5 živahnih i zabavnih porodičnih igara za sve prilike

Zabavne Porodične Igre

Bili oni dobri ili loši, najhaotičniji trenuci iz porodičnog života često nam ostaju zabeleženi u sećanju, dok, s druge strane, luckaste, a opet dovoljno zabavne porodične igre stvaraju neke od najdragocenijih porodičnih uspomena. Bilo da si u potrazi za zabavnim porodičnim igrama koje se mogu igrati za Božić ili za onima koje se mogu igrati u bilo koje nedeljno jutro, na ovom mestu ćeš pronaći potrebno nadahnuće da na trenutak preskočiš sve te već uobičajene društvene igre. Ovo je 5 naših omiljenih zabavnih igara koje može da igra cela porodica, pri čemu ni za jednu od njih nećeš morati da potrošiš ni paru.

1. Lov na blago

TREASURE HUNT

Zabavne igre koje može da igra cela porodica dostižu vrhunac urnebesnog raspoloženja kad se svi članovi porodice upinju da pre ostalih pronađu neki predmet koji je sakriven. Nakon što svi izađu iz prostorije, jedan od igrača treba da sakrije neki maleni predmet (poput neke male igračke ili novčića), a posle toga svi mogu ponovo da uđu u prostoriju i tad počinje potraga u kojoj je pobednik onaj koji pronađe skriveni predmet.

2. Raspevane guze

MUSICAL BUMPS

Igranje muzičkih stolica na ispadanje postaje prilično teško kad, uz one starije, u igru treba uključiti i sasvim malu deca. Niko ne želi da se bavi onim dvogodišnjim klincem koji bezuspešno pokušava da se popne na za njega očigledno previsoku stolicu u trenutku kad muzika prestane da svira. Upravo zato su raspevane guze jedna od najlakših zabavnih porodičnih igara koje se mogu igrati kod kuće, jer je dovoljno da se svi spuste na svoje guze na zemlju u trenutku kad muzika prestane da svira – ako ni zbog čega drugog, onda zato što onim najmlađim članovima ova igra pruža nesumnjivu (i nepravednu) prednost!

3. Smisli sâm/sama porodičnu igru od rolne toalet papira

MAKE A FAMILY GAME

Možeš da smisliš porodičnu igru i s nečim tako jednostavnim kao što je rolna toalet papira – i obećavamo da će biti ludo! Igru možeš da osmisliš tako tako da se podudara s onim što zanima članove tvoje porodice: da se igrate doktora koji previjaju pacijente, zombija koji uvijaju mumije ili najmlađi od toalet papira mogu da naprave Sneška Belića. Ova poslednja varijanta važi za jednu od zabavnih porodičnih igara koje se mogu igrati za Božić ili kad napolju postane prilično hladno.

Neka toalet papir za koji se odlučiš bude izdržljiv da ne može baš tako lako da se pocepa, a opet dovoljno mekan i prijatan u dodiru s kožom, baš kao što je toalet papir Zewa.

Neverovatno je koliko mogućnosti za zabavu nude različiti delovi rolne toalet papira. Sačuvaj kartonske tube toalet papira iz prethodne igre za takmičenje u ravnoteži, u kome svaki član porodice pokušava da od njih napravi najvišu kulu. Nije dozvoljeno duvanje u kule koje drugi saigrači prave! A zašto neke od tih kartonskih tuba ne bi iskoristio/iskoristila i za izradu maštovitih rukotvorina?

4. Uvali kostim drugom igraču

PASS THE COSTUME

Prenesi paket je popularna igra na raznim zabavama, pa u njoj potraži inspiraciju za jednu od svojih porodičnih igara za igranje kod kuće – izostavljajući svu onu muku kad na sebe moraš da navučeš 30 slojeva razne odeće. Saigraču do sebe prenesi kesu napunjenu raznom odećom i u trenutku kad muzika stane igrač kod koga se kesa zatekne treba iz nje da izvadi neki odevni predmet i da ga obuče na sebe. Postaje zaista smehotresno kad mama izvuče onaj ručno napravljeni šešir sa rogovima.

5. Bela ovca, bela ovca, crna ovca

DUCK DUCK GOOSE

Uz neke zabavne porodične igre čovek može malo i da se razgiba, a baš to je slučaj s igrom Bela ovca, bela ovca, crna ovca – koja je savršena kad je cela porodica na okupu. Dok se svi ostali ukućani nalaze na podu posedani u krugu, jedan član porodice hodajući obilazi krug oko njih, blago tapkajući svakog od saigrača rukom po glavi dok izgovara reč „bela ovca”. U nekom trenutku za nekog od njih će morati da kaže „crna ovca” i tada taj igrač mora da ustane i da izazivača pojuri ukrug sve do svog upražnjenog mesta. Onaj od njih koji do tog upražnjenog mesta stigne prvi biće izazivač u sledećem krugu igre.

Ove vrlo zabavne porodične igre najbolje ilustruju činjenicu da su najluđe stvari obično i najzabavnije. A najbolji dokaz da ste se svi zajedno ludo proveli jeste sav taj haos koji je ostao nakon igre. Raščistite ga svi zajedno kao porodica ili podstaknite motivaciju za pobedom u igri time što će tim koji izgubi morati na kraju sve da raščisti!


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili