Šta poneti na kampovanje

Šta poneti na kampovanje

Kampovanje u prirodi sa porodicom je sjajna zabava i može biti odlično organizovano kada imaš sveobuhvatni spisak za kampovanje. Kampovanje za početnike podrazumeva mnogo stvari koje će ti biti neophodne, pa ti donosimo ovaj detaljni spisak za kampovanje pre nego što kreneš na put.

Šta poneti na kampovanje?

Vreće za spavanje, baterijske lampe, oprema za kuvanje... Spisak stvari ide u nedogled. Kada sastaviš svoj spisak za kampovanje, ključno je da imaš na umu da tvoj privremeni dom treba da bude pun zabave, udoban i higijenski čist. Zato ne zaboravi da preuzmeš i odštampaš naš vodič za kampovanje!

Ne zaboravi svoj Zewa Premium kuhinjski ubrus. Ekstra upijajući listovi ubrusa dolaze u vodootpornom pakovanju, tako da ga možeš poneti gde god da kreneš – bez obzira za kakav nered ti je potreban.

Kampovanje za početnike: šta ti je potrebno za kampovanje?

 1. Šator i vreće za spavanje. Apsolutno broj jedan na svakom spisku za kampovanje. Neka šator bude dovoljno prostoran za sve koji borave u njemu i u dobrom stanju. Odaberi vreće za spavanje koje su tople i udobne, a isto tako lagane i izdržljive.
 2. Stolice za kampovanje. Potrebno ti je nešto za sedenje kako bi uživao/uživala udobno u prirodi.
 3. Zaštita od sunčevih zraka. Obavezno stavi kremu za sunčanje sa dobrim faktorom zaštite i balzam za usne za zaštitom od UV zraka na svoj spisak za kampovanje. Naočari za sunce i šešir su takođe važan deo svakog kampovanja.
 4. Rezervna garderoba i kišni mantili. Dodaj dosta dodatne garderobe na svoj spisak za kampovanje, zajedno sa vodootpornim jaknama, da budeš spreman/spremna na sve scenarije.
 5. Alati i uređaji. Ima puno alata i uređaja koje treba staviti na spisak za kampovanje. To su baterijska lampa, baterije, britva i prenosivi punjač za telefon.
 6. Oprema za kuvanje. Želiš da tvoja porodica ima kvalitetne obroke za vreme kampovanja? Spakuj kvalitetan rešo za kampovanje! Ne zaboravi šibice i/ili upaljač i naravno gorivo (poput plinske boce) i kutiju sa kuhinjskim priborom.
 7. Hrana i piće. Ponesi zdravu hranu i hranu koju je lako spremiti. Želiš obroke koji se lako spremaju, dosta grickalica i dovoljno vode i pića kako bi unosili dovoljno tečnosti u organizam. Prevoz i skladištenje hrane su najvažniji za dobro kampovanje, pa je veliki ručni frižider još jedan komad opreme koju moraš da staviš na spisak.
 8. Kućna apoteka. Obavezno spakuj komplet prve pomoći: flastere, zaštitu od insekata za decu i lekove koje članovi porodice uzimaju.
 9. Ranac. Spisak za kampovanje nije kompletan ako ne sadrži jedan snažan ranac. Kada si u pokretu potrebno je da imaš nešto u čemu ćeš nositi sve ono što ti je neophodno tokom dana. Odaberi ranac koji je snažan, veliki i da ima puno džepova.
 10. Kese za smeće. Da mesto kampovanja ostane čisto kao pre kampovanja.
 11. Maramice, kuhinjski ubrusi i vlažne maramice. Za brisanje prosutih namirnica, lica nosa kada nastupi alergijska kijavica, na porodičnom kampovanju nikad nije previše Zewa toalet papira, maramica, kuhinjskog ubrusa ili vlažnih maramica.

Osećaj se udobno kao kod kuće uz pakovanje Zewa Deluxe Delicate Care toaletnog papira. Njegovi listovi su izuzetno upijajući i mekani – a jedan komad ti može biti dovoljan.

Sada kada si pročitao/pročitala naš spisak za kampovanje i imaš bolju predstavu o tome šta poneti na kampovanje sa porodicom, moći ćeš da se usredsrediš na najvažniju stvar: da se što bolje zabavite zajedno!


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili