Kako uviti kosu bez pegle i figara

Kako uviti kosu bez pegle i figara

Sređivanje kose i pravljenje lokni sa maramicama ne samo da štiti tvoju kosu, već pruža još mnogo toga korisnog za tvoju kosu. Snažne i upijajuće maramice upijaju višak vode, pa je sušenje mnogo brže nego sa uvijačima. Pored toga, uvijanje kose krpicama je prijatnije za spavanje zbog svoje mekoće koju pružaju tokom noći.

Kako uviti kosu bez pegle i figara? Vrlo jednostavno – napravi prirodne i postojane lokne maramicama i nikada više nećeš koristiti peglu i figaro!

Kako uviti kosu bez figara: šta ti je potrebno

Spisak stvari potrebnih za uvijanje kose na krpice je vrlo jednostavan! Sve što ti je potrebno je jedno pakovanje (ili kutija) maramica, malo vode i četka za kosu. Za učvršćivanje lokni sa maramicama dok se suše, potrebne su ti veoma snažne maramice, poput Zewa Deluxe Design maramica. Ako imaš dugu ili gustu kosu, neka ti pri ruci bude još jedno pakovanje maramica.

Kada se odlučiš na postupak uvijanja kose krpicama, moraš odvojiti dva sata svog vremena kako bi se kosa potpuno osušila i pretvorila u prelepe lokne. Pozabavi se nekim drugim aktivnostima da ti prođe vreme dok čekaš da ti se osuši kosa ili ostavi sređivanje kose za vreme pred odlazak na spavanje, tako da se tvoja kosa osuši i pretvori u lokne preko noći.

Potrebne su ti snažne maramice poput Zewa Deluxe Design maramica za ovaj postupak. One su nežne prema vlasima kose, ali isto tako zaista snažne, tako da će čvrsto držati tvoje lokne za postizanje najboljih rezultata.

Uvijanje kose krpicama:

Prvo, biće potrebno da presaviješ Zewa Deluxe Design maramice i od njih napraviš jake trake.

 1. Razmotaj maramicu na sto ispred sebe dijagonalno, tako da je vrh maramice usmeren ka tebi.
 2. Počni od vrha maramice, presavij ga u dužini od oko 1 cm od sebe.
 3. Nastavi da savijaš maramicu ovako, ravnajući je pri svakom savijanju, dok je ne pretvoriš u usku traku.
 4. Ponovi postupak sa ostatkom pakovanja maramica.

Sada kada imaš trake za uvijanje, evo kako uviti kosu bez pegle i figara!

 1. Blago natopi četku za kosu vodom.
 2. Očetkaj kosu temeljno vlažnom četkom za kosu sve dok ti kosa ne bude navlažena, ali ne potpuno mokra.
 3. Podeli kosu ravnomerno na 8 delova. Ako imaš veoma dugu ili gustu kosu, podeli je na više delova. Neka svaki deo kose bude navlažen.
 4. Počev od prvog pramena, stavi kraj kose na sredinu krpice napravljene od maramica.
 5. Pažljivo uvijaj kosu naviše oko krpice okrećući je svojim prstima dok ne dođeš do korena.
 6. Nežno veži krajeve krpice u čvor, kao kod prvog čvora pri vezivanju pertli, pa učvrsti preko kose tako da ostane fiksiran na vrhu glave.
 7. Ponovi postupak sa ostatkom pramenova kose i krpica. Ukoliko primetiš da ima previše kose u pramenu za vezivanje krpice, možda je bolje da podeliš kosu u više manjih pramenova.

Sada je tvoja kosa spremna za lokne, bez potrebe da koristiš peglu ili figaro! Sledeći korak je strpljenje, da sačekaš da se tvoja kosa suši dva sata. Ako želiš da ubrzaš svoj proces sređivanja kose, možeš koristiti fen, i to najbolje fen sa usmerivačem vazduha ako ga imaš. Drugi način je da ostaviš kosu da se osuši preko noći, tako da se probudiš sa gotovim loknama na krpice.

Nakon što se tvoja kosa osuši, možeš ukloniti krpice – tako što ćeš ih odvezati ili ih nežno pocepati. Opusti svoje lokne nežno i poprskaj kosu lakom za kosu ako želiš dugotrajnije lokne.

Sada kada znaš kako uviti kosu bez pegle i figara, možeš da uživaš u predivnim i prirodnim loknama svaki put!


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili