5 sjajnih predloga porodičnih izleta za opuštene sunčane dane

Ideje Za Piknik

Kao krajnje zabavan način da se uživa u dobroj hrani negde na nekom lepom mestu na otvorenom, porodični izlet svakako je bez premca. Međutim, uz sâm izlet, podjednako je uzbudljivo i pripremati se za njega, a posebno uz naše odlične predloge izleta sa decom.

5 vrhunskih predloga hrane za izlet onda kad porodica odlazi u prirodu

Zašto za ovaj izlet ne biste u okviru porodice svi zajedno sve napravili sami? Neka svako od članova porodice bude zadužen za po jedan od ovih recepata za pripremu jela (pod uslovom da su svi među njima i dovoljno veliki za to), pa na kraju možete oceniti ko je ispao najbolji kuvar

1. Punjena vekna

Svi smo to već imali priliku da iskusimo: čim klinci izvade sendviče iz izletničke korpe svi prilozi iz njih naprosto se razlete svuda naokolo po travi. Punjena vekna zato je jedan od najboljih predloga hrane za izlet budući da uspešno prkosi ovoj nevolji koju prouzrokuju klasični sendviči.

Ispeci punjenu veknu hleba u kojoj će se naći svi omiljeni hranljivi sastojci tvoje porodice, pa će svaki član uživati sa svakim zalogajem – bez rizika da ono što je u samoj vekni svaki čas ispada kao u slučaju običnih sendviča. Probaj da napraviš pečenu veknu punjenu povrćem ili punjenu svim onim prilozima koje tvoji klinci obožavaju i dobro je umotaj u kuhinjski ubrus za izlet na kome neće biti nikakvih pratećih mrva.

Sačuvaj svežinu hrane za izlet time što ćeš je umotati u kuhinjske ubruse koji su sasvim bezbedni za hranu, kao što su recimo Zewa. Ubrusi dobro dođu i da se upije sve ono što se tokom izleta neizbežno prolije (a posebno kad su tu deca)!

2. Salatni štapići

Deca obožavaju štapiće na kojima su naslagani komadići povrća i razne umake, uključujući onaj od humusa. Osim toga ovo su i zaista zdrave i hranljive namirnice. I premda deluju kao tip hrane koji se obavezno jede za stolom, uz njih za ovu priliku može ići teglica. Naprosto otvaraju apetit i sasvim lako se transportuju.

Teglice s hranom u domaćoj izradi spadaju u jedan o onih predloga zabavnih izleta sa decom, budući da i klinci mogu uzeti učešće tokom njihovog pravljenja. Kao prvi sloj u teglici se stavi humus, a preko njega se ređaju raznobojni slojevi komadića crvene paprike, paradajza, krastavca i šargarepe. Sve to prethodno iseckano na veličinu zalogaja.

 

Izletnička mesta želimo da ostavimo u onom prelepom stanju u kakvom smo ih i zatekli. Da budeš siguran da nijedan papir, omot, poklopac i slično nisu zaostali negde na travi, uključi sve članove porodice u čišćenje trepeze na otvorenom. Time decu učiš odgovornosti i iskazuješ ljubav i poštovanje prema prirodi.

3. Ukusni i mirisni mafini

Kad se naprave u obliku mafina gotovo sve namirnice naprosto te teraju da poližeš prste. Iskoristi tu pogodnost kad želiš da predloge hrane za izlet sa decom učiniš krajnje privlačnim, praveći najrazlilčitije vrste ukusnih i slasnih mafina.

Osim toga, to je i vrlo praktičan način da se na izlet ponese hrana koja inače nije najzgodnija da se transportuje. Mafini su dovoljno jednostavni da u njihovo pripremanje možeš da uključiš i klince. Napravi mafine od jaja, bundeve ili slatkog krompira, jer njima gotovo sigurno niko neće moći da odoli.

4. Energetske pločice

Kad je reč o predlozima hrane za izlet sa decom, uz energetske pločice od žitarica si na sasvim sigurnom terenu. Deci će podariti potrebnu energiju, a posebno nakon što se prethodno budu izmorili šutirajući s mamama i tatama loptu unaokolo. Pokušaj da napraviš svoje vlastite verzije: biće još ukusnije i zdravije od onih kupljenih, uz svu onu neizbežnu zabavu koja ide prilikom njihovog pravljenja. Neka i klinci malo isprljaju svoje prstiće mešajući žitarice, semenke, iseckane jezgraste plodove zajedno s medom, urmama i osušenim voćem.

Ovaj, konkretno, spada u one predloge hrane za izlet sa decom koji će klincima postati toliko omiljen da će početi sve češće da ti traže da im ove poslastice napraviš i za užinu u školi.

5. Teglice s pudingom

Kad klasičan trpezarijski sto poželiš da zameniš zelenom površinom na nekom proplanku deserti umeju da budu prilično nezgodni. Kao predlozi za izlete, uobičajene verzije pudinga stoga neće biti pravi izbor za odlazak tvoje porodice u prirodu, tim pre što su pretrpani masnoćama i šećerom. Ako si u potrazi za predlozima hrane za izlet koji su istovremeno prava poslastica, a opet dovoljno hranljivi i zdravi, izbor i u ovom slučaju pada na teglice.

Napravi sopstvenu verziju čizkejka sa bobičastim voćem, tako što ćeš u podlozi staviti keks ili žitarice, a preko toga sveže maline i jagode. Sve to prelij izdašnom količinom neutralne ili slatke pavlake, pa svi kašičice u ruke i navalite. I svakako ne zaboravi da poneseš ručni frižider tako da se poslastice sve vreme hlade dok ti naokolo jurcaš sa svojim klincima.

Izleti se očas posla pretvore u musava usta i lepljive prste! Zato ne zaboravi da na izlet poneseš čitavo pakovanje vlažnih maramica Zewa Protect. Uz njih ručice ostaju čiste, pre i posle svakog jela.

I to bi bilo sve! Pet božanstvenih predloga za izlete već za naredni izlet tvoje porodice tokom ovog leta. Ili u bilo kojoj drugoj prilici – izlet se može napraviti i u samoj kući kad nam vreme nije baš naklonjeno.


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili