Kako da pravilno očistiš toalet

wc tisztítása hogyan

Čišćenje toaleta sasvim sigurno ne spada u naše omiljene poslove, ali je, svakako, među onim najvažnijim. Toalet predstavlja mesto na kome se nalaze štetne bakterije, pa je stoga od suštinske važnosti poznavanje tehnike kako da pravilno očistiš toalet. Osim toga, istins-ko je zadovoljstvo ulaska u toalet koji odiše čistoćom, blistav je i bez ikakvih mrlja – a i sam posao mnogo je lakši nego što se isprva može učini.

Od predstavljanja svega onoga što ti je potrebno za čišćenje toaleta, preko same tehnike kako da očistiš klozetsku šolju, pa do načina kako da ručica na vodokotliću zablista, na ovom mestu ćeš pronaći sve što ti je potrebno da tvoj toalet odiše istinskom čistoćom i svežinom.

Šta je potrebno

  • gumene rukavice
  • sredstvo za čišćenje klozetske šolje
  • četka za klozetsku šolju
  • papirni ubrusi Zewa
  • namensko sredstvo za čišćenje kupatila
  • kofa

Ako su tvoji klinci isuviše mali da bi ti pomogli u čišćenju toaleta, pokaži im makar kako da obrišu prolivenu vodu i druge mrlje koje tu nastanu nakon korišćenja vecea. Time će ovladati dobrim higijenskim navikama, a svakako će i mami i tati olakšati čišćenje toaleta – što je situacija u kojoj su svi na dobitku!

1. Pripremi prostor za čišćenje

Pre nego što kreneš sa čišćenjem toaleta, na ruke stavi gumene rukavice i raščisti prostor oko klozetske šolje, uključujući toalet papir, sredstva za čišćenje i sve ono što se nalazi u blizini klozetske šolje ili spuštenog vodokotlića. Ovim ćeš sprečiti da prljava voda prska svu-da po predmetima koji se nalaze u blizini klozetske šolje.

2. Kako da očistiš klozetsku šolju

Ako želiš da saznaš šta ti je potrebno za čišćenje klozetske šolje koja je naprosto uvek prljava, svakako će biti najbolje da nabaviš neko namensko sredstvo za čišćenje klozetskih šolja. Za početak, podigni dasku klozetske šolje, a zatim sredstvom za čišćenje poprskaj po unutrašnjem obodu klozetske šolje. Važno je da cela unutrašnjost šolje bude dobro prekrivena ovim sredstvom, a zatim mu neko vreme prepusti da odradi svoj posao.

3. Kako da očistiš klozetsku šolju: obod i dasku

I dok sredstvo za čišćenje klozetske šolje uništava sve bakterije koje se nalaze u njoj, obod šolje poprskaj nekim univerzalnim sredstvom za čišćenje kupatila. Ostavi i njega da nekoli-ko minuta deluje, a zatim obod šolje temeljno obriši navlaženim komadom kuhinjskog ub-rusa. Ponovi isti postupak i za donji deo daske za sedenje, tako da na njoj nema nikakvih mrlja, a zatim iskorišćeni papirni ubrus baci u kantu za smeće.

Kuhinjski ubrusi Zewa dovoljno su snažni čak i kad se navlaže, tako da će ostati otporni i kad ih cediš ili koristiš za ribanje teško pristupačnih mesta.

4. Kako da očistiš klozetsku šolju: četka i ručica za puštanje vode

Nakon sat vremena, četkom za klozetsku šolju oribaj klozetsku šolju sve dok ne bude be-sprekorno čista, a nakon toka zatvori poklopac i pusti vodu. U ovom trenutku klozetska šolja bi trebalo da bude savršeno čista, međutim, ako je potrebno, još jednom četkom izribaj šolju i ponovo pusti vodu. Pitaš se šta ti je potrebno za čišćenje klozetske šolje koja je uporno prljava? U klozetsku šolju nalij pola šolje sirćeta i pusti ga da deluje oko 30 minu-ta, a zatim očetkaj šolju i pusti vodu.

5. Kako da očistiš klozetsku šolju: spoljne površine

Spoljne površine klozetske šolje, a naročito vodokotlić, mogu da budu prekriveni prašinom i prljavštinom, pa ih stoga detaljno očisti sredstvom za čišćenje kupatila u spreju i komadom navlaženog papirnog ubrusa ili vlažnom maramicom. Obriši ručku za puštanje vode, pre ne-go što pređeš na ostale spoljne površine na vodokotliću i klozetskoj šolji. Umesto da ih bacaš u klozetsku šolju, iskorišćene vlažne maramice ili papirne ubruse baci u kantu za smeće.

6. Kako da očistiš četku za klozetsku šolju

Nakon što završiš s čišćenjem toaleta, svakako upamti da dobro očistiš i četku za klozetsku šolju. Napuni kantu vrelom vodom i dodaj malo izbeljivača (uvek sledi uputstva pro-izvođača), pa u kanti ostavi četku potopljenu kojih pola sata. Isperi četku vrelom vodom u samoj klozetskoj šolji i ponovo je vrati u njen stalak. A kad je reč o ostatku kupatila…


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili

Srodni članci

Kako da očistiš frižider – očas posla!

Saznaj kako da očistiš hladnjak , kako spolja tako i iznutra, obavljajući taj posao za tili čas, za nešto manje od 30 minuta. Klikni ovde ako si spreman/spremna za ovaj izazov!

καθαρισμοσ ψυγειου

Kako da očistiš kupatilo za svega 30 minuta (ili u nešto kraćem roku)

Uz naše savete o čišćenju kupatila saznaj kako da očistiš kupatilo i to obaviš munjevitom brzinom. Samo sledi korake u planu koji ti nudimo i sređivanje kupatila biće gotovo za manje od 30 minuta.

Bad putzen

Kako se čisti mašina za pranje veša u 5 koraka

U ovih 5 jednostavnih koraka saznaj kojim sredstvom možeš da čistiš mašinu za pranje veša. Upoznaj neke od najboljih načina čišćenja mašine za pranje veša, kad je reč o njenim delovima, unutrašnjosti

Kako Da Ocistite Masinu Za Pranje Vesa

3 jednostavna načina da za svega nekoliko minuta sterilišeš tegle za džem

Upoznaj 3 sasvim jednostavna postupka za sterilisanje tegli za pravljenje džema, uključujući sterilisanje tegli u rerni, u mikrotalasnoj pećnici, kao i u mašini za pranje posuđa.

Două fete și o femeie umplând borcane cu dulceață pe o masă plină cu borcane.

Kako ukloniti kamenac iz čajnika pomoću sirćeta

Tvoj čajnik je pun kamenca? Nauči kako ukloniti kamenac iz svog najdražeg kućnog aparata uz naše savete za čišćenje kamenca na prirodan način.

Kako ukloniti kamenac iz čajnika pomoću sirćeta

Plan generalnog čišćenja kuhinje

Uz ovaj jednostavan plan saznaj kako da uz minimum napora očistiš kuhinju. U njemu dajemo korisne predloge za čišćenje kuhinje u čijoj realizaciji mogu učestvovati svi članovi porodice.

kitchen cleaning