Kako da očistiš tablet

Kako Da Očistite Ekran Ipada

Tableti koje koristimo moraju mnogo toga da istrpe, od brojnih sati provedenih na društvenim mrežama, preko raznih korisnih pretraživanja, sve do brojnih igrica koje na njima igramo u časovima razonode. Stoga ne treba da čudi ako se u nekom trenutku zapitaš kako da očistiš ekran na ajpadu i ukloniš sve te mrlje i otiske prstiju nagomilane na njemu. Verovatno se pitaš i koji je najbolji način da ga dezinfikuješ – posebno ako se tvoji klinci često igraju na njemu.

Ništa lakše nego da naučiš kako da očistiš ajpad, tako da na njegovom ekranu više nema svih tih dosadnih mrlja i mikroba. U vodiču koji sledi navodimo sve ono što treba da znaš.

Kako da očistiš ekran na tabletu i očas posla se rešiš svih tih mrlja na njemu

Ekran na tabletu je prekriven posebno projektovanim slojem koji odbija masnoće, olakšavajući time njegovo čišćenje, pa se zato i najbolji način da očistiš ekran na ajpadu sastoji u tome da naprosto samo obrišeš sve te mrlje koje su svuda na njemu. Kompanija Apple i drugi proizvođači tablet uređaja preporučuju korišćenje mekane tkanine koja za sobom ne ostavlja dlačice i to bez upotrebe jakih hemijskih supstanci koje mogu da oštete upravo taj zaštitni sloj na ekranu.

Nemaš pri ruci nikakvu mekanu tkaninu? Nikakav problem – sasvim mekana maramica Zewa s lakoćom će obrisati sve te mrlje ili otiske pristiju.

Kako da očistiš ekran na tabletu i ukloniš sve te mikrobe sa njega

Ako si u potrazi za najboljim načinom da očistiš ekran na tabletu i time ga istovremeno dezinfikuješ, najbolji način jeste da koristiš posebne maramice za brisanje ekrana. Proizvođači tablet uređaja obično predlažu robne marke za koje smatraju da su najbolje za njihov proizvod i koje ne oštećuju zaštitni sloj na samom ekranu. I dok čistiš ekran, svakako ne izostavi i sve te dugmiće, futrolu, zadnji deo tableta i svu drugu opremu koju koristiš uz tablet, jer je i ona sasvim sigurno prilično zaprljana!

Korišćenje posebnih maramica za brisanje ekrana sasvim sigurno predstavlja popriličan izdatak. Srećom tu je i mnogo pristupačnije rešenje: sasvim malu bocu s raspršivačem napola napuni običnom vodom, a u ostatak nalij obično sirće. Dobijeni rastvor našpricaj na tkaninu da je sasvim blago navlažiš, pa zatim detaljno obriši svoj ajpad.

Dovoljno je da ovaj postupak obaviš jednom sedmično i tvoj skupoceni uređaj biće savršeno čist, a opet sasvim bezbedan. Imaj na umu da razne tečnosti i tablet uređaji nisu baš najbolji ortaci, stoga nipošto ovim rastvorom ne prskaj po samom uređaju, već isključivo po tkanini kojom ga brišeš!

Dodatni korisni predlozi

I dok razmišljaš kako da očistiš ekran na svom ajpadu, ne zaboravi da postoje i znatno jednostavnija rešenja od samog čišćenja. Možeš da kupiš zaštitnu foliju i da je staviš na ekran odmah nakon obavljenog čišćenja, što će znatno pojednostaviti svako dalje održavanje. I budući da na samoj foliji nema oleophobic sloja (što je stručni izraz za zaštitni sloj koji odbija masnoću), imaćeš i znatno veće mogućnosti na raspolaganju za njeno čišćenje.

I na samom kraju, mada se to naprosto podrazumeva, nastoj da svoj tablet koristiš samo onda kad su ti ruke potpuno čiste. I svoje mališane poduči ovoj higijenskoj navici, pa ćeš imati znatno manje briga u pogledu prečestog čišćenja ekrana na ajpadu!


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili