Kako da očistiš kupatilo za svega 30 minuta (ili u nešto kraćem roku)

Bad putzen

Kad ti u posetu dolaze prijatelji, a na raspolaganju imaš kojih pola sata za sređivanje kupatila, raspoloživo vreme tada igra ključnu ulogu. Svejedno, nema razloga ni za kakvu paniku; uz naše sasvim lake i praktične savete o čišćenju kupatila svoje kupatilo ćeš srediti za tili čas. Ako želiš da saznaš kako da očistiš kupatilo i to za svega 30 minuta ili u nešto kraćem roku, samo sledi plan koji navodimo u nastavku teksta.

1. Pre nego što počneš sa sređivanjem kupatila…

Prvo i osnovno: ako želiš da doznaš kako da očistiš kupatilo obavljajući to krajnje munjevito i uz mogućnost da se pri tome koliko-toliko i zabaviš, za početak podesi tajmer i do daske pusti neku dobru muziku da te pokrene. Najvažnije od svega je da se pre svakog sređivanja kupatila dobro i organizuješ. A to znači da okupiš tim za čišćenje (biće najbrže ako u čišćenju učestvuju makar dve osobe), svu potrebnu opremu, obuhvatajući četke, sunđere, krpe, papirne ubruse, gumene rukavice, sredstva za čišćenje u spreju i sredstva za čišćenje ogledala, kao i da ukloniš sve ono što će ti tokom rada smetati u kupatilu.

2. Čišćenje kupatila: tuš-kabina, kada i lavabo

Samo zato što si tanak/tanka s vremenom, ne znači i da ne možeš da obaviš temeljno čišćenje kupatila. Lavabo, kadu i tuš-binu svakako je potrebno temeljno srediti, a uz nešto korisnih saveta i malu pomoć, sve to možeš da obaviš vrlo efikasno.

Stavi na ruke gumene rukavice, namenskim sredstvom za čišćenje kupatila poprskaj sve odgovarajuće površine (pre toga se upoznaj sa uputstvom za upotrebu), pa neka u nastavku potrebno ribanje obavi tvoj prvi pomoćnik (bilo da je to bračni parner ili neko od dece), a ti pređi na sledeće zaduženje.

3. Kako da očistiš kupatilo: klozetska šolja

Odgovor na pitanje kako da brzo očistiš klozetsku šolju mnogo je jednostavniji nego što ti se to isprva čini. Sredstvo za čišćenje klozetske šolje nalij po obodu unutrašnjosti šolje i ostavi ga da deluje što duže u vremenu kojim raspolažeš – u idealnom slučaju treba da deluje nekoliko sati. U međuvremenu, uz nekoliko papirnih ubrusa i sredstvo za čišćenje u spreju, ti možeš da oribaš spoljni deo klozetske šolje, dasku sa sedenje i ručicu vodokotlića. Nakon što sve bude gotovo, unutrašnjost klozetske šolje dodatno uglancaj četkom za klozetsku šolju.

Korišćenje papirnih ubrusa vrlo je praktično i dovoljno je higijenski kad je zadatak čišćenje klozetske šolje. Odluči se za one koji su snažni i kad se navlaže, kao što su Zewa – budući da se odupiru svakom ceđenju, ribanju i mogu dopreti i do krajnje nepristupačnih mesta. I kad završiš, samo ih ubaci u kantu za smeće.

4. Korisni predlozi za čišćenje kupatila: do punog sjaja

U nastavku sledi glancanje ogledala i staklenih površina u kupatilu pomoću namenskog sredstva u spreju. Jedan od najboljih korisnih predloga za čišćenje ogledala u kupatilu sastoji se u brisanju sredstva za čišćenje komadom suvog papirnog ubrusa – na ovaj način sitne čestice ne zaostaju na ogledalu. Zamoli klince da dobro uglancaju slavine i ogledala.

5. Isperi, pa još jednom dobro isperi

Sad kad je najveći deo munjevitog sređivanja kupatila priveden kraju, sa kade, lavaboa i iz tuš-kabine treba dobro da spereš sredstvo za čišćenje. U slučaju potrebe koristi neki blagi abrazivni sunđer da ukloniš i one uporne fleke, a zatim još jednom sve dobro isperi sve dok se ne uveriš da je sva tečnost za čišćenje otišla u odvod.

6. Temeljno čišćenje poda u kupatilu (ili njegova skraćena verzija)

Ako ti je preostalo dovoljno vremena, posveti se temeljnom čišćenju poda u kupatilu. Kupatilski pod trpi svašta i često je prekriven flekama i sav lepljiv, tako da će biti savršeno ako možeš da ga temeljno oribaš, a potom i prebrišeš. Međutim, ako nemaš baš toliko vremena na raspolaganju, jedan od naših omiljenih saveta o čišćenju kupatila glasi: isprskaj ga na brzinu sredstvom za čišćenje, a zatim dobro obriši nekim papirnim ubrusom koji je dovoljno snažan čak i kad se nakvasi .

7. Dopuni sve higijenske zalihe u kupatilu

Ovim je završeno „brzopotezno” sređivanje kupatila u iščekivanju gostiju. Ostaje ti još samo da dopuniš sve potrebne higijenske zalihe u kupatilu. Poslednje što ti je potrebno jeste da ti u kupatilu ponestane toalet papira u trenutku kad u gostima očekuješ prijatelje, zato uvek imaj pri ruci dovoljne količine mekanog toalet papira kao što je Zewa .

Za čišćenje kupatila ponekad je potrebno jako puno vremena, međutim, sad uviđaš da to ne mora baš uvek biti slučaj. Samo sledi naše savete o čišćenju kupatila i uspećeš da zadiviš i svoje najzahtevnije goste.


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili

Srodni članci

Kako da očistiš frižider – očas posla!

Saznaj kako da očistiš hladnjak , kako spolja tako i iznutra, obavljajući taj posao za tili čas, za nešto manje od 30 minuta. Klikni ovde ako si spreman/spremna za ovaj izazov!

καθαρισμοσ ψυγειου

Kako se čisti mašina za pranje veša u 5 koraka

U ovih 5 jednostavnih koraka saznaj kojim sredstvom možeš da čistiš mašinu za pranje veša. Upoznaj neke od najboljih načina čišćenja mašine za pranje veša, kad je reč o njenim delovima, unutrašnjosti

Kako Da Ocistite Masinu Za Pranje Vesa

3 jednostavna načina da za svega nekoliko minuta sterilišeš tegle za džem

Upoznaj 3 sasvim jednostavna postupka za sterilisanje tegli za pravljenje džema, uključujući sterilisanje tegli u rerni, u mikrotalasnoj pećnici, kao i u mašini za pranje posuđa.

Două fete și o femeie umplând borcane cu dulceață pe o masă plină cu borcane.

Kako ukloniti kamenac iz čajnika pomoću sirćeta

Tvoj čajnik je pun kamenca? Nauči kako ukloniti kamenac iz svog najdražeg kućnog aparata uz naše savete za čišćenje kamenca na prirodan način.

Kako ukloniti kamenac iz čajnika pomoću sirćeta

Plan generalnog čišćenja kuhinje

Uz ovaj jednostavan plan saznaj kako da uz minimum napora očistiš kuhinju. U njemu dajemo korisne predloge za čišćenje kuhinje u čijoj realizaciji mogu učestvovati svi članovi porodice.

kitchen cleaning

Kako da pravilno očistiš toalet

Želiš da doznaš kako da očistiš klozetsku šolju tako da na kraju savršeno zablista? Uz ovo sveobuhvatno uputsvo ovladaj čišćenjem toaleta kao pravi profesionalac. Klikni ovde da saznaš sve o tome.

wc tisztítása hogyan