Kako da napraviš igračke za svog hrčka (ili drugog malenog kućnog ljubimca)

Kako da napraviš igračke za svog hrčka (ili drugog malenog kućnog ljubimca)

Da li ti se čini da je tvom hrčku u njegovom kavezu pomalo dosadno? Nakon što naučiš kako da napraviš igračku za hrčka, tvoj maleni kućni ljubimac će se ludo zabavljati. Potraži nadahnuće u našim predlozima za kavez za hrčka, obuhvatajući i ono kako da napraviš kućicu za hrčka po modelu uradi sam, pa će ti srce biti ispunjeno milinom kad otkriješ da si svojim vrednim rukama usrećio/usrećila svog malenog kućnog ljubimca.

Spreman/spremna si da naučiš kako da napraviš prelepo igralište prepuno pustolovina, lavirint i kućicu vodeći računa i o životnoj sredini budući da u izradi svih ovih igračaka koristiš reciklirajuće kartonske ambalaže? Zabavi se sa svojim klincima praveći ove sasvim jednostavne igračke za hrčka po modelu uradi sam i odagnaj dosadu svog malenog kućnog ljubimca koristeći kartonske tube od toalet papira Zewa, kartonske tube od kuhinjskih ubrusa Zewa i prazne kutije od papirnih maramica Zewa. Bacimo se na posao.

Savetujemo da se neko od odraslih pozabavi sečenjem makazama i rukovanjem električnim pištoljem za topljenje lepka, a malim pomoćnicima treba prepustiti bojenje i sklapanje delova.

Napravi lavirint za hrcka | Uradi sam igraonica za hrcka od papirnih rolni | Napravi sam kućicu za hrčka

Kako da od kutije za papirne maramice napraviš igračku za hrčka po modelu uradi sam i to u obliku lavirinta

Ako je tvom hrčku pomalo dosadno napravi mu ovaj zabavni lavirint koji će ga usrećiti i uneti malo živosti u njegov na trenutke sumoran život. Igračke za hrčka po modelu uradi sam poput ove savršene su da se u njihovim pojedinim uglovima sakriju prave poslastice za hrčka!

Vreme potrebno za rad: oko 1,5 sat

Šta je potrebno

 • 3 prazne kutije od papirnih maramica Zewa
 • makaze
 • lepak
 • vodene boje ili tempere
 • olovka
 • perorez
 1. napravi lavirint za hrcka 01Makazama uredno iseci prednje delove na dve kutije od papirnih maramica. Zatim ove kutije zalepi bočno i ostavi ih da se prosuše.
 2. napravi lavirint za hrcka 02Zamoli klince da oboje spoljne delove ovih kutija. I dok deca čekaju da se boja na kutijama prosuši pokaži im kako pomoću navlaženog kuhinjskog ubrusa mogu da obrišu sve nastale mrlje od boja na radnoj površini.
 3. napravi lavirint za hrcka 03Raspored lavirinta isplaniraj iscrtavajući olovkom položaj zidova u unutrašnjosti spojenih kartonskih kutija.
 4. napravi lavirint za hrcka 04Otvori i spljošti treću kutiju od papirnih maramica. Sa nje iseci pravougaone tračice koje će poslužiti kao zidovi lavirinta, pa ih oblikuj tako da mogu da se smeste u lavirint.
 5. napravi lavirint za hrcka 05Postavi ove kartonske zidove na dno kartonskih kutija i učvrsti ih lepkom na za to predviđene položaje. Ostavi sve to da se dobro prosuši.
 6. napravi lavirint za hrcka 06Na spojenim kartonskim kutijama pažljivo iseci ulaz i izlaz na bočnim stranama lavirinta, a prema potrebi i na nekim unutrašnjim zidovima. Zatim koristeći slamčicu i jarke boje ukrasi spoljni deo lavirinta tufnama i ponovo ostavi sve da se prosuši.

Boja se obično teško skida samo onda kad se već osuši. Neka ti pri ruci uvek bude komad vlažnog kuhinjskog ubrusa Zewa tako da klinci već tokom rada mogu da obrišu svu prosutu boju i eventualne mrlje.

Igračke za hrčka u kućnoj izvedbi: igralište od kartonskih tuba iskorišćenog toalet papira

Sledeći ovo zabavno i sasvim jednostavno uputstvo, pretvori kartonske tube od toalet papira Zewa u živopisno igralište prepuno pustolovina za svog malenog kućnog ljubimca. A kad sve ove predloge za kavez za hrčka praviš pomoću reciklirajuće ambalaže upućujemo ti veliki naklon jer time brineš i o svojoj životnoj sredini.

Vreme potrebno za rad: 45 minuta

Šta je potrebno

 • 5 kartonskih tuba od toalet papira Zewa
 • papir u boji
 • olovka
 • lenjir
 • makaze ili perorez
 • lepak
 • električni pištolj za topljenje lepka i patrone lepka za topljenje
 1. uradi sam igraonica za hrcka od papirnih rolni 01Za početak, izmeri kartonske tube od toalet papira, pa prema njihovim dimenzijama iseci pravougaone oblike papira u boji da ih njima obložiš spolja.
 2. uradi sam igraonica za hrcka od papirnih rolni 02U nastavku, na krajevima izrezanih papira u boji dodaj malo lepka, pa ih sve uredno oblepi oko kartonskih tuba od toalet papira.
 3. uradi sam igraonica za hrcka od papirnih rolni 03Kraj jedne tube postavi na sredinu druge, pa ih zalepi pomoću električnog pištolja za topljenje lepka. Postupak ponovi i za drugi par kartonskih tuba.
 4. uradi sam igraonica za hrcka od papirnih rolni 04Poslednju kartonsku tubu postavi preko sredine ova dva para, pa i nju zalepi pomoću električnog pištolja za topljenje lepka.

Kako da napraviš kućicu za hrčka po modelu uradi sam

Za svog malenog kućnog ljubimca napravi ovu planinsku kolibicu u švajcarskom stilu koju predlažemo, pa neka u njoj uživa i glođe šta mu je volja, a sve to pomoću kartonskih tuba od toalet papira Zewa, kartonskih tuba od kuhinjskih ubrusa Zewa i prazne kutije od papirnih maramica Zewa.

Šta je potrebno

 • 11 kartonskih tuba od toalet papira Zewa
 • 2 kartonske tube od kuhinjskih ubrusa Zewa
 • prazna kutija od papirnih maramica Zewa
 • mekane papirne maramice Zewa
 • makaze
 • perorez
 • olovka
 • lenjir
 • električni pištolj za topljenje lepka i patrone lepka za topljenje
 1. napravi sam kuc icu za hrc ka 01Za početak, kartonske tube od toalet papira međusobno u parovima pažljivo zalepi pomoću električnog pištolja za topljenje lepka. Za svaki od zidova kolibe biće ti potreban po jedan par, i još dva para za prednji deo kuće.
 2. napravi sam kuc icu za hrc ka 02Nakon toga, lepkom spoj dve kartonske tube od kuhinjskih ubrusa da napraviš zadnji zid kuće. U nastavku, postavi zidove, ostavljajući otvor u prednjem delu, i sve to zalepi.
 3. napravi sam kuc icu za hrc ka 03Poprečno na ulazu kolibe zalepi jednu kartonsku tubu od toalet papira, a zatim još jednu po sredini zadnjeg zida.
 4. napravi sam kuc icu za hrc ka 04Otvori i spoljošti praznu kutiju od papirnih maramica. Na njoj iscrtaj pravougaoni krov s reckavim ivicama, a onda ovaj oblik iseci sa kartona.
 5. napravi sam kuc icu za hrc ka 05Da napraviš dimnjak, po dijagonali prednjeg i zadnjeg dela poslednje kartonske tube od toalet papira iscrtaj linije, i pažljivo ih iseci perorezom.
 6. napravi sam kuc icu za hrc ka 06Presavij krov na pola i zalepi ga na vrh kuće. Zalepi i dimnjak s jedne strane, pa u njega ubaci deo zgužvane mekane papirne maramice.

Igračke za hrčka u kućnoj izvedbi donose dve velike prednosti – zabavne su da ih napraviš sa svojim klincima, a istovremeno su i lepi pokloni za tvog malenog kućnog ljubimca. Uživajte svi zajedno u njihovom pravljenju!


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili

Srodni članci

3 igračke za mačku po modelu uradi sam koje će izgledati sasvim sjajno u tvojoj dnevnoj sobi

Ni slučajno nemoj da kupuješ one drečave i skupocene igračke za mačke? Klikni ovde i saznaj kako da napraviš igračke za mačku i to korišćenjem reciklirajućih materijala (koji ne košta baš ništa).

Napravi Igracke Za Macke

5 vrhunskih predloga za suočavanje s alergijama na kućne ljubimce

Da li ti teško pada da se rešiš simptoma alergije na kućne ljubimce? Ako su ti potrebni domaći lekovi za alergije, znaj da si na pravom mestu: klikni ovde i saznaj sve što je potrebno da znaš o tome.

Lek Za Alergiju Na Mačke

Kompletan podsetnik o svemu onome što treba da znaš kad u svoj dom dovodiš štene

Ne možeš da dočekaš trenutak da u svoj dom dovedeš novo štene? Ovaj pod-setnik o svemu onome što treba da znaš kad u svoj dom dovodiš štene sadrži sve ono najvažnije za privikavanje šteneta na novi do

κουταβι στο σπιτι

Kako se s mačkom preseliti u novi dom

Preseljenje s mačkom u novi dom? U našem vodiču sledi korake o tome šta da radiš s mačkom tokom selidbe u novi dom i kako da navikneš mačku na novi dom.

moving house with a cat

Mudre i visprene aktivnosti za petogodišnjake

Kroz ova dva uputstva saznaj kako da napraviš dvogled i ručni sat od predmeta koji se već nalaze u domaćinstvu.

Aktivnosti Za Petogodišnjake

Nega pasa - od glave do repa

Želiš da naučiš kako kupati psa ili tražiš savete o kupanju pasa kod kuće? Klikni ovde za više informacija ako te interesuje nega pasa.

Nega pasa - od glave do repa