Kako da opremiš dečju sobu tako da nakon toga uvek bude uredna

Ideje Za Deciju Sobu

Tragaš za ekonomičnim i zabavnim predlozima za uređenje male dečje sobe? Ove uzbudljive aktivnosti ručne izrade ne samo da će doprineti vedrini dekoracija dečje sobe, već će umnogome doprineti i održavanju urednosti u sobi tvog/tvojih mališana – a to je situacija u kojoj su svi na dobitku Naša uredna polica u obliku monstruma i kutija za odlaganje stvari u obliku pčelinjeg saća naprosto su odlični ako tražiš maštovite i živopisne, a pri tome ekonomične predloge za uređenje dečje sobe.

Savetujemo da se neko od odraslih pozabavi sečenjem makazama i rukovanjem električnim pištoljem za topljenje lepka, a malenim pomoćnicima treba prepustiti svako bojenje i sklapanje delova.

Ideje za deciju sobu kutija sa strasilom | Ideje za deciju sobu police u obliku saca

Opremanje dečjih soba: uredna polica u obliku monstruma

Ponestaje ti nadahnuće za uređenje dečje sobe? Naši monstrumi od reciklirajućih kartonskih tuba toalet papira Zewa obožavaju da alavo gutaju sve malene igračke, školski pribor, trake za kosu, ukosnice i sve drugo što pravi taj dar-mar po tvom radnom stolu ili polici!

Vreme potrebno za rad: oko 1,5 sat

Šta je potrebno

 • prazna kutija od papirnih maramica Zewa
 • mekane maramice za lice Zewa
 • olovka
 • makaze
 • vodene boje ili tempere
 • četkica za bojenje
 • lepak
 • oči za monstruma, umesto kojih mogu da posluže i okrugle pepermint bombone
 1. ideje za deciju sobu kutija sa strasilom 01Na gornjem delu prazne kutije maramica za lice Zewa, olovkom nacrtaj ogroman oblik za usta zajedno sa reckavim zubima.
 2. ideje za deciju sobu kutija sa strasilom 02Neko od odraslih treba makazama da iseče ova usta.
 3. ideje za deciju sobu kutija sa strasilom 03Spoljni deo kutije oboj nekom živopisnom bojom (koja priliči monstrumu, grrr!), ali zube zasad nemoj da bojiš.
 4. ideje za deciju sobu kutija sa strasilom 04Nakon što se boja na kutiji osuši, u kontrastnim bojama nacrtaj tufne po celoj površini kutije, a zube oboj belom bojom.
 5. ideje za deciju sobu kutija sa strasilom 05Nekoliko mekanih maramica za lice Zewa zgužvaj u loptice koje će poslužiti kao beonjače za oči monstruma.
 6. ideje za deciju sobu kutija sa strasilom 06Položi kutiju postrance, tako da razjapljena čeljust monstruma gleda unapred, nalepi za kutiju beonjače (one loptice od papirnih maramica), pa preko njih zalepi i dve pepermint bombone koje si prethodno obojio nekom drečavom bojom (ovo će biti zenice za oči monstruma, pa i boja mora da bude u skladu s tim).

Ovaj raznobojni proždrljivi monstrum uvek će biti spreman da proguta sve ono što se u sobi nađe na pogrešnom mestu.

Kutija za odlaganje stvari u obliku pčelinjeg saća

Ako tražiš nadahnuće za uređenje dečje sobe, naša kutija za odlaganje stvari u obliku pčelinjeg saća predstavlja sjajnu ideju za čuvanje i slaganje automobilčića i svih onih figurica akcionih junaka koje se vrzmaju svuda po podu sobe. Uzmi neku praznu kutiju od papirnih maramica ili manju gajbicu za voće, pa je ispuni gomilom kartonskih tuba od toalet papira Zewa i tu se uredno mogu složiti sve te sitne igračke i automobilčići. Ova krajnje jednostavna caka fantastičan je način da se dovede pod konac večiti nered, a naročito onda kad su ti potrebni predlozi za uređenje male dečje sobe.

Vreme potrebno za rad: 1 sat

Šta je potrebno

 • 2 prazne kutije od maramica za lice Zewa
 • kartonske tube od toalet papura Zewa
 • makaze
 • selotejp
 • vodene boje ili tempere
 • četkica za bojenje
 • ukrasni papir za uvijanje
 • olovka
 • lenjir
 • lepak
 • električni pištolj za topljenje lepka i patrone lepka za topljenje
 1. ideje za deciju sobu police u obliku saca 01Sa dve prazne kutije od papirnih maramica Zewa pažljivo iseci prednje delove.
 2. ideje za deciju sobu police u obliku saca 02U nastavku, sa obe kartonske kutije od papirnih maramica Zewa iseci i po jednu najdužu stranicu, pa zatim ove kutije zalepi selotejpom tako da formiraju kvadratni oblik.
 3. ideje za deciju sobu police u obliku saca 03Nastalu veliku kutiju oboj bojom prema želji, pa je ostavi da se dobro prosuši. Deca će uživati u bojenju, pa ovaj deo posla prepusti njima!
 4. ideje za deciju sobu police u obliku saca 04Osušenu kutiju postavi na ukrasni papir za uvijanje, pa zatim, prema dimenzijama kutije, iseci i potreban ukrasni papir.
 5. ideje za deciju sobu police u obliku saca 05Isečeni papir uredno zalepi po površini osnove i stranica kutije.
 6. ideje za deciju sobu police u obliku saca 06Kartonske tube od toalet papira perorezom pažljivo preseci na pola. Ovo je, svakako, posao za nekog odraslog!
 7. ideje za deciju sobu police u obliku saca 07Klinci mogu da oboje kartonske rolne živopisnim bojama, pa neka ih zatim ostave da se dobro prosuše.
 8. ideje za deciju sobu police u obliku saca 08Dobro osušene komade kartonskih tuba smesti u kutiju praveći raspored pčelinjeg saća, pa ih nakon toga pažljivo zalepi električnim pištoljem za topljenje lepka. I ovaj deo posla je rezervisan za odrasle, a klinci mogu da daju „umetničke” smernice.

A sad dolazi onaj najbolji deo. Nakon što svi zajedno dovršite posao, klinci neće moći da dočekaju da odmah isprobaju svoje sjajne i maštovite kreacije, pa će u njih ubaciti sve svoje sitne igračke dovodeći svoju sobu u red za tili čas! Zato, uz ove zabavne rukotvorine unesi malo vedrine u opremanje dečjih soba, a posebno u slučaju kad tragaš za krajnje ekonomičnim predlozima za uređenje dečje sobe.


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili