Kako izlečiti zapušen nos

Kako izlečiti zapušen nos

Začepljenost, otežano disanje i bolovi u nosu - da, to definitivno zvuči kao da imaš zapušen nos. Lek postoji, bez brige. Mi smo tu da ti pomognemo. Nije važno da li je reč o prehladi ili alergiji, pokazaćemo ti kako otpušiti nos i sinuse uz ovih pet prirodnih lekova za zapušen nos koje imaš kod kuće.

Zapušen nos: lečenje na prirodan način

Postoji veliki broj medikamenata koji ti mogu pomoći kod zapušenog nosa (uz konsultacije sa lekarom). Međutim, postoji i prirodan način da se izboriš sa ovim problemom. Donosimo ti spisak saveta za to kako otpušiti zapušen nos lečenjem na prirodan način i kod kuće:

  1. Inhalacija parom.Sve što treba da uradiš je da napuniš posudu vrelom vodom, nagneš se nad nju i prekriješ glavu peškirom. Inhalacija će pomoći da se razbije sluz i raščiste disajni putevi, što će ti doneti veliko olakšanje. Za još bolji efekat, u vodu dodaj par kapi ulja eukaliptusa.
  2. Tople obloge. Tople obloge su odličan način da oslobodiš disajne kanale i olakšaš pritisak. Jednostavno potopi peškir u vruću vodu, a zatim njime prekrij svoj nos. Ovo je jedan od najnežnijih kućnih recepata za problem kako otpušiti nos i deluje jako umirujuće.
  3. Hidriraj se. Voda je najbolji izbor za hidriranje. Međutim, i čaj sa medom i limunom, sokovi ili energetski napici takođe mogu utoliti žeđ i pomoći u borbi sa zapušenim nosom.
  4. Zdrava ishrana.Nutritivna hrana će opskrbiti tvoje telo neophodnim vitaminima i mineralima. Voćni napici i tople supice su odlična ideja. Trebalo bi da izbegavaš mlečne proizvode kada imaš zapušen nos, jer oni mogu pogoršati stanje.
  5. Đumbir.Zbog svojih protivupalnih svojstava, đumbir je jedan od najboljih lekova za zapušen nos. Samo treba da nasečeš malo đumbirovog korena i prokuvaš ga u vodi. Zatim tu vodu možeš da konzumiraš kao čaj ili da njom natopiš peškir za oblogu.
  6. Odmaraj se.Verovatno najvažnija stvar koju treba da uradiš kada se osećaš loše jeste da se odmaraš. Zato zapušen nos može da ti posluži kao izgovor za kvalitetan odmor i relaksaciju. Ako glavu prilikom ležanja držiš na uzvišenju, to ti može pomoći da otpušiš svoj nos.

Izlaziš napolje? Ponesi sa sobom i pakovanje Zewa Softis Menthol Breeze maramica, da uhvatiš sve klice virusa prilikom izduvavanja nosa. I maramice možeš malo natopiti uljem eukaliptusa, da pročistiš disajne kanale još brže.

Zapušen nos je definitivno razlog da se zabrineš i vodiš više računa o svom zdravlju. Postoji mnogo prirodnih načina da otpušiš zapušen nos i lek kojima možeš da olakšaš simptome. Sada kada ih znaš, problem zapušenog nosa ćeš rešiti mnogo brže nego ranije.


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili