2 iznenađujuće originalna predloga za skladištenje toalet papira

2 iznenađujuće originalna predloga za skladištenje toalet papira

Postoji toliko zabavnih i privlačnih načina za skladištenje toalet papira u poređenju sa njihovim uobičajenim ređanjem u nekom uglu kupatila. Bilo da tražiš predloge za skladištenje rolni toalet papira kako bi tvoj toalet papir bio uredno složen i delovao elegantno ili si u potrazi za predlozima za skladištenje toalet papira kojima dodatno ističeš mesto na kome se nalazi vlažni toalet papir, za tebe imamo dva sjajna predloga za skladištenje rolni toalet papira.

Još bolja vest glasi da ova rešenja za skladištenje toalet papira možeš da načiniš samo do praznih kutija papirnih maramica za lice Zewa koje sasvim sigurno već imaš u svojoj kući. Ovim se postiže dvostruka korist, za tebe i za životnu sredinu, budući da su kutije praktično besplatne, a postupkom se reciklira iskorišćena ambalaža.

Savetujemo da se neko od odraslih pozabavi sečenjem makazama, a mališanima treba prepustiti bojenje i sklapanje delova.

Korpa za skladištenje rolni toalet papira

Neka rolne tvog toaletnog papira budu uredno složene u ovoj elegantnoj korpi načinjenoj od jastučnice. Ovo rešenje za skladištenje rolni toalet papira deluje krajnje privlačno, a istovremeno je i veoma praktično – pa od nas dobijaš dvostruke komplimente!

Vreme potrebno za rad: oko 1,5 sat

Šta je potrebno

 • 2 prazne kutije od papirnih maramica za lice Zewa
 • makaze
 • selotejp
 • rolna finijeg tanjeg kanapa
 • električni pištolj za topljenje lepka
 • stara bela jastučnica
 • pegla ili mašina za šivenje
 1. Na dve prazne kutije od papirnih maramica pažljivo iseci njihove prednje delove.
 2. Svaku od njih jednim delom preseci po dužini, a zatim ih selotejpom spoj tako da oblikuju veliku kocku. Tvojim mališanima će se jako dopasti ceo posao oko lepljenja.
 3. Uzmi rolnu finijeg tanjeg kanapa, pa polazeći od samog dna kutije, pomoću električnog pištolja za topljenje lepka zalepi kanap duž bočnih stranica kutije. Nastavi da kanapom tako obavijaš stranica kutije i lepiš ga sve dok ne dođeš do samog vrha kutije. Ovaj korak trebalo bi da obavi neko od odraslih.
 4. Iseci donji deo neke stare jastučnice. Zatim prevrni ovu jastučnicu, pa presečene ivice presavij i preko njih pređi ugrejanom peglom ili ih porubi mašinom za šivenje.
 5. Ovako dobijenu jastučnicu smesti u kutiju, pa njene krajeve fino poravnaj sa uglovima kutije kako bi sve izgledalo uredno.
 6. Preko stranica korpe prevrni presavijene ivice jastučnice i u nju ubaci rolne toalet papira. I došli smo do samog kraja: rešenje za skladištenje rolni toalet papira koje će u tvom kupatilu izgledati vrlo dopadljivo.

Omotač u obliku kita za skladištenje vlažnog toalet papira

Praznu kutiju od papirnih maramica pretvori u lucidni omotač za vlažni toalet papir Zewa. I kad povučeš toaletne listiće iz ovog rešenja za skladištenje vlažnog toalet papira, delovaće kao da iz rupice na kitovom telu izlazi onaj čuveni vodoskok – klince više nikad nećeš morati da podsećaš da koriste vlažni toalet papir!

Vreme potrebno za rad: oko 1,5 sat

Šta je potrebno

 • prazna kutija od papirnih maramica za lice Zewa
 • makaze
 • plava vodena boja ili tempera
 • četkica za bojenje
 • perorez
 • crni flomaster
 1. Pažljivo iseci gornji deo prazne kutije od papirnih maramica.
 2. Zatim preokreni kutiju od papirnih maramica, pa je oboj plavom bojom u nijansi mora i ostavi da se dobro prosuši. Prema želji, možeš da naneseš još jedan sloj boje.
 3. Na preostalom delu kartona nacrtaj kitov rep, a zatim ga izreži sa kartona.
 4. I kitov rep oboj identičnom plavom bojom u nijansi mora, pa i njega ostavi da se dobro osuši.
 5. Obojenu kutiju postavi uspravno. Negde na sredini gornje stranice na kutiji zaseci mali otvor, pa zatim napravi i mali prorez na kitovom repu.

  I dok čekaš da se obojeni kartoni prosuše, prekrati vreme s klincima time što ćete navlaženim kuhinjskim ubrusima Zewa obrisati radnu površinu od svih nastalih mrlja i prolivene vode. Dok je vlažna, boja se znatno lakše briše!

 6. Kitov rep ubaci i uglavi u napravljeni otvor na obojenoj kutiji.
 7. Neka neko od odraslih na gornjem delu kutije napravi otvor koji je dovoljno veliki da u njega mogu da se smeste vlažni toaletni listići.
 8. I konačno, na bočnim stranama kutije nacrtaj kitove oči, a na prednjoj usta (klinci će obožavati ovaj deo!).

Sad kad je pred tobom izbor od nekoliko načina za skladištenje toalet papira, treba samo da se odlučiš za onaj pravi i odmah baciš na posao. Uživaj s klincima u izradi ovih rukotvorina!

 

 


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili