​​Kako napraviti držač za olovke - originalno i zabavno! 

​​​Kako napraviti držač za olovke - originalno i zabavno!

Ne postoji ništa gore od pretrpane, neorganizovane sredine - posebno kada je u pitanju posao. I dok je pokušaj da se osećate produktivno usred haosa vredan divljenja, to nije uvek realan cilj. Malo kreativnosti može mnogo doprineti da vaš kancelarijski prostor bude pametno I zabavno preuređen. 

Naučiti kako da napravite držač za olovke od kartona pomoću našeg vodiča je jednostavan način da uredno odložite svoje olovke, olovke, lenjire i još mnogo toga! 

Ovaj fanki držač za olovke od kartona sigurno će vašem stolu dati boju i pomoći da uvek imate pribor pri ruci kada vam zatreba. Potrebno vam je samo nekoliko osnovnih materijala koji se verovatno već nalaze u vašoj kući! Pomozite u smanjenju otpada tako što ćete svoje tube od toaletnog papira Zewa preurediti u elegantan držač za olovke od kartona koji će vam omogućiti da oslobodite svoju kreativnost i organizacione veštine. 

Tvojim klincima će svi drugari u školi pozavideti kad spaze ovaj upečatljiv držač za olovke po modelu uradi sam. Ne samo da će tvoja deca dobiti koristan dodatak na svom radnom stolu, već time svi zajedno iskazujete i poštovanje prema životnoj sredini; kartonske tube od toalet papira Zewa poprimaju sasvim novu dimenziju. Nauči kako napraviti ​​pernicu za olovke! 

Osim toga, ručnom izradom ovog držača ne nastaje nikakav veliki nered – biće ti potrebno svega nekoliko izrazito upijajućih i otpornih kuhinjskih ubrusa Zewa da nakon toga sve dovedeš u red. Jesi li spreman/spremna da naučiš kako se pravi pernica samo od kartonskih tuba toalet papira? Samo sledi naše krajnje jednostavno uputstvo za pravljenje pernice po modelu uradi sam koje dajemo u nastavku. 

Vreme potrebno za rad: oko 1,5 sat 

Predlažemo da se kod ovog samostalnog pravljenje pernice neko od odraslih pozabavi sečenjem makazama i rukovanjem električnim pištoljem za topljenje lepka, a deci treba prepustiti bojenje i sklapanje delova.

Šta je potrebno 

 • 5 kartonskih tuba toalet papira Zewa 
 • Prazna kutija papirnih maramica Zewa 
 • Lenjir 
 • Olovka 
 • Vodene boje ili tempere 
 • četkica za bojenje 
 • Ukrasni papir za uvijanje 
 • Makaze 
 • Običan lepak 
 • Električni pištolj za topljenje lepka i patrone lepka za topljenje 

Imajte na umu: Možete odabrati da koristite više ili manje tubica toaletnog papira, u zavisnosti od veličine držača za olovke od kartona koji želite. Možete se držati pet epruveta koje preporučujemo ili sami izabrati — šta god želite. Na primer, ako pravite svoj „uradi sam“ držač za olovke za mladog umetnika, možda biste želeli da povećate broj tubica za skladištenje njihovih brojnih četkica, olovki, filcanih vrhova, olovaka i još mnogo toga! 

Materijali spremni? Bacimo se na posao!

Kako napraviti držač za olovke 

 1. Pet tubica od toalet papira isečenih na različite veličine pored makaza i olovke. Pažljivo izmeri i iseci kartonske tube od toalet papira na nekoliko komada različitih dužina. Možeš da ih napraviš onoliko koliko poželiš – što ih je više tvoja pernica (držač za olovke) biće veća i raskošnija! Uverite se da mala deca koriste makaze samo dok su pod nadzorom odrasle osobe. Zašto ne biste pokušali I da isečete cevi toaletne rolne pod različitim uglovima: cik-cak, vijugave linije ili kupole mogli bi da budu neki veoma neobični držači za olovke! 
 2. Tube od toalet papira umotane u šareni ukrasni papir sa šarama, isečene na datu veličinu i pričvršćene PVA lepkom. Različitim bojama oboj unutrašnjost kartonskih tuba, tako da boje uskladiš sa ukrasnim papirom, a zatim ih ostavi da se dobro prosuše.
 3. Dve umotane toaletne rolne različite veličine zalepljene jedna pored druge na plavoj pozadini. Obloži tubice ukrasnim papirom.Postavi kartonske tube na ukrasni papir, a zatim izmeri i iseci komade ukrasnog papira da njime prekriješ spoljni deo ovih tuba. Isečene komade ukrasnog papira urednom obmotaj oko kartonskih rolni i zatim ih zalepi lepkom. Budite kreativni sa ovim korakom tako što ćete izabrati različite vrste ukrasnog papira! Da li je ovaj držač za olovke od kartona rođendanski poklon za nekog posebnog? Odaberite ukrasni papir na temu rođendana. Alternativno, možete koristiti štampane fotografije svoje porodice, prijatelja ili kućnih ljubimaca. Šta kažete na držač za olovke koji vas unosi u praznični duh svaki put kada sednete za svoj sto? Mogućnosti su beskrajne!  
 4. Kartonske tube umotane u ukrasni papir i zalepljene jedna pored druge, na spljoštenoj podlozi kutije za maramice. Zalepi tubice zajedno.Korišćenjem električnog pištolja za topljenje lepka međusobno zelepi jednu po jednu kartonsku tubu sve dok ih ne spojiš u veliku celinu. Ovo je zaduženje za odraslu osobu, ali klinci mogu davati „umetničke” smernice! 
 5. Završeni kartonski držač za olovke položen na plavoj pozadini, sa tri markera u boji unutra. Zalepi tubice na podlogu. Otvori i spoljšti praznu kutiju od papirnih maramica, a zatim na njenoj sredini zalepi grupisane kartonske tube. Nakon što se sve dobro osuši, oko donjih ivica kartonskih tuba iscrtaj olovkom linije, pa zatim opseci suvišni deo kartona od kutije. 
 6. Ubaci olovke! Sad već možeš da se diviš svom držaču za olovke i da u njega naređaš svoj omiljeni školski pribor. U svoj držač za olovke po modelu uradi sam možeš da smestiš i lenjire, gumice i četkice za bojenje. 

Posle svakog lepljenja na radnoj površini neizbežno nastaje nered, ali se to lako rešava brisanjem dok su mrlje još uvek vlažne. Neka ti pri ruci bude nekoliko upijajućih kuhinjskih ubrusa Zewa tako da klinci već u toku rada mogu sav nered da počiste.

Sad kad znaš kako napraviti kutiju za olovke, ti i klinci možete da napravite nekoliko ovakvih komada i za drugare, porodicu I kolege. Napravi sam svoj držač u bojama duge ili koristi one nijanse koje se dopadaju tvojoj porodici. A zašto na pernicu po modelu uradi sam ne biste zalepili i neke nalepnice? Nakon što savladaš osnovne tehnike pravljenja pernice, otvaraju se brojne mogućnosti da svakoj od njih podariš neki osobeni pečat. Uz tvoj držač za olovke od kartona će idealno ići I tvoj vlastiti kalendar! Pogledajovdje kako ga napraviti! 

Kad jednom napraviš držač za olovke od kartona po modelu uradi sam za radni sto, tvoji klinci će s lakoćom održavati urednost svog radnog stola i prostora za rad. Uživajte svi zajedno u njihovom pravljenju! 


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili

Srodni članci

Šta bi dete trebalo da zna pred polazak u školu?

Potrebno ti je nadahnuće za uređenje dečje sobe? Zašto ne bi napravio/napravila našu urednu policu u obliku monstruma i kutiju za odlaganje stvari u obliku pčelinjeg saća. U nastavku pročitaj uputstva

Polazak U Školu

Kako da uspostaviš savršenu jutarnju rutinu za odlazak u školu

Da li tvoja jutarnja rutina za odlazak u školu uvek završava time što svi članovi porodice na kraju iz kuće izleću u poslednji čas? Pročitaj savete koje nudimo i saznaj kako da uspostaviš savršenu jut

Kako da uspostaviš savršenu jutarnju rutinu za odlazak u školu

Zadivljujući predlozi za užinu za školarce

Predlozi za užinu s vremenom mogu postati krajnje nemaštovita navika. Uz ovaj koristan vodič zadivljujućih predloga zdravih dečjih užina unesi malo svežine u njihov školski obrok.

Ideje Za Kutije Za Ručak

Najmaštovitije rukotvorine od kartonskih rolni toalet papira

Tražiš inspiraciju za izradu rukotvorina od kartonskih rolni toalet papira? Zašto ne isprobaš ove sasvim jednostavne, a veoma dopadljive rukotvorine od kartonskih tuba toalet papira koje s lakoćom mož

vyrobky z papirovych rulicek

Kako da napraviš papirno cveće

Sledi ova uputstva za jednostavnu izradu papirnog cveća i otkrij kako da kod kuće napraviš papirno cveće. Klikni ovde i doznaj kako da obojiš kuhinjske ubruse i od njih napraviš papirni cvet.

Kako Napraviti Cvet Od Papira

2 iznenađujuće originalna predloga za skladištenje toalet papira

Sledi naša uputstva za izradu rešenja za skladištenje rolni toalet papira i upoznaj dva načina za skladištenje toalet papira kroz postupak reciklaže praznih kutija od papirnih maramica. Klikni ovde.

2 iznenađujuće originalna predloga za skladištenje toalet papira