10 pravila za održavanje lične higijene u toaletu

Illustrierter Junge und Hund befolgen WC-Regeln

Održavanje lične higijene je veoma važno kada si u toaletu, ali kako možeš da pomogneš svojim ukućanima da zapamte pravila za održavanje čistoće? U tome ti mogu pomoći zidni posteri. Zabavni su i lako se pamte. Preuzmi naš plakat sa pravilima za održavanje lične higijene u toaletu i postavi ga na zid svog kupatila. Ali prvo, hajde da zajedno pogledamo osnovna pravila za održavanje čistoće u kupatilu.

 1. Zatvori vrata. Prvo od naših 10 pravila o održavanju čistoće u toaletu je važnost privatnosti i poštovanja. Zatvaranje vrata ne pruža samo privatnost onome ko koristi toalet, već je i znak poštovanja prema ostalim članovima porodice. Ono što se dešava u toaletu - ostaje u toaletu.
 2. Obriši se spreda ka pozadi. Jedno od najvažnijih pravila kada je u pitanju lična higijena dece i odraslih.Brisanje spreda ka pozadi sprečava pojavu urinarnih infekcija.

  Koristi toalet papir koji je mekan i snažan, poput Zewa Exclusive Almond Milk toalet papira. On je deblji i više upija od tradicionalnog toalet papira, tako da jedan list može biti dovoljan.

 3. Brisanje vlažnim toalet papirom. Poster sa pravilima održavanja lične higijene u kupatilu podsetiće svakog na pravilnu rutinu brisanja: brisanje suvim toalet papirom, a nakon toga Zewa Moist Almond Milk vlažnim toalet papirom za dodatni osećaj svežine i čistoće svaki put.
 4. Izbegni prskanje mokraće. Kada sediš, postavi se pravilno na klozetskoj šolji kako bi mokraća išla tamo gde treba. Ako piškiš stojeći, biranjem pravog ugla smanjićeš šanse za prskanje mokraće. Stani što je bliže moguće uz klozetsku šolju i ciljaj pažljivo.
 5. Očisti toalet dasku ako je potrebno. I pored toga što si pažljiv/pažljiva, prskanja se mogu desiti. To nije strašno ako odmah obrišeš mokraću - ovo je jedno od osnovnih pravila higijene u toaletu kojim pokazuješ poštovanje prema ostalim ukućanima.
 6. Ne zaboravi da pustiš vodu. Ovo pravilo se podrazumeva, ali lako se može desiti da u žurbi zaboraviš da pustiš vodu u klozetskoj šolji. Ali uz naš poster to se više neće dešavati! Svi će zapamtiti pravila održavanja lične higijene na zidu.
 7. Očisti toalet četkom ako je potrebno. Jedno od opštih pravila u toaletu je da ga ostaviš onako kako si ga našao/našla, što podrazumeva povremeno brzo čišćenje toalet četkom. Dodaj sredstvo za čišćenje klozetske šolje, izribaj, pusti vodu i vrati četku na mesto.
 8. Spusti toalet dasku. Svi su srećni kada zateknu toalet u stanju u kome su ga ostavili. Spuštanje toalet daske je jedno od najjednostavnijih pravila kada je u pitanju održavanje čistoće u toaletu. To je znak poštovanja prema ostalim članovima i često jedan od uslova za mir u kući.
 9. Pranje ruku vodom i sapunom. Još jedno važno pravilo održavanja higijene u kupatilu. Ovo se prvo uči kada je u pitanju lična higijena dece: nikad ne zaboravi da opereš ruke. Sapun, topla voda i temeljno trljanje će držati bakterije podalje.
 10. Stavi novu rolnu toalet papira ako je potrebno. Ništa te ne može više isfrustrirati nego kada posegneš za rolnom toalet papira i otkriješ da papira nema! Međutim, uz ovaj plakat sa pravilima održavanja higijene u toaletu na zidu, ta neugodna situacija će biti prošlost.

Sa zidnim plakatom o pravilima održavanja lične higijene u toaletu postavljenim tako da ga svi vide, možeš biti siguran/sigurna da će tvoja porodica imati stalan podsetnik o pravilima održavanja čistoće u toaletu.


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili