5 trikova za lepotu i jednostavniju rutinu šminkanja.

5 trikova za lepotu i jednostavniju rutinu šminkanja.

Uz brojne obaveze poput šopinga, škole i sastanaka na koje moraš da stigneš, ponekad je teško organizovati se i pritom se uvek osećati i izgledati sveže. Zato su tu naši praktični trikovi za lepotu i saveti za šminkanje i negu lica.

Od trikova kako da brzo ukloniš šminku kada si u žurbi do saveta koji garantuju da su proizvodi u tvojoj kolekciji korisni i zdravi za tebe – ovi trikovi i saveti za lepotu će pojednostaviti tvoju rutinu šminkanja, a tvoj neseser će biti uredan i organizovan za tili čas. Plus, pokazaćemo ti čak i kako da ukloniš šminku bez posebnih maramica za skidanje šminke!

Uvek čuvaj pakovanje Zewa Softis Standard maramica u neseseru za uklanjanje mrlja, upijanje viška masnoće sa kože, čišćenje četkica i skidanje šminke. Toliko su jake da će izdržati i pranje u veš mašini ako ih zaboraviš u džepu, a istovremeno su i iznenađujuće nežne prema tvojoj koži.

1. Uloži u dobar neseser

Ako ti je važna nega lica i strastveno voliš šminkanje, vrlo je verovatno da je tvoj neseser toliko pun da ne možeš ništa da vidiš u njemu i da je prava noćna mora za organizovanje. Kada je reč o brzim trikovima za lepotu i savetima za šminkanje, ništa nije praktičnije od urednog nesesera u kome sve možeš lako da pronađeš. Pokušaj da nađeš neseser sa uzicom, čijim povlačenjem tvoji proizvodi u njemu ostaju lepo složeni ili neseser sa mnogo sekcija i pregrada za organizovanje. Takođe, dobra je ideja da izabereš neseser sa unutrašnjom postavom koju možeš da obrišeš i očistiš neizbežne mrlje od šminke.

2. Čišćenje nesesera svake dve nedelje...

Svako ima omiljeni ruž za usne ili dobru staru maskaru na koju se uvek može osloniti, ali dotrajala šminka može postati stanište raznih bakterija! To baš i ne zvuči lepo, zar ne? Jednom u dve nedelje napravi detaljno čišćenje svog nesesera i njegovog sadržaja. Sva dotrajala šminka treba da bude bačena, a ona koju ne koristiš redovno odložena za specijalne prilike ili očišćena i donirana deci za prerušavanje i fensi šminkanje za maskaradu.

3. ... i brisanje unutrašnje postave na dnevnoj bazi

Šminka može biti neuredna, može da iscuri i da se brzo zgusne i zalepi za neki ćošak ili procep u neseseru, što je odličan recept za bakterije i masne prste svaki put kad posegneš za nečim u njemu. Nemamo uvek vremena za detaljno čišćenje, ali održavanje je jednostavno kada stekneš naviku da jednom dnevno obrišeš postavu svog nesesera. Iskoristi maramicu da obrišeš aplikatore, četkice i unutrašnje rubove nesesera. Jaka maramica, poput Zewa Softis Standard, će izdržati čak i ako je nakvasiš da obrišeš najteže delove.

4. Neka tvoj neseser radi za tebe

Neka tvoj neseser obavlja posao organizacije umesto tebe. Uloži u multifunkcionalnu kozmetiku, uz koju će ti nega lica i tela biti lakša: na primer, ružičasti ruž, koji se istovremeno može koristiti i za usne i umesto tradicionalnog rumenila za lice. Pobrini se da svaka stvar u tvom neseseru ima više funkcija. Praktične makazice kojima ćeš odseći slomljeni nokat u žurbi, takođe ti mogu poslužiti da odsečeš etiketu ili konce koji štrče na odeći. Pakovanje čvrstih maramica je još jedna od multifunkcionalnih stvari za negu lica i tela koje moraš imati u neseseru, što nas dovodi do sledećeg saveta...

5. Uvek čuvaj pakovanje maramica pri ruci

Maramice za lice su jako korisne, posebno kada su istovremeno i čvrste i nežne. Izaberi pakovanje koje će lako stati u tvoj neseser, i to vrstu maramica koja je dovoljno jaka za brisanje, ali i dovoljno mekana za negu lica. Taj umirujući osećaj na koži pružiće ti Zewa Softis Standard maramice. Idealne su za brisanje prolivene šminke, upijanje viška masnoće na koži i uklanjanje malih mrlja. Naučićeš kako ukloniti šminku sa lica bez specijalnih maramica, uz jedan od naših omiljenih trikova za lepotu – samo dodaj malo sredstva za skidanje šminke na običnu maramicu i obriši je sa lica. I ne brini se ako ti Zewa Softis Standard maramica slučajno ostane u džepu i završi u veš mašini, dovoljno je jaka da ostane čitava tokom pranja. Nećeš morati da se nosiš sa neredom koji prave maleni komadići raspadnute maramice.


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili