Kako skinuti fleku od kafe sa tepiha i nameštaja

Kako skinuti fleku od kafe sa tepiha i nameštaja

Bilo da je reč o onoj šoljici kasno u noć dok zamišljen/zamišljena slušaš džez ili o onoj prvoj jutarnjoj uz doručak i vesele tonove sa radija dok skupljaš snagu za novi dan, svima nam je s vremena na vreme potrebna kafica. Ali ono što nam ne treba su mrlje od kafe - unište nam taj trenutak uživanja. Ipak, to ne znači da moraju da nam unište i tepih ili komad nameštaja.

Ovde ćeš pronaći vodič za uspešno skidanje fleka od kafe sa tepiha i nameštaja.

Kako skinuti fleku od kafe sa tepiha

Ako nemaš retro šare na svom podu, mrlja od kafe će biti prilično očigledan detalj na tepihu. Zato požuri sa njenim uklanjanjem, a evo i saveta za to kako skinuti fleku od kafe sa tepiha:

Zewa Wisch&Weg eXtra Lang Design je super upijajući kuhinjski ubrus i odličan je za upijanje viška tečnosti. Specijalni dizajn podrazumeva da se neće raspasti čak ni kada je mokar, zato možeš njime da pokupiš prolivenu kafu bez brige da ćeš napraviti još veći nered.

  1. Brzo delovanje. Osušene mrlje od kafe na tepihu su teže za skidanje od onih svežih. Zgrabi parče papirnog ubrusa i nežno ga pritisni na uflekano mesto da upije što više prolivene kafe. Pazi da ne pritisneš previše jako, jer bi to moglo potisnuti fleku još dublje u tepih.
  2. Pronađi sastojke za čišćenje.< Za skidanje fleka od kafe koristi sredstvo za pranje tepiha ili deterdžent u prahu bez izbeljivača pomešan sa vodom. /li>
  3. Pomešaj sastojke. Pomešaj pola čajne kašičice proizvoda za čišćenje sa litrom vruće vode u boci za raspršivanje. Ovo sredstvo prvo isprobaj na neupadljivom delu tepiha, a zatim ga nanesi na mrlje od kafe.
  4. Nanesi sredstvo na fleku. Naprskaj sredstvo na uflekano mesto i poleđinom kašike ili krpom ga utrljaj u tepih. Vodi računa da utrljavaš sa ruba mrlje prema sredini, da se mrlja od kafe ne bi proširila.
  5. Posuši čistim kuhinjskim ubrusom. Pobrini se da papir što više upije višak tečnosti i sredstva za čišćenje iz tepiha.
  6. Isperi očišćeni deo čistom vodom i vlažnim kuhinjskim ubrusom, a zatim suvim ubrusom pokupi tečnost. Možeš čak da ostaviš komad super upijajućeg kuhinjskog ubrusa preko tog mesta, dok sasvim ne upije vlagu.

I to bi bilo to, tepih je čist kao da je nov. Ali, sad primećuješ da je prosuto više kafe nego što ti se na prvi pogled učinilo? Imaš mrlju od kafe i na kauču? Bez brige, imamo rešenje i za to...

Kako skinuti fleku od kafe sa nameštaja

Skidanje fleka od kafe sa tepiha je jedna stvar, ali čišćenje mrlja sa nameštaja može biti mnogo veći izazov. Evo šta možeš da uradiš:

  1. Pregledaj kauč. Ako tvoj kauč ima navlake sa rajsfešlusom, treba da ih skineš što pre kako mrlje od kafe ne bi prošle do jastuka za sedenje. Ako se navlake mogu prati u veš mašini, tvoj posao je lagan. Međutim, ako se ne mogu prati u veš mašini, tretiraj ih na isti način kao i tepih.
  2. Pošuši očišćeni deo navlake. Ukoliko je navlaka ručno očišćena, možeš je posušiti kuhinjskom krpom, a zatim okačiti da se suši na vazduhu. Ako je oprana u veš mašini, možeš preskočiti deo sa posušivanjem i samo je okačiti da se suši.
  3. Izbegavanje budućih fleka. Potrudi se da uvek ostavljaš svoju šoljicu kafe na sto ili stolić pored kauča. Takođe, možeš da kupiš nekoliko navlaka za kauč perivih u veš mašini. Tako će tvoj kauč biti zaštićeniji, ako ti se desi da nešto prospeš po njemu.

Ako ti se dešava da si vremena na vreme trapav/trapava, trebalo bi da uvek imaš pri ruci Zewa Wisch&Weg eXtra Lang Design kuhinjsku rolnu. Dizajnirana je tako da se lepo uklopi u svaku prostoriju gde ti je potrebna.

Sada znaš kako skinuti fleku od kafe sa tepiha i nameštaja na brz i jednostavan način. Tako jednostavan da ga zapravo možeš obaviti za vreme pauze za kafu, ali samo oprezno...


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili