Spisak stvari za bebu za buduće mame

Ilustracija s plavom pozadinom i tri osobe koje obavljaju poslove čišćenja kućanstva.

Buduće mame i tate znaju da dobar spisak stvari za novorođenče mnogo znači, ali koje su to stvari za bebu koje su apsolutno neophodne da ih uvek nosiš sa sobom, a šta poneti u porodilište? Pored pelena, mleka i neizbežne borbe sa suzama, predlažemo ti ovaj esencijalni spisak potrebnih stvari za bebu. Čuvaj ga uz sebe i zapamti: odlično ti ide.

Izaberi svoju torbu za bebine stvari

Kada se pitaš šta poneti u porodilište za bebu ili kada se uputiš negde sa svojom bebom, shvatiš da dobar deo svog života možeš spakovati u jednu dobru torbu za bebine stvari. Sve, od osnovnih stvari poput pelena pa do apsolutno nužnih poput torbice ili telefona, može stati u jednu torbu ukoliko je odabereš pametno.

Potraži nešto poput velike torbe ili ranca, koji lako možeš okačiti na kolica i koji ima puno pregrada. Uostalom, biće momenata kada ćeš morati prljave stvari da vratiš ponovo u torbu nakon brzog presvlačenja, a ne želiš da se one pomešaju sa čistim stvarima i hranom.

Čim nađeš savršenu torbu, vreme je za pakovanje uz naš spisak stvari za bebu.

Spisak potrebnih stvari za bebu

 • Prenosiva podloga za presvlačenje. Ako u svojoj torbi za presvlačenje bebe nemaš podlogu za presvlačenje, možeš kupiti posebnu torbu za to ili koristiti jednokratne podloge.
 • Pelene. Obično ti je potrebna jedna pelena za svaki sat koji provedeš van kuće. Dodaj još jednu „za svaki slučaj“.
 • Pakovanje maramica. Univerzalan lek za sve nezgode poput prosutog mleka, ispljuvaka i nosića koji cure. Odaberi snažne maramice koje se neće raspasti, ali će istovremeno biti nežne i mekane za kožu bebe, kao što su Zewa Kids maramice.
 • Krema za bebe. Za zaštitu i sprečavanje ojeda i iritacije na osetljivoj koži tvoje bebe.
 • Garderoba za presvlačenje. Kod neizbežnih bljuckanja, podrigivanja i prolivanja, dodatni komplet bebi odeće je neophodno uključiti u spisak potrebnih stvari za bebu.
 • Hrana i grickalice za bebe. U zavisnosti od starosti bebe, pobrini se da imaš sve neophodne stvari za hranjenje pri ruci. Ako tvoja beba ima tek nekoliko meseci, spakuj malo adaptiranog mleka ili izdojenog majčinog mleka u flašice za bebe. Za malu decu, dodaj teglicu hrane za bebe i neke zdrave grickalice. Ne zaboravi grickalice i za sebe – od roditeljstva ipak možeš ogladneti.
 • Čaša sa rupicama. Savršena za malu decu da pijuckaju mleko, vodu ili sok. Ne zaboravi portikle!
 • Cucle. Dodaj nekoliko cucli na spisak stvari za bebu ako je beba mala. Stavi ih u dezinfikovanu kesu kako bi sve bilo higijenski čisto, a uvek nek ti budu i rezervne pri ruci ako neka padne na pod.

Šta je potrebno za mamu ili tatu:

 • Dodatna majica ili košulja. Pošto bljuckanja i prosipanja ne padaju samo na garderobu bebe.
 • Tašnica. Možeš je staviti u torbu za presvlačenje ili je nositi zasebno, ali neka ona sadrži par osnovnih stvari poput gotovine, kartica i telefona.
 • Jastučići za grudi. Ukoliko dojiš svoju bebu, curenje mleka je prirodna posledica koja ti se može desiti na putu. Jastučiće za grudi jednostavno stavi unutar grudnjaka za dojenje kako bi sve bilo uredno. A dobro je imati i jedan rezervni par jastučića za slučaj da ti je potrebna zamena.

Bilo da je u pitanju proliveno mleko ili voda na garderobi tvoje bebe, neka ti pakovanje Zewa Kids maramica za lice uvek bude u torbi za bebe, da možeš brzo i nežno obrisati nos koji curi ili nered koji beba napravi. Obogaćene pamukom, ove maramice su dizajnirane za najosetljiviju kožu.

Sada kada znaš kako da napraviš odličan spisak potrebnih stvari za bebu, ne moraš da brineš o tome da li izlaziš iz kuće nepripremljen/nepripremljena.


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili