Kako da korišćenjem kartonskih tuba od toalet papira napraviš krajnje originalnu pernicu

Kako da korišćenjem kartonskih tuba od toalet papira napraviš krajnje originalnu pernicu

Tvojim klincima će svi drugari u školi pozavideti kad spaze ovaj upečatljiv držač za olovke po modelu uradi sam. Ne samo da će tvoja deca dobiti koristan dodatak na svom radnom stolu, već time svi zajedno iskazujete i poštovanje prema životnoj sredini; kartonske tube od toalet papira Zewa poprimaju sasvim novu dimenziju kad se pretoče u ovu praktičnu pernicu za olovke!

Osim toga, ručnom izradom ove pernice po modelu uradi sam ne nastaje nikakav veliki nered – biće ti potrebno svega nekoliko izrazito upijajućih i otpornih kuhinjskih ubrusa Zewa da nakon toga sve dovedeš u red. Jesi li spreman/spremna da naučiš kako se pravi pernica samo od kartonskih tuba toalet papira? Samo sledi naše krajnje jednostavno uputstvo za pravljenje pernice po modelu uradi sam koje dajemo u nastavku.

Vreme potrebno za rad: oko 1,5 sat

Predlažemo da se kod ovog samostalnog pravljenje pernice neko od odraslih pozabavi sečenjem makazama i rukovanjem električnim pištoljem za topljenje lepka, a deci treba prepustiti bojenje i sklapanje delova.

Šta je potrebno

 • 5 kartonskih tuba od toalet papira Zewa
 • prazna kutija od papirnih maramica Zewa
 • lenjir
 • olovka
 • vodene boje ili tempere
 • četkica za bojenje
 • ukrasni papir za uvijanje
 • makaze
 • običan lepak
 • električni pištolj za topljenje lepka i patrone lepka za topljenje
 1. napravi drzac za olovke 01Pažljivo izmeri i iseci kartonske tube od toalet papira na nekoliko komada različitih dužina. Možeš da ih napraviš onoliko koliko poželiš – što ih je više tvoja pernica (držač za olovke) biće veća i raskošnija!
 2. napravi drzac za olovke 02U nastavku, različitim bojama oboj unutrašnjost kartonskih tuba, ali tako da boje uskladiš sa ukrasnim papirom, a zatim ih ostavi da se dobro prosuše.
 3. napravi drzac za olovke 03Postavi kartonske tube na ukrasni papir, a zatim izmeri i iseci komade ukrasnog papira da njime prekriješ spoljni deo ovih tuba. Isečene komade ukrasnog papira urednom obmotaj oko kartonskih rolni i zatim ih zalepi lepkom.
 4. napravi drzac za olovke 04Korišćenjem električnog pištolja za topljenje lepka međusobno zelepi jednu po jednu kartonsku tubu sve dok ih ne spojiš u veliku celinu. Ovo je zaduženje za odraslu osobu, ali klinci mogu davati „umetničke” smernice!
 5. napravi drzac za olovke 05Otvori i spoljšti praznu kutiju od papirnih maramica, a zatim na njenoj sredini zalepi grupisane kartonske tube. Nakon što se sve dobro osuši, oko donjih ivica kartonskih tuba iscrtaj olovkom linije, pa zatim opseci suvišni deo kartona od kutije.
 6. napravi drzac za olovke 06Sad već možeš da se diviš svom držaču za olovke i da u njega naređaš svoj omiljeni školski pribor. U svoj držač za olovke po modelu uradi sam možeš da smestiš i lenjire, gumice i četkice za bojenje.

Posle svakog lepljenja na radnoj površini neizbežno nastaje nered, ali se to lako rešava brisanjem dok su mrlje još uvek vlažne. Neka ti pri ruci bude nekoliko upijajućih kuhinjskih ubrusa Zewa tako da klinci već u toku rada mogu sav nered da počiste.

Sad kad znaš kako se pravi držač za olovke, ti i klinci možete da napravite nekoliko ovakvih komada i za njihove drugare. Napravi sam svoju pernicu u bojama duge ili koristi one nijanse koje se dopadaju tvojoj deci i njihovim drugarima. A zašto na pernicu po modelu uradi sam ne biste zalepili i neke nalepnice? Nakon što savladaš osnovne tehnike pravljenja pernice, otvaraju se brojne mogućnosti da svakoj od njih podariš neki osobeni pečat.

Kad jednom napraviš držač za olovke po modelu uradi sam za radni sto, tvoji klinci će s lakoćom održavati urednost svog radnog stola i prostora za rad. Uživajte svi zajedno u njihovom pravljenju!


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili