Dijareja: lečenje pomoću 4 kućna leka

Dijareja: lečenje pomoću 4 kućna leka

Želiš da znaš kako zaustaviti proliv i koje kućne lekove protiv dijareje možeš da isprobaš? Ovde smo da ti pomognemo. Sledeći put kada ti ili neko od članova tvoje porodice dobijete dijareju, pokušaj da primeniš ove savete.

Dijareja: lečenje

Evo nekoliko praktičnih saveta koje možeš da primeniš u borbi sa dijarejom:

 • Ostani kod kuće.
 • Povećaj unos tečnosti.
 • Obrati više pažnje na higijenu. Veoma je važno da ne preneseš nikakve zarazne mikrobe svojim članovima porodice, a ovo su neki od higijenskih saveta za to:
  • Svoju posteljinu i odeću peri odvojeno od drugih.
  • Koristi vlažne maramice kako bi se osećao čistijim/om.
  • Izbegavaj da deliš pribor tokom jela i pića sa drugima.
  • Redovno peri ruke, a posebno nakon upotrebe toaleta.
  • Redovno briši antibakterijskim sredstvom površine koje su u stalnoj upotrebi, poput kvake na vratima.
 • Jedi onda kada osetiš da možeš.
 • Više se odmaraj.

Zewa Deluxe Delicate Care toalet papir pruža dodatnu mekoću baš onda kada ti treba. Kombinuj ga sa Zewa Pure vlažnim toaletnim papirom za potpuni osećaj čistoće.

Dijareja: uzroci i lečenje kućnim lekovima

Saznaj kako zaustaviti proliv uz naša top četiri kućna leka.

1. Probaj „tečnu dijetu“

Izbor hrane tokom dijareje može biti malo nezgodan. Važno je da pokušaš da jedeš ukoliko možeš, a tečna dijeta može biti privremeni prirodni lek. Dijareja čini tvoj stomak slabim, zato moraš biti oprezan/na. Izbegavaj jaku hranu koja bi mogla da pogorša stvari.

2. Koristi jednostavne namirnice, poput belog pirinča

Zbog svog vezivnog dejstva, kuvani beli pirinač je baš ono što ti je potrebno ako imaš osetljiv stomak. Jedi ga u malim količinama bez ikakvih dodataka, sve dok se ne počneš osećati bolje.

3. Dijareja: lečenje jabukovim sirćetom

Ako te muči dijareja, lek iz bakinih kućnih recepata je mešavina jabukovog sirćeta i vode. Pomešaj dve kašičice jabukovog sirćeta sa medom u čaši vode, kako bi napravio/la ovaj prirodni lek. Simptomi dijareje će biti ublaženi zahvaljujući protivupalnim dejstvima ovih sastojaka. Preporučujemo da ovaj napitak piješ 2-3 puta dnevno za najbolje rezultate.

4. Popij biljni čaj

Ono što piješ jednako je važno kao i ono što jedeš tokom lečenja dijareje. Pored unosa veće količine tečnosti, vode ili mešavine sa jabukovim sirćetom, pomoći će ti i konzumiranje biljnog čaja. Dobar izbor je čaj od đumbira, kamilice ili zeleni čaj, zato što može imati jako umirujući efekat na tvoj stomak.

Sada kada znaš kako zaustaviti proliv, nećeš više morati da brineš o tome. Dovoljno se odmaraj, budi nežan/na prema svom stomaku i koristi jedan od naša četiri kućna leka za brz oporavak.


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili