2 sasvim jednostavna recepta za mališane koji u sebi sadrže 5 ili manje sastojaka

2 sasvim jednostavna recepta za mališane koji u sebi sadrže 5 ili manje sastojaka

Voćne rakete i pice u obliku duge? Da, moliću lepo! Ovo su samo dva krajnje brza i jednostavna recepta za decu koje će tvoji mališani s ljubavlju sprovesti u delo, a nakon toga i smazati sa slašću. Prepuni voća i povrća, ovi raznobojni recepti koje možeš da praviš sa svojom decom istovremeno su i veoma zdravi, podstičući ih da u svoj organizam svakodnevno unose pet hranljivih sastojaka različitih boja.

Dakle, ako tražiš jednostavne recepte koje deca sama mogu da naprave, za tebe smo sačinili ova dva recepta koja su naprosto savršena za užine, dečje zabave i piknike. I premda su ovi recepti koje mogu da naprave deca, a koje navodimo u nastavku teksta, sasvim jednostavni za spravljanje, savetujemo da se neko od odraslih, ipak, pozabavi sečenjem voća i povrća, pri čemu mališani sve ostalo mogu da obave sami (obuhvatajući i samu dekoraciju).

Recepti za decu: pica u obliku duge

Uz naše recepte koje deca mogu da naprave u vidu pice u obliku duge, podstakni svoje mališane da u svoj organizam svakodnevno unose pet hranljivih sastojaka različitih boja.

Vreme potrebno za rad: oko 30 minuta

Šta je potrebno

 • pleh za pečenje
 • već gotova podloga pice sa sirom i paradajzom
 • iseckani crveni luk
 • iseckani koktel paradajz
 • iseckana zelena paprika
 • kukuruz šećerac
 • kuhinjski ubrusi Zewa
 1. Prethodno ugrej pećnicu: standardnu na 180 °C / pećnicu sa ventilatorom na 160 °C / plin na poziciju 4. Već gotovu podlogu za picu sa sirom i paradajzom stavi u pleh.
 2. Raznobojnu dugu počni da praviš tako što ćeš u središte podloge za picu staviti kašiku naseckanog crvenog luka.
 3. U nastavku, oko crvenog luka napravi krug od iseckanog koktel paradajza.
 4. Pa oko koktel paradajza napravi krug od iseckane zelene paprike.
 5. I na samom kraju, oko zelene paprike, napravi krug od kukuruza šećerca. Stavi pleh u pećnicu i ostavi picu da se peče između 10 i 15 minuta.
 6. A sada dolazi kulinarska čarolija koju će tvoji klinci naprosto obožavati. Izvadi pleh sa picom iz pećnice, pa picu preseci na polovine da napraviš dve duge ili je preseci na trouglove. Nakon što se pica dovoljno prohladi, posluži je mališanima na komadu kuhinjskog ubrusa.

Kuhinjski ubrusi Zewa naprosto su savršeni za serviranje hrane u vreme obroka kod kuće ili negde na otvorenom. Sasvim su bezbedni za korišćenje, a dovoljno snažni i izrazito upijajući, tako da mogu da upiju svu suvišnu vlagu ili masnoću iz hrane.

Recepti za mališane: voćne rakete

Naše zdrave i ukuse voćne rakete predstavljaju jedan od najboljih recepata koje mogu da naprave deca za letnje piknike ili rođendane.

Vreme potrebno za rad: oko 30 minuta

Šta je potrebno

 • štapići od bambusa
 • ananas, oguljen i iseckan na trougliće
 • kivi, oguljen i iseckan
 • lubenica, bez kore i semenki, isečena u obliku pravougaonika ili kvadrata
 • ananas dinja, bez kore i semenki, isečena u obliku pravougaonika ili kvadrata
 • jagode, bez peteljki
 • kuhinjski ubrusi Zewa
 1. Pomozi deci da trougliće ananasa pažljivo nabodu na štapiće od bambusa tako da oni izgledaju kao rep rakete.
 2. U nastavku, četvrtaste komadiće ananas dinje postavite zajednički na štapiće.
 3. Nakon toga, na štapić stavite komad lubenice slične veličine.
 4. Pa nakon toga komad zelenog kivija.
 5. I na samom kraju, celu jagodu zabodi na šiljati vrh štapića, i posluži voćne rakete na komadu kuhinjskog ubrusa Zewa kako bi se na njega slivali svi voćni sokovi dok deca jedu svoje poslastice.

Ovi raznobojni recepti koje možeš da praviš sa svojom decom predstavljaju savršen način da kod dece podstakneš samostalnost u kuhinji i pri spremanju hrane. Osim toga, njima se dokazuje da i zdravi obroci mogu da budu podjednako zabavni i ukusni, ako se plasiraju u vidu brzih i jednostavnih recepata za decu.

 


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili

Srodni članci

Kada i kako započeti proces navikavanja na nošu

Navikavanje na nošu može biti donekle složen proces, ali će izrazita roditeljska strpljivost i nekoliko caka na kraju doneti dobre rezultate. Na ovom mestu saznaj kako da decu navikneš na nošu!

Kada i kako započeti proces navikavanja na nošu

6 zabavnih vaspitnih igara za dvogodišnjake

Ako tražiš igre koje možeš da igraš sa dvogodišnjacima, na pravom si mestu. Pogledaj ovih šest predloga zabavnih vaspitnih igara i zabava već ovog časa može da počne.

Igre Za Dvogodišnjake

Predlozi slikarskih aktivnosti za decu svih uzrasta kroz upotrebu najrazličitijih sasvim jednostavnih materijala

Nezavisno od dečjeg uzrasta, slikanje za decu predstavlja aktivnost koja se uvek dočeka s oduševljenjem. Ali kako je započeti? Potraži nadahnuće u našim predlozima slikarskih aktivnosti za decu svih

Pictura pentru copii

Prelazak s noše na klozetsku šolju: 7 najvažnijih saveta

Pitaš se da li je tvoje dete spremno za prelazak s noše na klozetsku šolju? Pročitaj sve ove korisne predloge za navikavanje na klozetsku šolju koje su sastavili naši stručnjaci.

Prelazak s noše na klozetsku šolju: 7 najvažnijih saveta

Šta bi dete trebalo da zna pred polazak u školu?

Potrebno ti je nadahnuće za uređenje dečje sobe? Zašto ne bi napravio/napravila našu urednu policu u obliku monstruma i kutiju za odlaganje stvari u obliku pčelinjeg saća. U nastavku pročitaj uputstva

Polazak U Školu

Ključni događaji u razvoju bebe: Šta možeš da očekuješ?

Otkrij sve ono što te očekuje u prve dve godine života tvog mališana kroz ovaj vodič s pregledom ključnih događaja u razvoju bebe izložen po mesecima. Klikni ovde i saznaj sve o tome.

baby development