5 neočekivanih stavki koje treba da se nađu na tvom spisku za porodilište

5 neočekivanih stavki koje treba da se nađu na tvom spisku za porodilište

Još samo nekoliko nedelja je ostalo do dolaska tvoje bene na svet, pa verovatno već počinješ da razmišljaš šta spakovati u torbu za porodilište. Ovo pakovanje ne podrazumeva samo spremanje odeće i toaletnih potrepština, to je spisak za porodilište koji će ti doneti osećaj sigurnosti, koji će te umiriti i poštedeti stresa.

Ako je reč o tvom prvom detetu, sigurno ti se po glavi motaju pitanja: „Šta da stavim na spisak za porodilište?“ i „Šta treba da sadrži moja torba za bolnicu za porođaj?“. Odgovore ti donosi ovaj članak i naši saveti za trudnice. Pročitaj ih da saznaš pet ključnih stavki za koje ćeš poželeti da se nađu u tvojoj torbi za porodilište.

1. Spisak za porodilište: Udobna spavaćica

Šta spakovati u torbu za porodilište? Prva stvar koja mora da se nađe u torbi za bolnicu za porođaj je udobna spavaćica. Kada razmišljamo o tome šta će nam biti potrebno na spisku za porodilište, najdraža spavaćica će napraviti veliku razliku i pružiti ugodnost doma za vreme boravka u bolnici.

I druge omiljene stvari – one koje će ti vratiti osećaj stabilnosti tog dana kada budeš van sebe – treba da budu uvrštene u spisak za porodilište. Porođaj je čudesno, ali i neobično iskustvo, pa će ti drage i poznate stvari iz kuće pružiti osećaj ugodnosti i komfora.

2. Grudnjak za dojilje

Sledeća stvar koju ne smeš da zaboraviš prilikom pakovanja torbe za bolnicu za porođaj, jeste grudnjak za dojilje. Izaberi grudnjak napravljen od nežnog materijala i u većoj veličini. Ti i tvoj partner bićete srećni zbog te odluke kada vam stigne gladna bebica!

3. Papuče i natikače

Kada pakuješ torbu za porodilište, može da se desi da zaboraviš na svoja stopala. Zato obavezno dodaj udobne čarape, papuče i/ili natikače na svoj spisak za porodilište. Poslednje što je potrebno jednoj trudnici je da se bori sa rajsfešlusima i pertlama. Biće ti drago da u torbi za bolnicu za porođaj imaš nešto što lako možeš da obuješ.

4. Šta spakovati u torbu za porodilište osim odeće i obuće?

Spavaćica – spakovana! Grudnjaci za dojenje – spakovani! Papuče – spakovane! Da li se pitaš šta može da se nađe na tvom spisku za porodilište osim odeće i obuće? Higijenski ulošci za porodilje su od esencijalne potrebe. Krvarenje posle porođaja je normalna pojava i nekoliko kutija higijenskih uložaka definitivno treba da ti se nađe u torbi za bolnicu za porođaj.

Osećaj čistoće i svežine je nešto što svaka mama za vreme porođaja zaslužuje, zato sačuvaj pakovanje Zewa Deluxe Design maramica u blizini, za brisanje mokrog čela i osvežavanje tokom celog procesa.

Suze i curenje iz nosa su česta pojava tokom porođaja, zato drži pakovanje umirujuće nežnih i jakih Zewa Deluxe Design maramica pri ruci.

5. Torba za porodilište: spisak stvari za opuštanje

Par luksuznih stvari u torbi za porodilište ti može pomoći da se smiriš i izdržiš. Ove stavke će opustiti tebe ili tvog partnera:

  • Muzika. Napravi listu omiljenih opuštajućih pesama na svom ili telefonu svog partnera.
  • Mini zvučnici. Samo za slučaj da muzika nije dovoljno glasna.
  • Slatkiši. Ukusni, slatki zalogaji ti mogu pomoći da se smiriš i opskrbiti te preko potrebnom energijom!
  • Labelo. Usne se u takvim trenucima mogu učiniti nevažnim, ali čest problem novopečenih mama su suve usne – spakuj dobro labelo da ih održavaš vlažnim i hidriranim.
  • Ulje za masažu. Za distrakciju, opuštanje i maženje.

Šta spakovati u torbu za porodilište? Sada imaš mnogo ideja. Iskoristi ove savete i odmah počni da sastavljaš svoj spisak za porodilište – kada je beba na putu, organizacije nikad previše.


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili

Srodni članci