Kako skinuti fleke od čokolade sa tepiha i kauča.

Kako skinuti fleke od čokolade sa tepiha i kauča.

Čokolada je jedan od naših omiljenih životnih užitaka, ali je takođe i jedan od najvećih uzroka nastanka mrlja. Koliko god se trudiš da budeš oprezan/oprezna, uvek postoji ta jedna mrvica čokolade, naizgled bezopasna, koja se istopi u vlaknima tvog tepiha ili kauča. Pomalo je nezgodno skinuti fleke od čokolade sa tepiha i nameštaja, jer ih ne možeš oprati kao sa odeće.

Ali, budi bez brige: uz dobra uputstva saznaćeš kako skinuti fleku od čokolade na jednostavan način. Sastavili smo vodič o tome kako skinuti fleke od čokolade sa tepiha i nameštaja, tako da možeš u miru da uživaš u slasnim zalogajima svoje čokolade.

Kako skinuti fleku od čokolade sa tepiha i kauča na lak način

Sve što ti je potrebno za skidanje fleka od čokolade jeste nekoliko komada izdržljivog i upijajućeg kuhinjskog ubrusa, sredstvo za uklanjanje mrlja (ili tečni deterdžent za posuđe) i malo hladne vode. Brza reakcija će biti od velike pomoći, jer ako se odmah baciš na čišćenje mrlje, čokolada neće stići da se uvuče u vlakna. Što ranije odreaguješ, biće ti lakše da skineš fleke od čokolade.

Fleke od čokolade se mogu pojaviti bilo gde, zato neka ti uvek bude pri ruci kuhinjska rolna Zewa Wisch&Weg eXtra Lang Design u delovima kuće gde se nered može dogoditi. Osim što je jako praktična, zahvaljujući svom posebnom dizajnu izgledaće prelepo u svakoj prostoriji.

  1. Nežno pokupi mrvice. Pokupi kuhinjskim ubrusom što više prosutih mrvica čokolade, vodeći računa da ih ne utrljaš u vlakna ili još više raspršiš okolo.
  2. Nanesi sredstvo za uklanjanje mrlja. Otkini novo parče kuhinjskog ubrusa ili uzmi čist deo već otkinutog ubrusa i natopi ga hladnom vodom pomešanom sa sredstvom za uklanjanje mrlja. Uvek koristi hladnu vodu za uklanjanje fleka od čokolade, jer vruća voda može još više zalepiti fleku za vlakna i otežati čišćenje. Uvek isprobaj sredstvo za čišćenje na skrivenom delu materijala pre nanošenja na fleku.
  3. Čisti od rubova prema sredini. Starom kuhinjskom krpom trljaj fleku kružnim pokretima da lagano odvojiš čokoladu od vlakana. Čisti fleku od rubova ka sredini da izbegneš širenje fleke na čiste delove tepiha ili kauča.
  4. Prekrij fleku. Iscedi višak vode iz papirnog ubrusa, umoči ga u u sredstvo za uklanjanje mrlja i ostavi preko fleke od čokolade na nekoliko minuta.
  5. Isperi fleku kuhinjskim ubrusom namočenim u hladnu vodu, a zatim proceni da li je fleka očišćena. Ako nije, ponovi prethodne korake.
  6. Osuši. Kada vidiš da je fleka od čokolade nestala i da je uflekani materijal opet čist, osuši ga tako što ćeš ga istrljati novim, suvim kuhinjskim ubrusom.

Sada kada znaš kako skinuti fleke sa tepiha i nameštaja, moći ćeš da odreaguješ čim ti mrvica čokolade padne na neki materijal. Od sve ove priče o čokoladi smo već ogladneli. Da li je neko za čokoladni keks?


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili