Kako da se pravilno obrišeš

как вытирать попу

Znanje o tome kako da očistiš svoju guzu možda izgleda kao krajnje uobičajena stvar, ali treba da znaš da postoje brojni načini da to zaista i učiniš – pri čemu su neki znatno efikasniji od drugih. Misliš da već znaš kako da pravilno obrišeš svoju guzu? Iznenadićeš se da svega nekoliko izmena u tvojoj uobičajenoj rutini može doprineti da se osećaš znato svežije, prijatnije i neuporedivo čistije.

Brisanje guze: u kom pravcu se to radi?

Brojna su pravila koja se u životu krše i koja se mogu prekršiti, ali pravilo brisanja od napred prema unazad, svakako, ne spada u jedno od tih. Bacili mogu dospeti na pogrešno mesto, što može izazvati brojne probleme u prednjem delu – a posebno kod devojčica, budući da se time povećava rizik od mogućih infekcija urinarnog trakta. Pomozi svojim mališanima da upamte kako da se obrišu toalet papirom time što ćeš im objasniti da i svoju garderobu ne nose unatraške, te da na isti način ne treba ni da brišu svoje guze u pravcu koji ide od pozadi prema napred.

Šta ti je potrebno za brisanje guze

things you need for wiping

Najvažniji korak u savladavanju postupka kako da pravilno obrišeš svoju guzu jeste u pronalaženju toalet papira koji je najbolji za tebe. Izborom toalet papira koji je mekan i snažan, kao što je Zewa, znaj da će ti biti potrebno svega nekoliko listića da se osetiš potpuno čisto i prijatno.

Dodatnu čistoću možeš postići ako nakon toga korstiš vlažni toalet papir Zewa. Ne samo da time nepotrebno ne rasipaš toalet papir, već treba da znaš da je vlažni toalet papir i biorazgradiv, pa može slobodno da se baci u klozetsku šolju, bez straha od bilo kakvog zapušenja.

Kako da očistiš svoju guzu – i to učiniš krajnje nežno

be soft and gentle

I dok se premišljaš kako da se obrišeš – i koliko temeljno to treba da bude – imaj na umu da je koža na ovim intimnim mestima veoma osetljiva. Završnim brisanjem vlažnim toalet papirom koji je dobro izbalansiran u pogledu svoje pH vrednosti i koji je sasvim nežan prema tvojoj koži izbegavaš potrebu za bilo kakvom nepotrebnom iritacijom kože, a osim toga ovaj papir se bez problema može baciti u klozetsku šolju. Korišćenjem ovog toalet papira smanjuje se bilo kakav rizik od nepotrebnih iritacija kože ili infekcija.

Već na samom početku savladavanja postupka kako da se obrišu toalet papirom podstakni svoje mališane da završno brisanje obave vlažnim toalet papirom. Time će shvatiti da je ovo brisanje podjednako važno kao i brisanje suvim toalet papirom. Osim toga, to će im pomoći da se osećaju čistije i izbegnu iritaciju svoje kože.

Koliko puta treba da se obrišeš?

how many times should you wipe

Kad je reč o tome kako da očistiš svoju guzu ne postoji tačno utvrđen broj brisanja toalet papirom, međutim, korišćenje toalet papira koji je snažan i mekan doprineće da se osećaš prijatno bez obzira na broj upotrebljenih toaletnih listića.

Broj potrebnih listića uobičajenog toalet papira (a time i potrebno vreme i uloženi napor) biće značajno smanjen ako iza njih koristiš sasvim pouzdan vlažni toalet papir. I kad je listić na kraju sasvim čist, pravi je trenutak da u klozetskoj šolji pustiš vodu.

Treba li da sediš ili stojiš dok brišeš guzu?

sitting or standing

Sasvim maloj deci može biti lakše da nauče kako da se obrišu dok to čine stojeći, međutim, već od malena podstiči ih da to čine sedeći, još od vremena kad se navikavaju na nošu. Time će usvojiti pravilne higijenske navike koje mogu da primenjuju kad mama i tata nisu tu da pripomognu.

I došli smo do samog kraja: brzog i jednostavnog objašnjenja na temu kako da se obrišeš toalet papirom i vlažnim toalet papirom. Time bi nakon korišćenja toaleta trebalo da se osećaš znatno čistije, prijatnije i samouverenije. I, svakako, ne zaboravi najvažniji korak, a to je da nakon vršenja nužde temeljno opereš svoje ruke!


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili