5 zabavnih porodičnih društvenih igara za sve prilike 

Zabavne Porodične Igre

Nema ništa bolje od kvalitetno provedenog vremena s porodicom. Bilo da je u pitanju okupljanje velike porodice, godišnja zabava za Badnje veče ili obična nedelja kod kuće sa decom, uvek postoje novi načini na koje možete učiniti dan još posebnijim.Bili oni dobri ili loši, najhaotičniji trenuci iz porodičnog života često nam ostaju zabeleženi u sećanju, dok, s druge strane, luckaste, a opet dovoljno zabavne društvene igre stvaraju neke od najdragocenijih porodičnih uspomena. Naravno, postoje trenuci kada zabava s porodicom unosi više haosa nego što smo očekivali. Ali uz malo planiranja i neke zabavne porodične igre, možete izbeći nered i haos i samo se fokusirati na dobar provod. 

U ovom članku ćemo podeliti neke zabavne porodične igre koje možete igrati za Božić, rođendansku žurku ili bilo koji drugi dan. Pogledajte našu listu zabavnih društvenih igara za igranje kod kuće:

1. Lov na blago

Pokušajte s lovom na blago

Prva aktivnost na našoj listi zabavnih porodicnih drustvenih igara nije ništa drugo do stara igra za decu klasična potraga za blagom.  Zabavne društvene igre koje može da igra cela porodica dostižu vrhunac urnebesnog raspoloženja kad se svi članovi porodice upinju da pre ostalih pronađu neki predmet koji je sakriven.  

Ovo je sjajna aktivnost za podsticanje timskog rada i saradnje u potrazi za različitim predmetima oko kuće ili bašte sa svojom porodicom. I postoji toliko mnogo načina za obavljanje ove igre za decu!Nakon što svi izađu iz prostorije, jedan od igrača treba da sakrije neki maleni predmet (poput neke male igračke ili novčića), a posle toga svi mogu ponovo da uđu u prostoriju i tad počinje potraga u kojoj je pobednik onaj koji pronađe skriveni predmet. U zavisnosti od toga koliko su deca stara, ovu porodičnu igru možete učiniti jednostavnijom tako što ćete samo sakriti jedan predmet u sobi i reći svojoj deci da ga pronađu. Izbor je na vama. 

Budite kreativni kada delite timove. Na primer, ako odlučite da igrate ovu društvenu igru za decu na porodičnom okupljanju, možete od svake pojedinačne porodice napraviti tim. Priredite tematsku potragu za blagom kako biste praznike učinili još svečanijim, kao što je božićna tema ili lov na vilenjake ili potraga za slatkišima za Noć veštica.

2. Muzičke guze

Próbálja ki a zenés játékokat

Svako ko je ljubitelj muzičkih stolica će voleti ovu zabavnu igru! Koliko god muzičke stolice bile zabavne, može biti malo nezgodno kada se igrate sa malom decom. Da ne spominjemo, takođe morate da se uverite da imate dovoljno stolica. Ako vam nedostaje stolica ili se igrate sa malim detetom koje ne može da se popne na stolicu tako lako kao odrasli, bez brige! Ovo su muzičke guze! 

Muzičke guze je jedna od najlakših zabavnih društvenih porodičnih igara za igranje kod kuće. To je u osnovi isti koncept kao i muzičke stolice, bez stolica. U ovoj aktivnosti, igrači hodaju u krug i kada muzika prestane, treba da sednu na guzu što brže mogu. Ovo je super zabavna porodična igra, posebno sa malom decom. 

3. Smisli sâm/sama porodičnu igru od rolne toalet papira

Направете забавна семейна игра от ролката на тоалетната хартия

Možeš da smisliš zabavnu igru i s nečim tako jednostavnim kao što je rolna toalet papira – i obećavamo da će biti zabavno! Igru možeš da osmisliš tako tako da se podudara s onim što zanima članove tvoje porodice: da se igrate doktora koji previjaju pacijente, zombiji koji umataju mumije ili najmlađi od toalet papira mogu da naprave Sneška Belića. Ova poslednja varijanta važi za jednu od zabavnih porodičnih igara koje se mogu igrati za Božić ili kad napolju postane prilično hladno. 

Neka toalet papir za koji se odlučiš bude izdržljiv da ne može baš tako lako da se pocepa, a opet dovoljno mekan i prijatan u dodiru s kožom, baš kao što je toalet papir Zewa.

Zaista je neverovatno koliko se možete zabaviti sa različitim delovima role toalet papira uz kreativne igre za decu​     ​ 

Pre nego što ih reciklirate, sačuvaj kartonske tube toalet papira kao što je Zewa iz prethodne igre za takmičenje u ravnoteži, u kome svaki član porodice pokušava da od njih napravi najvišu kulu. Nije dozvoljeno rušenje drugih kula!  

A kada završite sa toalet papirom, nastavite i iskoristite kartonske tube u zabavnu rukotvorinu, kao što je papirno cveće, rođendanske dekoracije, lutke za decu i mnge druge.

4. Uvali kostim drugom igraču

Játsszon „add tovább a jelmezt”, hogy mindenki kacagjon

Prenesi paket je popularna porodična društvena igra na raznim zabavama, pa u njoj potraži inspiraciju za jednu od svojih porodičnih igara za igranje kod kuće – izostavljajući svu onu muku kad na sebe moraš da navučeš 30 slojeva razne odeće.  

Saigraču do sebe prenesi kesu napunjenu raznom odećom i u trenutku kad muzika stane igrač kod koga se kesa zatekne treba iz nje da izvadi neki odevni predmet i da ga obuče na sebe. Postaje zaista smehotresno kad mama izvuče onaj ručno napravljeni šešir sa rogovima. 

Ovo je divna porodična društvena igra za igranje sa odraslima i decom! Možete čak i zamoliti svoju decu da vam pomognu u odabiru odevnih predmeta kako biste ih još više uključili i uzbuđeni oko toga ko će izabrati koji predmet. 

Ovo je odlična igra za Noć veštica da biste potakli ljude da se oblače u različite likove i kostime. I zapamtite da napravite nekoliko dobrih slika svih obučenih kada se igra završi.

5. Bela ovca, bela ovca, crna ovca

Выберите друга, чтобы устроить гонки по кругу

Uz neke zabavne porodične društvene igre čovek može malo i da se razgiba, a baš to je slučaj s igrom Bela ovca, bela ovca, crna ovca – koja je savršena kad je cela porodica na okupu. Ovo je savršena aktivnost za velika porodična okupljanja ili za igru za decu na otvorenom.  

Za one od vas kojima je potreban podsetnik za pravila za ovu staru igru za decu: dok se svi ostali ukućani nalaze na podu posedani u krugu, jedan član porodice hodajući obilazi krug oko njih, blago tapkajući svakog od saigrača rukom po glavi dok izgovara reč „bela ovca”. U nekom trenutku za nekog od njih će morati da kaže „crna ovca” i tada taj igrač mora da ustane i da izazivača pojuri ukrug sve do svog upražnjenog mesta. Onaj od njih koji do tog upražnjenog mesta stigne prvi biće izazivač u sledećem krugu igre. 

Ove zanimljive društvene igre za decu najbolje ilustruju činjenicu da su najluđe stvari obično i najzabavnije. A najbolji dokaz da ste se svi zajedno ludo proveli jeste sav taj haos koji je ostao nakon igre. Raščistite ga svi zajedno kao porodica ili podstaknite motivaciju za pobedom u zabavnoj igri za decu time što će tim koji izgubi morati na kraju sve da raščisti! Jer da, postoji tako nešto kao „dobar“ haos! 

Učinite vreme čišćenja zabavnom aktivnošću samo po sebi tako što ćete tim koji gubi da čisti ili vežbajte timski rad podstičući sve da se uključe. Uvek postoji prilika da običan zadatak pretvorite u nešto zabavno za porodicu. 


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili

Srodni članci

Aktivnosti s bebama: predlozi igara za uzrast do godinu dana

Tragaš za onim aktivnostima koje možeš da obavljaš s bebom? Klikni ovde i otvori spisak aktivnosti s bebama, prema njihovom uzrastu, u kojima može da učestvuje čitava porodica.

Aktivnosti Za Bebe

6 zabavnih vaspitnih igara za dvogodišnjake

Ako tražiš igre koje možeš da igraš sa dvogodišnjacima, na pravom si mestu. Pogledaj ovih šest predloga zabavnih vaspitnih igara i zabava već ovog časa može da počne.

Igre Za Dvogodišnjake

2 visprene i živahne igre za decu od četiri godine

Tražiš nove načine da zabaviš svoje živahno četvorogodišnje dete? Isprobaj ove zabavne rukotvorine za četvorogodišnjake koje nakon što se izrade postaju vrlo zabavne igračke.

Igre Za Cetvorogodisnjake

Mudre i visprene aktivnosti za petogodišnjake

Kroz ova dva uputstva saznaj kako da napraviš dvogled i ručni sat od predmeta koji se već nalaze u domaćinstvu.

Aktivnosti Za Petogodišnjake

5 igara i aktivnosti za živahne trogodišnjake kojima se previ nered

Nakon ovih igara za trogodišnjake, uz ogromnu zabavu, možda nastane i malo nereda u kući. Srećom sve se lako dovede u red! Klikni ovde!

Igre Za Trogodišnjake

Predlozi slikarskih aktivnosti za decu svih uzrasta kroz upotrebu najrazličitijih sasvim jednostavnih materijala

Nezavisno od dečjeg uzrasta, slikanje za decu predstavlja aktivnost koja se uvek dočeka s oduševljenjem. Ali kako je započeti? Potraži nadahnuće u našim predlozima slikarskih aktivnosti za decu svih

Pictura pentru copii