2 visprene i živahne igre za decu od četiri godine

Igre Za Cetvorogodisnjake

Tragaš za kreativnim i ekonomičnim načinima da zabaviš svoje živahno četvorogodišnje dete? Zašto ne isprobaš ove genijalne i visprene aktivnosti za četvorogodišnjake koje mogu da se obavljaju u kući. Ne samo da ćete svi zajedno uživati u pravljenju ovih igračaka, već ćete se s njima nakon toga i ludo zabavljati kroz igru!

Uz nekoliko predmeta koji mogu da se recikliraju, kao što su kartonske ambalaže proizvoda Zewa i Zewa, kroz ručnu izradu možeš da napraviš dve sjajne igračke: garažu od kartona sa rampom i perionicom i 10 kegli za kuglanje. I ko je uopšte rekao da moraš da potrošiš mnogo novca da osmisliš najbolje igre za četvorogodišnjake? A uz klince kojima nove igračke vrlo brzo dosade, dobro dođe da u rukavu uvek imaš i nekoliko sasvim rezervnih novih igara.

U izradi ovih igračaka često se koriste makaze, pa savetujemo da se pri izradi ovih rukotvorina za četvorogodišnjake odrasli uvek pozabave sečenjem, a malim pomoćnicima treba prepustiti bojenje i sklapanje delova.

Igre-za-cetvorogodisnjake-garaza | Igre-za-cetvorogodisnjake-kuglanje

Igre za decu od četiri godine: garaža po modelu uradi sâm

Vreme potrebno za rad: 2 sata

Šta je potrebno

 • 5 praznih kutija maramica za lice Zewa
 • 4 kartonske tube od toalet papira Zewa
 • kuhinjski ubrusi Zewa
 • makaze
 • selotejp
 • olovka
 • lepak
 • vodene boje ili tempere
 • četkica za bojenje
 • marker flomasteri
 1. igre za cetvorogodisnjake garaza 01Makazama pažljivo iseci prednje delova sa praznih kartonskih kutija od papirnih maramica Zewa. Zatim iseci i po jednu bočnu stranu kutija i zalepi ih selotejpom tako da od njih napraviš kvadrat.
 2. igre za cetvorogodisnjake garaza 02Po celoj dužini dobijene kartonske kutije iseci polovinu bočnih stranica da oblikuješ prvi sprat garaže.
 3. igre za cetvorogodisnjake garaza 03Još dve kartonske kutije od maramica iseci, otvori i spoljšti da napraviš prizemlje garaže. Zalepi ih bočno selotejpom, a zatim makazama iseci suvišne delove kartona da napraviš oblik pravilnog pravougaonika.
 4. igre za cetvorogodisnjake garaza 04I poslednju kartonsku kutiju od maramica otvori i spoljošti, pa sa nje izreži dve pravougaone trake dimenzija 22 x 7 cm. Međusobno zalepi ove komade kartona da napraviš čvrstu rampu za garažu.
 5. igre za cetvorogodisnjake garaza 05Oboj spratove garaže i rampu u bojama po želji i ostavi ih da se prosuše.
 6. igre za cetvorogodisnjake garaza 06Oboj i četiri kartonske tube od toalet papira Zewa, a onda i njih ostavi da se osuše.

  Budući da čekanje da se obojeni kartoni prosuše ume da bude malo dosadno, eto sjajne prilike da svi zajedno obrišete sve mrlje i prolivene boje na radnoj površini. Za to može da posluži komad kuhinskog ubrusa kao što je Zewa, koji je dovoljno snažan za brisanje i trljanje čak i kad se navlaži.

 7. igre za cetvorogodisnjake garaza 07Obojene kartonske tube postavi jednim krajem na donji sprat garaže, a zatim preko njih zalepi drugi sprat garaže. Tvoja garaža je ispala sasvim lepa!
 8. igre za cetvorogodisnjake garaza 08Na jednom delu zida u prizemlju garaže makazama iseci otvor koji je dovoljno širok da na njega stane rampa, a onda ga i zalepi na tom mestu.
 9. igre za cetvorogodisnjake garaza 09Uzmi list kuhinjskog ubrusa Zewa pa sa njega iseci komad koji možeš da smestiš između prizemlja i prvog sprata garaže i između dva stuba. Zalepi ga ispod donje strane prvog sprata, a zatim iseci proreze široke 1 cm od dna prema vrhu.
 10. igre za cetvorogodisnjake garaza 10I na kraju, na gornjem spratu garaže marker flomasterima nacrtaj saobraćajne oznake po kolovozu i mesta za parkiranje.

Igre za decu od četiri godine: kegle za kuglanje

Ovaj projekat izrade 10 kegli za kuglanje jedna je od najboljih igara koje možeš da igraš s četvorogodišnjacima. Zabavna je, sasvim jednostavna i vrlo brzo se pravi.

Vreme potrebno za rad: 1 sat

Šta je potrebno

 • 10 kartonskih tuba od toalet papira Zewa
 • vodene boje ili tempere jarkih nijansi
 • četkica za bojenje
 • nalepnice s brojevima
 • mekane maramice za lice Zewa
 • selotejp u boji
 1. igre za cetvorogodisnjake kuglanje 01Svaku od kartonskih tuba od toalet papira Zewa oboj različitom jarkom bojom i sve ih ostavi da se dobro prosuše.
 2. igre za cetvorogodisnjake kuglanje 02Na bočnim stranama kartonskih tuba nalepi nalepnice sa brojevima od 1 do 10.
 3. igre za cetvorogodisnjake kuglanje 03Zgužvaj nekoliko maramica za lice Zewa pa od njih napravi lopticu prečnika od približno 6 cm.
 4. igre za cetvorogodisnjake kuglanje 04Ovako napravljenu lopticu oblepi selotejpom u boji. I kuglanje može da počne!

I došli smo do samog kraja: igre za decu od četiri godine nikad nisu bile zabavnije i ekonomičnije! Nakon što kroz ove zabavne aktivnosti za četvorogodišnjake koje mogu da se obavljaju u kući ti i klinci napravite ove igračke, spustite se na pod pa se svi zajedno poigrajte kao porodica. Da osmisliš dve nove fantastične igre koje možeš da igraš s četvorogodišnjacima potrebni su ti samo bujna mašta i mnoštvo kartonske ambalaže.


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili

Srodni članci

Aktivnosti s bebama: predlozi igara za uzrast do godinu dana

Tragaš za onim aktivnostima koje možeš da obavljaš s bebom? Klikni ovde i otvori spisak aktivnosti s bebama, prema njihovom uzrastu, u kojima može da učestvuje čitava porodica.

Aktivnosti Za Bebe

Mudre i visprene aktivnosti za petogodišnjake

Kroz ova dva uputstva saznaj kako da napraviš dvogled i ručni sat od predmeta koji se već nalaze u domaćinstvu.

Aktivnosti Za Petogodišnjake

5 igara i aktivnosti za živahne trogodišnjake kojima se previ nered

Nakon ovih igara za trogodišnjake, uz ogromnu zabavu, možda nastane i malo nereda u kući. Srećom sve se lako dovede u red! Klikni ovde!

Igre Za Trogodišnjake

6 zabavnih vaspitnih igara za dvogodišnjake

Ako tražiš igre koje možeš da igraš sa dvogodišnjacima, na pravom si mestu. Pogledaj ovih šest predloga zabavnih vaspitnih igara i zabava već ovog časa može da počne.

Igre Za Dvogodišnjake

5 zabavnih porodičnih društvenih igara za sve prilike

Ove zabavne porodične igre prikladne su za svaku priliku, od Noći veštica, preko Božića, pa sve do običnog nedeljnog popodneva. Klikni ovde i otkrij 5 porodičnih igara za igranje kod kuće.

Zabavne Porodične Igre

Predlozi slikarskih aktivnosti za decu svih uzrasta kroz upotrebu najrazličitijih sasvim jednostavnih materijala

Nezavisno od dečjeg uzrasta, slikanje za decu predstavlja aktivnost koja se uvek dočeka s oduševljenjem. Ali kako je započeti? Potraži nadahnuće u našim predlozima slikarskih aktivnosti za decu svih

Pictura pentru copii