Imaš problem sa sinusima? Isprobaj ove prirodne lekove za sinuse

Жінка робить інгаляцію як засіб від гаймориту

Kada te muči sinusitis, lečenje domaćim lekovima može doneti pravo olakšanje. Postoji mnogo jednostavnih načina da ublažiš simptome sinusitisa koristeći namirnice koje već imaš u kući. Isprobaj neki od naših lekova za problem sa sinusima, jer će ti sigurno olakšati simptome i popraviti dan.

Kako rešiti problem sa sinusima?

Prirodne lekove za sinuse možemo podeliti u dve grupe: holistički pristupi za poboljšanje celokupnog zdravlja i konkretni pristupi fokusiran na olakšavanje simptoma zapušenih nazalnih sinusa. Koji god pristup ili prirodni lek za sinuse da odabereš, biće jednostavan i lak za primenu kod kuće.

Počećemo od saveta za probleme sa sinusima koji mogu da poprave tvoje celokupno zdravstveno stanje.

Upala sinusa: lečenje za poboljšanje celokupnog zdravlja

Prirodno je da se osećaš umorno i neraspoloženo kada se tvoj organizam bori sa nekom infekcijom, kao i kada imaš upalu sinusa. Lečenje koje doprinosi relaksaciji tvog tela će ujedno i ubrzati proces ozdravljenja, zato primeni sledeće savete:

  • Puno se odmaraj.
  • Unosi više tečnosti u organizam.
  • Izbegavaj okidače alergija.
  • Prestani da pušiš – ovo je dobar savet i za one koji nemaju sinusitis!
  • Nosi sa sobom praktično pakovanje mekanih maramica.

Pored domaćih lekova, uvek čuvaj u blizini i pakovanje Zewa Softis Menthol Breeze maramica. Sinusitis obično podrazumeva često brisanje nosa, pa će ti zatrebati jake maramice koje su istovremeno i nežne prema tvojoj koži.

Sada znaš kako pozitivno da utičeš na svoje celokupno zdravlje, ali kako rešiti problem sa sinusima? U nastavku predlažemo ti domaće lekove koji će sprečiti sinusitis da se razvije u teže i bolnije stadijume.

Sinusitis: lečenje zapušenih sinusa

Evo nekoliko saveta kako da ublažiš simptome koji su tipični za stanje zapušenih sinusa.

  • Prekrij lice čistim, zagrejanim peškirom. Drži ga na licu par minuta, nekoliko puta dnevno, da ublažiš zapušenost sinusa.
  • Udiši paru iznad činije sa vrućom vodom. Inhalaciju takođe treba praktikovati par minuta, ne toliko često na dnevnom nivou kao prekrivanje peškirom. Za dodatno olakšanje, u vodu dodaj nekoliko kapi esencijalnog ulja lavande. U primeni ovog saveta treba biti oprezan i ne preporučuje se deci, jer uz vruću vodu uvek ide i rizik od opekotina.

Ove metode zagrejavanja lica jako su korisne i kao prevencija da se sinusitis ne vrati. One pomažu da se sluz nesmetano kreće, kako ponovo ne bi došlo do zapušenja sinusa.

Kada treba da se obratim lekaru?

Samostalno lečenje blažeg sinusitisa nije neuobičajena pojava. Međutim, obavezno je da se obratš lekaru ako imaš teže simptome ili ako se s vremenom pogoršavaju, ako se osećaš loše duže od jedne nedelje ili ako ti se sinusitis stalno vraća.

Sada kada znaš kako rešiti problem sa sinusima uz domaće lekove, simptomi sinusitisa će se brzo povući. Odmaraj se, pij puno vode, zagrej lice i budi nežan/nežna prema svom nosu tako što ćeš koristiti Zewa Softis Menthol Breeze maramice. Uz ove savete, tvoj put ka ozdravljenju je siguran i brz.


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili