6 najvažnijih predloga za navikavanje dečaka na nošu

6 najvažnijih predloga za navikavanje dečaka na nošu

Postoje brojne sličnosti pri navikavanju dečaka na nošu u odnosu na isto takvo navikavanje kod devojčica, međutim, u ovih nekoliko najboljih predloga za navikavanje dečaka na nošu navodimo sve ono što je karakteristično samo za dečake. Nakon što saznaš osnovne pojedinosti u postupku kako da dečaka navikneš na nošu, za tebe, kao roditelja, i tvog mališana prelazak s pelena na nošu proteći će kao uzbudljiv korak koji je oslobođen svake nervoze.

1. U čemu se navikavanje dečaka na nošu razlikuje u odnosu na isto takvo navikavanje kod devojčica

Ključna razlika navikavanja dečaka na nošu u odnosu na opšte navikavanje dece na nošu sastoji se u načinu na koji se dečak uči da piški stojeći. Jedan od najkorisnijih predloga za navikavanje dečaka na nošu sastojao bi se u tome da mališan pred sobom ima muški uzor koji može da oponaša, budući da sasvim mala deca najbolje uče kroz imitaciju drugih. U tom smislu, bilo bi najbolje ako bi mogao da posmatra kako njegov tata ili stariji brat koriste toalet, i tako ustanovi razliku u odnosu na način na koji toalet koriste devojčice.

2. Kada započeti navikavanje dečaka na nošu

Ne bi se moglo reći da postoj „najbolji uzrast” za navikavanje dečaka na nošu. Kao i u slučaju većine aspekata dečjeg razvoja, takav vremenski trenutak je u velikoj meri određen individualnim karakteristikama samog deteta. Pa, ovaj uzrast zaista može varirati, tako da su neki dečaci spremni za ovaj korak već sa svojih 18 meseci, dok bi drugi da s tim malo sačekaju sve dok ne napune četiri godine. Svejedno, važno je napomenuti da, u odnosu na devojčice, dečaci uobičajeno i po nekoliko meseci ostaju duže u pelenama.

3. Kako da znaš kad je tvoj mališan spreman

I nakon što svi članovi porodice prihvate činjenicu da ne postoji „najbolji uzrast” za navikavanje dečaka na nošu, svi zajedno možete da pratite signale kojima vam mališan saopštava da je spreman na ovaj korak. A takvi znaci se mogu odnositi na činjenicu da je svestan da mu je pelena vlažna ili prljava ili da vam saopštava da upravo tog trenutka piški. U nešto kasnijoj fazi, on će znati da mu se piški, pa će vam to unapred i saopštiti. Jedan od najboljih predloga za navikavanje dečaka na nošu sastojao bi se u tome da svog mališana ne požurujete u tome – to će vas oboje poštedeti poprilične nervoze koja je sasvim nepotrebna.

4. Kako da dečaka počneš da navikavaš na nošu

U pristupu čitavom procesu kako da dečaka počneš da navikavaš na nošu najvažnije je zauzeti pozitivan i sasvim opušten stav. A to znači da ostaneš pribran/pribrana i onda kad se događaju male nezgode, odnosno da svoje dete pohvališ i ohrabriš svaki put kad to obavi kako treba – u tome u značajnoj meri mogu da pripomognu i starije sestre i braća. Međutim, decu koja se navikavaju na nošu nikad nije prerano naučiti pravilima higijene; ako još tokom perioda navikavanja na nošu mališan nauči da nakon obavljenog posla opere ruke, to će mu već uveliko preći u naviku u vreme kad bude koristio toalet ili počeo da piški stojeći.

5. Šta ti je od opreme potrebno za navikavanje dečaka na nošu

I dok ramišljaš kako da dečaka navikneš na nošu, verovatno se pitaš šta je sve neophodno da kupiš ili nabaviš. Ako imaš kuću na dva sprata, korisno je da na svakom od njih imaš po jednu nošu, jer će time noša biti uvek u blizini. A pri samoj kupovini, postaraj se da tvoj mališan samostalno odabere nošu. U krajnjoj liniji, on je taj koji treba da uživa na svom novom tronu .

Boravak na noši svom mališanu učini krajnje prijatnim iskustvom time što će mu u blizini uvek biti rolna mekanog i snažnog toalet papira, kao što je Zewa.

6. Šta je važno da upamtiš pri navikavanju dečaka na nošu

Nakon što dečaci savladaju da piške stojeći, možda više neće želeti da sednu na nošu ili na klozetsku šolju. A to znači da se može dogoditi da zaborave da sednu i za „krupnije poslove”, što može dovesti do zatvora. Jedan od najvažnijih predloga za navikavanje dečaka na nošu glasio bi da mališan svakodnevno makar nekoliko puta mora da sedne na nošu. I ne zaboravi da mu pokažeš da nakon listića suvog toalet papira treba da upotrebi i listić vlažnog toalet papira, kao što je Zewa. Time brisanje postaje neuporedivo jednostavnije.

Uz ove najbolje predloge za navikavanje dečaka na nošu, kao roditelj bićeš u potpunosti spreman/spremna da sa svojim mališanom zakoračiš u novu i veoma uzbudljivu fazu njegovog razvoja.


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili

Srodni članci

Prelazak s noše na klozetsku šolju: 7 najvažnijih saveta

Pitaš se da li je tvoje dete spremno za prelazak s noše na klozetsku šolju? Pročitaj sve ove korisne predloge za navikavanje na klozetsku šolju koje su sastavili naši stručnjaci.

Prelazak s noše na klozetsku šolju: 7 najvažnijih saveta

5 korisnih predloga za noćno navikavanje na nošu i klozetsku šolju

Uz ovih 5 saveta na temu kako naviknuti dete da noću koristi nošu, tvoj mališan će potpuno suv dočekati jutro, a ti kao roditelj možeš konačno da odahneš od noćnog menjanja pelena. Klilni ovde.

5 korisnih predloga za noćno navikavanje na nošu i klozetsku šolju

Kada i kako započeti proces navikavanja na nošu

Navikavanje na nošu može biti donekle složen proces, ali će izrazita roditeljska strpljivost i nekoliko caka na kraju doneti dobre rezultate. Na ovom mestu saznaj kako da decu navikneš na nošu!

Kada i kako započeti proces navikavanja na nošu

Koji je pravi uzrast kad treba započeti navikavanje na nošu?

Postoji li uopšte „dobar” uzrast za navikavanje na nošu? Zewa daje odgovor na sva tvoja pitanja o tome kako da znaš kad je tvoje dete u pravom uzrastu kad treba započeti navikavanje na nošu.

Koji je pravi uzrast kad treba započeti navikavanje na nošu?

6 pravila lične higijene za decu

Šta tvoja deca treba da znaju o ličnoj higijeni? Pročitaj u nastavku šest važnih predloga za dečju ličnu higijenu i kako tvoja deca kroz zabavu mogu da ih usvoje.

Lična Higijena

7 korisnih saveta za pravilno brisanje nakon nužde

Nisi siguran kako da obrišeš svoju guzu? Misliš da već godinama to pogrešno radiš? Tu je naš tekst da ti pomogne u tome. Klikni i saznaj sve što treba da znaš na tu temu.

Момиче с розова блуза, което държи ролка тоалетна хартия в банята.