2 zadivljujuća načina dekoracije pomoću reciklirajuće ambalaže

Ideje Za Zid

Svaki vid dekoracije je zabavan, ali ima nečeg vrlo ispunjujućeg u činjenici kad je u pitanju dekoracija koju napraviš sâm/sama. Osim toga, to je i sjajan način da se reciklira iskorišćena kartonska ambalaža i time iskaže briga za životnu sredinu – a dobro dođe i po novčanik! Imamo da ponudimo dva predloga za zidnu umetnost koji će bilo kojoj prostoriji u tvom domu doneti posve jedinstven izgled, a osetićeš i neizmerni ponos kad drugima pokažeš svoje dovršene predmete zidne umetnosti u kućnoj izvedbi. Jesi li spreman/spremna da se baciš na posao? Pročitaj ova dva zadivljujuća predloga zidne umetnosti po modelu uradi sam.

Savetujemo da se neko od odraslih pozabavi sečenjem makazama, a malenim pomoćnicima treba prepustiti bojenje, lepljenje i sklapanje delova.

Ideje za zid ukrasni lampioni | Ideje za zid dekorativni tropski venac

Zidna umetnost po modelu uradi sam: fenjer od električnih svećica

Ako tragaš za zanimljivim predlozima zidne umetnosti, šta kažeš na ovaj koji će u tvoj dom uneti dodatnu svetlost predstavljajući pri tome i jako lepu dekoraciju? Upravo to nastaje realizacijom ovog predloga zidne umetnosti od reciklirajućeg materijala. Ukrasi svoj dom niskom prelepih fenjera napravljenih od kartonskih tuba iskorišćenog toalet papira Zewa.

Vreme potrebno za rad: oko 1,5 sat

Šta je potrebno

 • kartonske tube od toalet papira Zewa
 • ukrasni papir za uvijanje ili komadići tapeta
 • lepak
 • makaze
 • minijaturne sveće sa LED sijalicama
 • traka lepljiva sa obe strane
 • ukrasna uzica
 1. ideje za zid ukrasni lampioni 01Za početak, kartonske tube od toalet papira obmotaj različitim ukrasnim papirima i lepkom ih učvsti za karton.
 2. ideje za zid ukrasni lampioni 02U nastavku, po dužini preseci kartonske tube, a zatim ih spljošti, pa ih onda po dužini presavij do pola.
 3. ideje za zid ukrasni lampioni 03Duž donjeg dela kartonskih tuba zaseci ih po širini od oko 0,5 cm, pa presavij ivice odozgo za oko 1 cm.
 4. ideje za zid ukrasni lampioni 04Otvori kartonske tube, pa nakon toga svaku od njih obmotaj oko minijaturnih svećica. Ako nemaš minijaturne svećice sa LED sijalicama mogu da posluže i obične ili neki kružni oblici istih veličina i oblika (samo nemoj da ih pališ!). Zalepi ih trakom koja je lepljiva sa obe strane, pa gornju traku zalepi manjim komadićem selotejpa.
 5. ideje za zid ukrasni lampioni 05I na kraju, iseci i zalepi kukice napravljene od uzice za gornje delove fenjera, pa ih sve naniži na znatno dužu ukrasnu traku ili uzicu.

Zidna umetnost od reciklirajućeg materijala: tropski venčić

Uz ovaj predlog zidne umetnosti u kućnoj izvedbi živopisnih boja, koji je izrađen od reciklirajućeg kartona, unesi dah tropske svežine u unutrašnjost svog doma.

Vreme potrebno za rad: oko 2 sata

Šta je potrebno

 • oko pet praznih kutija od maramica za lice Zewa
 • maramice za lice Zewa
 • makaze
 • šabloni cveća i listova
 • tanjir za desert
 • tacna od šoljice za kafu
 • vodene boje ili tempere živopisnih nijansi
 • četkica za bojenje
 • bojice ili flomasteri
 1. ideje za zid dekorativni tropski venac 01Pažljivo otvori i spoljošti prazne kutije od papirnih maramica Zewa. Na četiri od ukupno pet kutija korišćenjem šablona nacrtaj oblike cvetova i lišća, a zatim ih sa kartona iseci makazama.
 2. ideje za zid dekorativni tropski venac 02Pomoću tanjira za desert i tacne za šoljicu za kafu na preostaloj kartonskoj kutiji nacrtaj kružnice. One će ti poslužiti kao osnova za venčić.
 3. ideje za zid dekorativni tropski venac 03Kartonske cvetove i lišće oboj različitim živopisnim bojama, a zatim ih ostavi da se dobro prosuše.

  I dok čekate da se boja na kartonu prosuši, ti i klinci možete da navlaženim kuhinjskim ubrusima sa radne površine obrišete sve prolivene boje (pre nego što se one osuše!). Odaberi kuhinjski ubrus koji je dovoljno snažan za brisanje i ribanje, čak i onda kad je navlažen, kao što je Zewa.

 4. ideje za zid dekorativni tropski venac 04U nastavku, nekoliko papirnih maramica oboj žutom i narandžastom bojom, a zatim ih iseci na tračice širine od 2 cm.
 5. ideje za zid dekorativni tropski venac 05Došao je trenutak da počneš sa sklapanjem svog venčića. Prepusti klincima da lišće zalepe na kružnice!
 6. ideje za zid dekorativni tropski venac 06Nakon toga, pokaži deci kako da zalepe cvetove i presaviju latice ne bi li one dobile trodimenzionalan izgled.
 7. ideje za zid dekorativni tropski venac 07I na samom kraju, zgužvaj žute i narandžaste tračice od papirnih maramica, pa i njih zalepi u središte svakog cveta.
  ideje za zid dekorativni tropski venac template

Ovi predlozi zidne umetnosti u kućnoj izvedbi uneće malo svežine u tvoj dom i ponuditi praktičan smisao svim onim praznim kartonskim kutijama od papirnih maramica i kartonskim tubama od toalet papira koje leže unaokolo svuda po kući. Uživaj u svojoj zidnoj umetnosti od reciklirajućeg materijala!


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili

Srodni članci