5 praktičnih ideja za organizaciju kuhinje

5 praktičnih ideja za organizaciju kuhinje

Bez obzira na njenu veličinu, organizacija kuhinje je neophodna za jednostavnu i higijensku pripremu obroka i ručavanje. Nemoj da te demotiviše manjak prostora – organizacija kuhinje je jako jednostavna uz ovih nekoliko pametnih predloga i ideja za odlaganje.

Ako imaš pretrpane fioke sa priborom i ne znaš šta da poduzmeš, ovde su ideje za uređenje kuhinje – pogledaj ovih 5 ideja kako urediti kuhinju, kuhinjske ormariće i radne površine da svako kuvanje postane opuštajuće iskustvo.

Zewa Wisch&Weg eXtra Lang Design je savršen dodatak tvojoj organizovanoj kuhinji. To znači da će ti kuhinjski ubrus uvek biti pri ruci. Pored toga, Zewa Wisch&Weg eXtra Lang Design dolazi u vodootpornom pakovanju, tako da ne moraš brinuti da li će voda doći do kuhinjskog papira pre tebe. Ovo su praktični pojedinačni listovi jakog kuhinjskog papira, koje je lako uzeti jednom rukom kad god ti zatrebaju.

1. Oslobodi se nepotrebnih stvari

Prvo ukloni nepotrebne stvari, poput namirnica kojima je prošao rok trajanja (ne zaboravi da očistiš i recikliraš ambalažu), skloni sve što nije vezano za kuhinju i vrati na odgovarajuće mesto u kući, a kuhinjske aparate pokloni nekome ukoliko ih ne koristiš više od godinu dana. Budi iskren/a prema sebi – da li ćeš ikada koristiti onaj sokovnik koji si dobio/la još pre tri godine?

2. I dalje se boriš sa tim kako urediti kuhinju? Napravi više prostora…

Ako se i nakon pospremanja trudiš da pronađeš mesta za sve, onda je vreme da napraviš mesto za odlaganje – za to ti nije neophodan dodatni prostor. Okači košare ispod polica ormarića, kako bi napravio/la dodatni prostor za odlaganje. Možeš pronaći i ručne držače za kuhinjski ubrus i ostale papirne proizvode, poput aluminijumske folije i papira za pečenje. Takođe, odaberi kuhinjske potrepštine koje dolaze u praktičnim dozerima.

3. …nauči kako da organizuješ kuhinjske pregrade

Ozloglašene šerpe i tiganji su uvek neuredno složeni. Ako ti je dosadila ta mala metalna lavina svaki put kada želiš da uzmeš svoj omiljeni tiganj, pokušaj da namestiš šipku koja će držati zakačene šerpe i tiganje, kako ne bi ispadali.

4. Iskoristi unutrašnjost vrata za organizovanje kuhinjskih ormarića

Fleksibilna rešenja za odlaganje su najbolji način za pametnu organizaciju kuhinje. Dekoracija kuhinje i organizacija kuhinjskih ormarića svakako je bolja ukoliko se iskoriste i njihova vrata. Zašrafi male kukice na unutrašnjost vrata, tako da na njih možeš da odložiš šta god poželiš. Tu možeš da okačiš kašike za merenje ili druge sitne potrepštine. Postoji još jedan mali trik sa kukicama, a to je da mogu poslužiti kao držači za metalnu korpicu u koju možeš spremiti začine.

5. Unapredi organizaciju kuhinje vidljivim beleškama i podsetnicima

Da li se nekad zatekneš ispred otvorenog frižidera ili ormarića, a ne znaš šta tražiš? E baš tu, na tom mestu, možeš da dodaš svoju belešku ili listu. Beleška bi trebalo da uključuje listu za korišćenje mera za obroke, spisak za kupovinu namirnica, nedeljni plan obroka ili pak podsetnik za druge ukućane. Pričvršćena tabla na vratima ormarića je takođe korisna stvar: možeš zapisati neke beleške ili je iskoristiti za kačenje laganog kuhinjskog pribora.

6. Održavaj čistoću

Sada kada je kuhinja lepo dekorisana, treba takva i da ostane – održavaj je čistom. Čišćenje ivica fioka i pregrada frižidera će biti mnogo brže i lakše, ako se poslužiš jakim i upijajućim kuhinjskim papirom, poput Zewa Wisch&Weg eXtra Lang Design ubrusa. Sve što treba da uradiš jeste da ih prebrišeš i zameniš ubrus kada postane lepljiv. Tako ćeš smanjiti potrebu za dubinskim čišćenjem. Na taj način čak možeš pomoći salati da duže ostane sveža!


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili

Srodni članci