Polenska alergija kod dece: kako postupati u slučaju polenske groznice kod dece

Polenska alergija kod dece: kako postupati u slučaju polenske groznice kod dece

Proleće i leto asociraju na sunčane dane, cveće u cvatu… i na polenske alergije. Deca vole da trčkaraju na otvorenom i u parkovima čim vreme postane toplije, ali deci koja imaju polensku alergiju prateće pojave mogu pokvariti igru. Poznavanjem načina kako izlečiti alergiju kod dece i kako prepoznati da li vaša beba ima polensku alergiju pomoći će vam da im ublažite nelagodnost i omogućite im da maksimalno uživaju u letu.

Uvek je dobro imati pakovanje maramica pri ruci – naročito kada znate da je curenje nosa na pomolu. Zewa Soft & Sensitive su izdržljive papirne maramice i isto tako neverovatno nežne. Obogaćene ekstraktom pamuka, ove maramice nežno neguju osetljivu ili iritiranu kožu usled alergija.

Kako prepoznati polensku alergiju kod dece

Polenska alergija kod dece se teško može utvrditi, jer ona ne mogu da izraze svoje simptome na pravi način. Može se raditi o polenskoj alergiji kod dece ukoliko kijaju, curi im nos ili su im oči iritirane i svrbe ih, a ne izgleda kao da su prehlađena. Kada je u pitanju alergija, simptomi se ipak retko javljaju kod dece mlađe od pet godina. Ukoliko vaša beba kija, verovatnije je da je uzrok kijanja prehlada.

Kako izlečiti alergiju

Kada je u pitanju polenska alergija, lečenje kod dece se obavlja lekom iz apoteke ili lekom koji prepiše lekar. Antihistaminici za lečenje alergije kod dece se spravljaju na mnogo načina, od sirupa do nazalnih raspršivača, i veoma su efikasni u lečenju polenske groznice. Maloj deci su potrebni nežniji lekovi za lečenje alergije, stoga je najbolje da pitate farmaceuta ili lekara kada ne znate kako izlečiti alergiju i kada tražite pravi lek za polensku alergiju kod dece. Uvek proverite uputstva o načinu doziranja na pakovanju i posavetujte se sa svojim lekarom ukoliko niste sigurni.

Alergija kod dece: lečenje prirodnim putem

Ako želite možete sprečiti ili ublažiti simptome alergije i bez odlaska u apoteku, naročito ako je polenska alergija kod dece u blažem obliku. Jedna izdržljiva, meka maramica potopljena u hladnu vodu može itekako da pomogne: koristite je da umirite iritirane oči i obrišete nevidljive tragove polena sa ruku i lica kada se deca vrate domu nakon igranja napolju.

Prirodni lekovi takođe mogu pomoći: kada je u pitanju alergija kod dece, lečenje se obavlja tako što ćete naneti aloe vera gel na meku maramicu i njom obložiti dečije očne kapke. Crni luk je takođe pun prirodnih antihistaminika: stavite malo sirovog crvenog luka u salatu ili dodajte u večeru i tako ćete otkriti prirodan način kako izlečiti alergiju.

Takođe, bolje je sprečiti nego lečiti: ni leti se ne mogu izbeći napadi polenske alergije kod dece. Prilkom odabira destinacija za izlet, razmislite o opciji da odete na plažu umesto na selo, jer je tamo količina polena mnogo manja. Najgori periodi dana, kada polena ima najviše u vazduhu su rani jutarnji časovi i večeri, pa je bolje da ostanete unutra sa zatvorenim prozorima tokom ovih perioda dana.


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili