5 osvedočenih lekova za polensku groznicu

Prirodni Lekovi Za Prolećnu Alergiju

Kako se leto primiče, na sve strane je prisutan polen, pa za brojne porodice to znači ponovno vraćanje svrabeža u očima i noseva koji cure, a koji su nužni pratioci polenske groznice. Ukoliko ti i tvoji mališani spadate u tu grupu kojima sreća baš i nije naklonjena, nema razloga da se tokom celog leta krijete u zatvorenom prostoru. Donosimo pet prirodnih lekova za polensku groznicu i alergije koji će ti pomoći da baš kao i svi drugi, uživaš u lepom vremenu, ali je važno da upamtiš: u slučaju bilo kakve nedoumice, uvek je najbolje da se posavetuješ sa zdravstvenim stručnjakom.

Kad mališani dobiju polensku groznicu to obično znači curenje nosa tokom celog leta koji usled toga može postati prilično izmučen. Baš zato i volimo papirne maramice kao što su Zewa Soft & Sensitive , koje su sasvim nežne prema tim malenim nosićima, a opet dovoljno otporne da prežive i pranje u mašini za veš – što je, slažeš se, sasvim fin poklon tebi.

Naš izbor odličnih prirodnih lekova za polensku groznicu

1. Prirodno proizveden med: jedan od najboljih prirodnih lekova za polensku groznicu

Za kafenu kašičicu meda kaže se da čini čuda kad je reč o ublažavanju simptoma polenske groznice. Za postizanje najboljih rezultata treba se odlučiti za med koji je lokalno napravljen, dobijen s drveta manuka i koji nije obrađen. Osim toga, med je i jedan od najslađih lekova za polensku groznicu koji kao takav uopšte postoji, pa je zato deci omiljen. Da iskusiš sve prednosti toga, dovoljno je da svakog jutra pre izlaska iz kuće pojedeš jednu kašičicu ovog meda.

2. Večernjim tuširanjem speri sav polen sa sebe

Ponekad se najbolji lekovi za polensku groznicu za decu, baš kao i za odrasle, sastoje u načinu kojim se izlažemo polenu. Polen može da dospe baš svuda, a posebno nakon dugog dela dana provedenog u igri na otvorenom. Zato i ima smisla istuširati se pre samog odlaska na spavanja, kako bi polen bio uklonjen iz tvoje kose i sa kože. I ne samo to, odeću treba znatno češće prati, a posebno ako je ona dolazila u kontakt s travom ili polenom.

3. Obriši sve površine u kući

Od starog dobrog čišćenja nema boljeg leka za polensku groznicu. Tokom vrelih letnjih dana deluje pomalo nerealno da prozore po ceo dan držimo zatvorenim, međutim, s polenom možeš izaći na kraj i time što ćeš redovno brisati površine u kući i prozorske simsove na koje ga je vetar naneo. Brisanjem prašine s takvih površina navlaženim kuhinjskim ubrusom, umesto da to činiš sasvim običnom krpom, sprečićeš prenos polena u druge delove svog doma. Stoga se odluči za onaj ubrus koji je snažan čak i onda kad je navlažen i koji će izdržati svako brisanje, baš kao što je Zewa.

Kad je reč o čišćenju tokom sezone polenske groznice, posebno je važno da svi budu uključeni u ovu aktivnost – tata, mama, klinci, baš svi ukućani – kako bi zajednički stali na put polenu u kući. Na dečje spiskove zaduženja upiši one delove stana za čije brisanje su oni zaduženi, kako bi mališani znali da i na njih računaš.

4. Biljni čajevi kao prirodni lekovi za polensku groznicu

Ako voliš biljne čajeve, biće ti drago da otkriješ da mnogi od njih zapravo i sami predstavljaju prirodni lek za alergije usled polenske groznice. Čajevi od kamilice, sladića i koprive svi od reda sadrže antioksidanse i antihistamine. Primirujuća toplina ovog napitka pomoći će ti da pročistiš svoj nos.

Kad među čajevima tražiš prirodne lekove za polensku groznicu za decu, vrlo je važno voditi računa o samom ukusu ovih čajeva. Stoga budi spreman/spremna da isprobaš brojne ukuse pre nego što s decom pronađeš baš onaj koji im neće biti odvratniji i od same polenske groznice.

5. Beli i crni luk: prirodni lek za alergije usled polenske groznice

Beli i crni luk poseduju antialergenska svojstva koja ih čine savršenim prirodnim lekom za alergije usled polenske groznice. S početkom leta, neka u jelima koje pripremaš bude znatno više belog i crnog luka. Opet, biće ti drago da doznaš da nije nužno da ih jedeš baš sirove. Ova klasična kombinacija temelj je brojnih brzinskih obroka koje mnogi roditelji vrlo rado prave, kao što su prelivi za testeninu i kari sos. I samim tim jedan su od onih moćnih lekova za polensku groznicu za decu koje s lakoćom možeš da uklopiš u svoje svakodnevne navike.

Čak i ako uz najbolje želje za korišćenjem prirodnih lekova za polensku groznicu, ti sâm/sama ili neko od članova porodice imate ozbiljne simptome polenske groznice, uvek je najbolje zatražiti pomoć medicinskog stručnjaka koji će pružiti savet o posebnim medicinskim preparatima i antihistaminima koji u konkretnom slučaju daju najbolje rezultate.


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili