Kako da očistiš iPhone – i to sasvim bezbedno  

Čist Iphone

Da li ti se nekad dogodilo da pod određenim uglom svetlost tako obasja ekran tvog telefona da naprosto shvatiš da nema druge, već da moraš da očistiš svoj mobilni telefon? U najboljem slučaju, on je prekriven otiscima tvojih prstiju; u najgorem – na njemu ćeš pronaći i ostatke jučerašnjeg obroka. I ne samo jučerašnjeg!?

Srećom, za čist iPhone obično nije potrebna neka naročita mudrost. Želiš da saznaš kako da očistiš ekran mobilnog telefona od svih tih mrlja koje su na njemu i to sasvim brzo? Nastavi da čitaš ovaj tekst.

Jesi li znao/znala da je tvoj mobilni telefon i do 60 puta prljaviji od kante za smeće u tvojoj kući? Ako baš nemaš vremena da svoj telefon svaki čas lickaš i doteruješ, koristi vlažne maramice Zewa da sa svojih ruku makar ukloniš sve te silne mikrobe!

Kako da očistiš ekran svog mobilnog telefona, a da ga pri tome nimalo ne oštetiš

Odmah na početku, saopštavamo loše vesti: ako želiš da očistiš svoj mobilni telefon , znaj da većina proizvođača mobilnih telefona uopšte ne zagovara čišćenje uobičajenim brisanjem antibakterijskim preparatima. Ekrani mobilnih telefona prekriveni su posebnim slojem koji odbija masnoće i tako ga štiti od svih onih masnoća koje potiču sa tvojih ruku i lica. Snažna hemijska sredstva uklanjaju taj zaštitni sloj.

Kako da napraviš svoj sopstveni sprej za čišćenje telefona

Jasno je da za sebe želiš čist iPhone, bez ikakvih mikroba na njemu, a pri tome ni u snu ne želiš da ga na bilo koji način oštetiš. Saznajmo kako.

Šta je potrebno

  • Sasvim mala boca sa raspršivačem
  • Voda
  • 50% običnog sirćeta
  • Krpa koja za sobom ne ostavlja dlačice

Bocu sa raspršivačem dopola napuni vodom, a zatim njen ostatak napuni sirćetom. Čvrsto zatvori bocu, a zatim je protresi kako bi se ove dve tečnosti dobro izmešale. Pomoću sirćeta očisti svoj mobilni telefon : ono ubija mikrobe na ekranu, a ekran pri tome očas posla bude suv.

Kako da očistiš svoj iPhone

  1. Za početak, sasvim isključi svoj telefon i sa njega ukloni sve moguće kablove.
  2. Izvadi telefon iz futrole, pa sa njega očisti sve mrvice, trunke i sitne čestice koje su se nakupile po ćoškovima.
  3. Uzmi neku krpicu koja za sobom ne ostavlja dlačice – sličnu onoj koju koristiš za brisanje svojih naočara – i tu krpicu lagano poprskaj sredstvom za čišćenje. Nikako ne treba da bude mokra, već samo donekle vlažna kako vlaga ne bi prodrla u otvore telefona. Ovom krpom obriši svoj telefon i futrolu, a zatim ih ostavi nekoliko sekundi da se prosuše.

Upamti, ovaj tekst ima za cilj da ti pokaže kako da očistiš svoj iPhone , a ne kako da ga pokvariš. Imajući to na umu, napravljeni sprej nikako nemoj da nanosiš direktno na telefon! Mobilni telefoni i razne tečnosti nikad nisu bili naročiti ortaci.

Svakodnevno čišćenje

Ekran na tvom telefonu ima zaštitni sloj protiv masnoće koji ga donekle održava čistim, stoga nema potrebe da svoj telefon svakodnevno detaljno čistiš. U većini prilika, obično brisanje tkaninom koja za sobom ne ostavlja dlačice biće sasvim dovoljno da ukloniš sve te zamorne tragove prstiju. Kombinuj ova dva postupka i više nikad nećeš morati da brineš o izgledu ekrana na svom telefonu.

Nemaš pri ruci nikakvu tkaninu koja za sobom ne ostavlja dlačice? Nikakav problem. Naprosto uzmi mekanu maramicu Zewa. Ove maramice su dovoljno snažne da uklone sve mrlje i otiske prstiju s telefona, a opet dovoljno otporne da se pri tome ne raspadnu.


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili

Srodni članci

Kako da očistiš ekran na laptopu, miš i tastaturu

Želiš da se rešiš svih onih brljotina na ekranu od laptopa i svih mrvica u njegovoj tastaturi? U ovom vodiču saznaj koji je najbolji način za čišćenje ekrana na laptopu, miša i tastature.

O femeie ștergând ecranul unui laptop cu o cârpă din microfibră.

Čišćenje tableta: Kako očistiti ekran?

Da li je ekran tvog tableta prekriven masnim i lepljivim otiscima prstiju? Ukoliko tražiš najbolji način da očistiš ekran na ajpadu, klikni ovde i doznaj sve dodatne informacije o tome.

Kako Da Očistite Ekran Ipada

Kako da očistiš keramičke pločice u kupatilu sve dok u potpunosti ne zablistaju

Želiš da znaš kako da očistiš keramičke pločice u kupatilu i povratiš im onaj prvobitni sjaj? U ovom vodiču ti pokazujemo kako da očistiš fuge i obaviš temeljno čišćenje poda sa keramičkim pločicama.

fürdőszoba csempe tisztítás hogyan

Kako da očistiš frižider – očas posla!

Saznaj kako da očistiš hladnjak , kako spolja tako i iznutra, obavljajući taj posao za tili čas, za nešto manje od 30 minuta. Klikni ovde ako si spreman/spremna za ovaj izazov!

καθαρισμοσ ψυγειου

Kako da očistiš kupatilo za svega 30 minuta (ili u nešto kraćem roku)

Uz naše savete o čišćenju kupatila saznaj kako da očistiš kupatilo i to obaviš munjevitom brzinom. Samo sledi korake u planu koji ti nudimo i sređivanje kupatila biće gotovo za manje od 30 minuta.

Bad putzen

Kako se čisti mašina za pranje veša u 5 koraka

U ovih 5 jednostavnih koraka saznaj kojim sredstvom možeš da čistiš mašinu za pranje veša. Upoznaj neke od najboljih načina čišćenja mašine za pranje veša, kad je reč o njenim delovima, unutrašnjosti

Kako Da Ocistite Masinu Za Pranje Vesa