Kako izlečiti prehladu: 5 saveta o tome kako izlečiti prehladu brzo

Kako izlečiti prehladu: 5 saveta o tome kako izlečiti prehladu brzo

Svaki put kada se boriš sa prehladom, čini ti se da će trajati večno. Ali, jednom kada naučiš kako da je se brzo rešiš, mnogo ranije ćeš se vratiti u svoje normalno stanje. Dakle, kako izlečiti prehladu brzo? Pročitaj naših 5 najboljih saveta, tako da ćeš sledeći put kada osetiš nadolazeće šmrcanje znati šta raditi kada si prehlađen/prehlađena.

Kako izlečiti prehladu brzo

Počećemo od ne baš ohrabrujućih činjenica o prehladi. Ne postoji lek za prehladu koji će je potpuno zaustaviti čim je osetiš. Onog trenutka kada se prehladiš, možeš očekivati da će ona trajati bar narednih nedelju dana ili čak dve nedelje.

Dobra vest je da možeš učiniti nekoliko stvari kako bi ublažio/ublažila simptome prehlade, i to tako da je skoro i ne osećaš. Pored toga, čak i ako nema leka za brzo otklanjanje simptoma prehlade, pozitivno razmišljanje će ti zapravo mnogo pomoći u borbi sa prehladom.

Kada se boriš sa prehladom, treba ti jak, ali i mekan proizvod za pomoć pri kašlju I kijanju. Zato je važno da uvek imaš pakovanje Zewa Softis Menthol Breeze papirnih maramica pri ruci i posegneš za parčetom nežnosti svaki put kada ti je to potrebno.

Šta da radiš kada si prehlađen/prehlađena: 5 najboljih saveta

Evo kako izlečiti prehladu brzo:

1. Odmor

Kako izlečiti prehladu na najbrži način? Možda baš ne radeći ništa! Pruži svom organizmu šansu da se regeneriše. To će skratiti trajanje prehlade i ublažiti njene simptome. Na kraju krajeva, tvoj organizam najbolje odrađuje svoj posao dok se odmaraš. Dakle, kada god si u prilici, neka ti ovo posluži kao motivacija da se odmoriš i ozdraviš.

2. Hidratacija

U procesu ozdravljenja najviše ćeš pomoći svom telu ukoliko vodiš računa o hidrataciji. Redovno uzimanje dovoljne količine tečnosti, ne samo da će pomoći tvom organizmu u borbi protiv prehlade, već će ublažiti začepljenost sinusa – važan lek za prehladu koji brzo otklanja simptome koji utiču i na tvoje sinuse.

3. Inhaliranje

Kako izlečiti prehladu na prirodan način? Vrlo jednostavno. Sedi iznad posude sa vrućom vodom koja isparava i prekrij glavu peškirom. Ovaj prirodan način inhalacije će ublažiti simptome prehlade. Para će ti pomoći da se pročiste disajni kanali i da se smanji pritisak u sinusima. Za još bolji učinak, u vodu dodaj nekoliko kapi ulja eukaliptusa. Ako tri puta dnevno praktikuješ ovu vrstu inhalacije, ublažićeš simptome prehlade i brže ćeš se izlečiti.

Inhalacija je takođe odličan način da izlečite i ublažite simptome prehlade kod dece. Kod male dece savetujemo da koristite pedijatrijski inhalator. Dovoljno je da fiziološkim rastvorom inhalirate svoje dete i tako mu ublažite simptome prehlade.

4. Konzumiranje toplih napitaka

Bilo da uživaš u biljnoj aromi čaja od kamilice ili mente, ili pak kombinaciji meda i limuna koja će pomoći tvom nadraženom grlu, topli napici deluju veoma umirujuće kada si prehlađen/prehlađena. Konzumiraj ih što više u toku dana, jer osim što deluju umirujuće, kod ublažavanja simptoma prehlada lek su za oporavak organizma. Isti efekat možeš postići i konzumiranjem toplih, hranljivih supica.

5. Lekovi po preporuci farmaceuta

Ako želiš da ublažiš simptome i saznaš kako izlečiti prehladu za jedan dan ili dva, od pomoći ti može biti i apoteka u blizini. Farmaceut ti može dati stručni savet i preporučiti odgovarajući lek za prehladu na osnovu tvojih simptoma i na taj način ti pomoći da ubrzaš proces ozdravljenja.

Ključna stvar u borbi sa prehladom je da osluškuješ svoj organizam, da budeš nežan prema njemu i ne forsiraš proces ozdravljenja. Kada napraviš svoj plan lečenja koji funkcioniše i naučiš kako izlečiti prehladu brzo, svaki sledeći susret sa prehladom će proći mnogo brže i lakše. Odmah se baci u akciju i ne dozvoli prehladi da te savlada.


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili