
 2. costumes for kids robot head 02Na jednoj strani iseci polukrug dovoljne veličine da u njega može da se smesti vrat tvog deteta.
 3. costumes for kids robot head 03U središtu kutije perorezom iseci oblike za oči i usta, pa nakon toga celu kutiju oboj plavom bojom. Ostavi kutiju da se osuši.
 4. costumes for kids robot head 04Korišćenjem flomastera u srebrnoj boji uokviri sve ivice na kutiji, pa istim flomasterom dodatno istakni konture očiju i usta.
 5. costumes for kids robot head 05Ružičastom, zelenom i crvenom bojom nacrtaj i dodatne detalje oko ivica kutije, a zatim iscrtaj obrve, srca, raznu dugmad ili sve ono što se tebi dopada.
 6. costumes for kids robot head 06Srebrnim flomasterom dodatno ukrasi masku, pa od aluminijumske folije napravi nos u obliku kruga i zalepi ga po sredini lica glave robota.
 7. costumes for kids robot head 07Perorezom pažljivo prepolovi rolnu od iskorišćenog toalet papira. Svaki od nastalih delova obmotaj aluminijumskom folijom, pa ih postavi na bočne strane robotove glave. I na kraju, na obe strane glave robota šilom napravi po jednu rupicu, pa kroz njih provuci lastiš i sa unutrašnje strane krajeve lastiša priveži u čvor.

Naši predlozi modernih kostima koje možeš da napraviš za decu pokazuju da uz sasvim malo vremena i nešto mašte ručno možeš da izradiš sjajne kostime za decu napravljene u kućnoj izvedbi. I to uz pomoć materijala koji sasvim sigurno već imaš kod kuće. Neka ti mališan prvo pomogne da raščistite sav nered koji je nastao tokom pravljenja kostima, pa mu nakon toga dozvoli da isproba svoj čudesni futuristički kostim!


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili

Srodni članci

2 zabavne voćne ideje za dečiji rođendan

Tragaš za zdravim voćnim receptom koji može biti hrana za dečiji rođendan? Nastavi čitanje za zabavne voćne zalogaje i ideje za dečiji rođendan.

2 zabavne voćne ideje za dečiji rođendan

5 jeftinih, ali zabavnih igara za dečiji rođendan

Trebaš zabavne igre za dečiji rođendan? Daj ovim idejama priliku – potrebni su ti samo osnovni predmeti iz domaćinstva poput toaletnih rolni i malo mašte.

GBL117

Kako da napraviš životinje od papirne kaše (papir-maše)

Pitaš se: „šta mi je potrebno za papirnu kašu?”. Klikni ovde i saznaj kako da od papirne kaše napraviš krokodila koristeći svega nekoliko sasvim običnih materijala.

Kako Napraviti Smesu Od Papira

Kako da napraviš kalendar za odbrojavanje dana do Božića za decu sa motivima čarobnog sela

Potreban ti je maštovit način da u svom domu oživiš božićni duh? Klikni ovde i saznaj kako da napraviš kalendar za odbrojavanje dana do Božića za decu, koristeći praktično samo rolne od iskorišćenog t

χριστουγεννιατικα ημερολογια κατασκευεσ

Predlozi sasvim brzih i jednostavnih božićnih rukotvorina kojima možeš da ukrasiš svoju božićnu jelku

Od Deda-Mraza napravljenog od kartonske tube iskorišćenog toalet papira pa sve do svetlucave pahuljice, na ovom mestu pronađi nešto što će se dopasti tvojim klincima.

Zanaiati Za Koleda

2 predloga rukotvorina za Dan majki koje će mamica zauvek sačuvati

Sledi korake iz ova dva uputstva za jednostavne rukotvorine za Dan majki da naučiš kako da napraviš organizer za mamin toaletni stočić i platno sa trodimenzionalnim srcima. Klikni ovde.

Ideje Za Dan Majki