Kako ublažiti tegobe i otpušiti zapušen nos

Kako ublažiti tegobe i otpušiti zapušen nos

Ništa ne prija više od osećaja kada konačno otpušiš zapušen nos. Prava je šteta što je to obično poslednja stvar koja se desi kada se oporavljaš od prehlade ili gripa. Kako bi se situacija lakše odvijala sledeći put kada ti nos ne dozvoljava da dišeš normalno, probaj ovaj prirodni lek za zapušen nos. Bilo da je uzrok tvom crvenom, zapušenom nosu prehlada tokom zime, infekcija sinusa ili polenska alergija, ovi saveti ti mogu pomoći.

Neka ti pakovanje Zewa Softis Menthol Breeze maramica bude pri ruci kada nos počne da se zapušava – one su kreirane tako da štite tvoju kožu od iritacija kada ti je zapušen nos i isto tako su dovoljno jake da podnesu nekoliko dobrih izduvavanja nosa. Zapravo, one su toliko snažne da će ostati čitave i tokom pranja ako slučajno ostanu u džepu!

Zewa Softis Menthol Breeze maramice su tu za tebe i tvoj zapušen nos bez obzira na sve, ali mi ipak nismo medicinski stručnjaci. Uvek potražite stručan savet ako ste zabrinuti zbog stalno zapušenog nosa.

Pravac tuširanje

Iako zvuči lako, tuširanje toplom vodom ili kupanje u toploj kupki, kada osećate zapušenje nosa, zaista pomaže. Toplota pomaže mreži krvnih sudova u vašem nosu da se prošire i skupe mnogo lakše. A kada su u pitanju sinusi, lek koji donosi toplota je pražnjenje sekreta iz sinusnih kanala.

Dobri stari đumbir

Naše bake i deke često govore o dobrim starim vremenima i njihov najbolji prirodni lek za zapušen nos je koren đumbira. Dodaj 4-5 listića svežeg đumbira u šolju ključale vode i ostavite da deluje 5-10 minuta. Popij ovu vodu u malim gutljajima čim se ohladi ili potopi pamučnu tkaninu u đumbirovu vodu i stavi na lice i drži 10 minuta. Toplota, zajedno sa protivupalnim svojstvima đumbira, pomaže sekretu da izađe i otpuši zapušen nos. Ako piješ đumbirovu vodu ona će učiniti čuda i sa tegobama suvog grla.

Voda, voda, uvek i svuda…

Kako unos vode utiče na tvoj nos? Stvar je u prirodi procesa. Voda, topli napici i sokovi pomažu kod retkog sekreta, tako da on ne postane gust i tako da se lakše izbaci prilikom izduvavanja nosa.

Beli luk

Beli luk ti zvuči savršeno u kombinaciji sa paradajz sosom, ali beli luk je i najbolji prirodni lek za zapušen nos i lečenje sinusa. Smatra se da beli luk pomaže kod retkog sekreta koji blokira nosne puteve i njegova prirodna antibakterijska svojstva smanjuju upalne procese koji doprinose zapušenju disajnih puteva. Dodaj dva samlevena čena belog luka u hranu ili ključalu vodu svakog dana ili, ako se usuđuješ da ga jedeš sirovog, zgnječi beli luk i progutaj ga sa malo meda.

Para i ovlaživač vazduha

Bilo da koristiš paru iz posude sa kipućom vodom i esencijalnim uljima ili imaš posebno dizajniran ovlaživač vazduha kod kuće, udisanje pare čini čuda za otpušavanje nosnih puteva, ublažavanje simptoma zapušenog nosa i lečenje sinusa. Udiši paru nekoliko puta na dan, sve dok ti se nos ne očisti.

Sledeći put kada ti se nos zapuši, probaj jedan (ili nekoliko) prirodni lek za zapušen nos koji možeš napraviti kod kuće da izbaciš sekret iz zapušenog nosa i neka ti pakovanje Zewa Softis Menthol Breeze maramica bude pri ruci da na higijenski način izduvaš nos.


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili

Srodni članci