Jednostavni saveti za kućne ljubimce u vašem domu

Bez obzira na to da li su pernati, imaju krzno ili su prekriveni krljuštima, zbog kućnih ljubimaca svaka kuća postaje pravi dom. Zato je briga o njima podjednako važna kao i briga o svakom drugom članu porodice. Neka uz naše korisne predloge za brigu o kućnim ljubimcima i brojne dragocene cake vaši kućni ljubimci budu srećni, a vaš dom ipak ostane čist i uredan.

Kućni ljubimci punopravni su članovi brojnih porodica. Oni poseduju svoje krevetiće, imaju svoju posebnu hranu i omiljeno mesto na kome borave u kući. I uvek su tu za nas, bilo da se igraju s tim ukrasnim papirom za uvijanje poklona ili se samo zgodno nameste da ih pomazimo. I budući da se time pobrinu za našu ličnu sreću, podjednako je važno da se i mi pobrinemo za njihovu, što nikako ne treba da ide na uštrb higijeni u kući.

Savladavanje tehnike brige o kućnim ljubimcima u okviru porodice jedan je od prvih slučajeva timskog rada s kojim će se susreti tvoji mališani. S odlukom o tome ko će ga svake nedelje izvoditi u šetnju, ko će ga hraniti, čistiti za njim i, konačno, kome će zapasti igranje s kućnim ljubimcem, tako da svaki član porodice bude u stanju da brine o potrebama kućnih ljubimaca. Bilo da ti je u kući sasvim malo štene ili se u njoj ono već sasvim odomaćilo (ti otisci šapa samo postaju veći!), uz naše korisne vodiče o tome kako da sačuvaš čistoću doma u kome žive mačke, psi i druge životinje, tvoj dom ostaje čist i bez uobičajenih mirisa kućnih ljubimaca.