2 krajnje maštovita načina savijanja papirnih ubrusa sa decom  

Kako Da Savijete Salvete

Savijanje papirnih ubrusa jedan je od najzabavnijih načina da se udahne malo života večernjoj trpezi onda kad se očekuju gosti. Osim toga, to je i genijalna roditeljska veština: savršen način da se s decom provede lepo vreme, da budu srećna (i nečim zaokupljena) dok iščekuju početak večere. Ponestalo ti je inspiracije? Bez brige – uz ova jednostavna uputstva za savijanje ubrusa u oblik cveta, izložena korak po korak, običan kuhinjski ubrus ili salvetu ćeš pretvoriti u malo umetničko delo.

Kako da savijaš papirne ubruse na 2 sasvim laka načina

Ova brzopotezna rešenja za savijanje ubrusa sasvim su jednostavna za mame i tate, pa čak i za najmlađe članove porodice. U ovim primerima koristili smo papirne ubruse Zewa, zato što su dovoljno snažni da izdrže savijanje u ove oblike, a njihovi ugravirani dezeni pružaju lepu završnicu (stvari postaju još i bolje ako ih deca oboje!)

2-kreativna-nacina-da-savijete-salvete-u-obliku-lotosa | 2-kreativna-nacina-da-savijete-salvete-u-obliku-kupe

Savijanje papirnog ubrusa u oblik lotosovog cveta

Savijanje papirnog ubrusa u oblik lotosovog cveta sasvim je lako, iako odaje utisak da se onaj koji ga je napravio prilično pomučio. I pri tome deluje impresivno. Dopusti deci da ih mašta ponese: što više papirnih lotosovih cvetova naprave, dobijeni buket biće izdašniji.

Šta je potrebno

 • kuhinjski ubrusi Zewa
 • lenjir
 • makaze
 1. 2 kreativna nacina da savijete salvete u obliku lotosa 01Na početku savijanja ubrusa u oblik cveta, komad kuhunjskog ubrusa iseci u obliku kvadrata. Presavij ga po dijagonali sa obe strane, dobro ga pritiskajući, a zatim ga otvori.
 2. 2 kreativna nacina da savijete salvete u obliku lotosa 02U nastavku, presavij sva četiri ugla kvadrata u pravcu njegovog središta, tako da podseća na kvadrat u kome se nalazi krstić.
 3. 2 kreativna nacina da savijete salvete u obliku lotosa 03Presavij ga u oblik romba, zatim razvij ugliće tako da se ponovo susretnu u središtu. U središtu svakog presavijenog uglića trebalo bi da se nalazi prevoj koji ide prema sredini.
 4. 2 kreativna nacina da savijete salvete u obliku lotosa 04Na kraju, pritiskajući središte nadole, provuci prste ispod sklopljenog ubrusa i lagano izvuci krajeve sve dok ne izađu i poprime oblik latica tvog lotosovog cveta.

Za izradu papirnog lotosovog cveta koristi kuhinjske ubruse Zewa Extra White i dobićeš cvet koji deluje uredno i lepo.

Kako da savijaš papirni ubrus ili salvetu i dobiješ futrolu za pribor za jelo

Na ovaj način sasvim brzo i lako nastaje oblik kupe koji može poslužiti kao sasvim zgodna futrola za dečji pribor za jelo – sjajan način da se dečacima i devojčicama pokaže da higijena u vreme ručka može biti zabavna. Uz ove jednostavne korake, savijanje papirnih ubrusa sasvim je lako.

Šta je potrebno

 • kuhinjski ubrusi Zewa
 • lenjir
 • makaze
 1. 2 kreativna nacina da savijete salvete u obliku kupe 01Za početak, jedan kuhinjski ubrus iseci u obliku kvadrata. Zatim ga postavi na sto, pa ga presavij napola tako da od njega dobiješ pravougaonik, a onda ga opet presavij i dobićeš ponovo kvadrat.
 2. 2 kreativna nacina da savijete salvete u obliku kupe 02Zatim ga presavij da poprimi oblik romba, pri čemu presavijene ivice treba da gledaju prema tebi. Gornji ugao gornjeg sloja presavij sve do zadnjeg ugla i dobro pritisni.
 3. 2 kreativna nacina da savijete salvete u obliku kupe 03Zatim preokreni ubrus, zadržavajući ga u obliku romba. Desni ugao ubrusa presavij prema sredini i pritisni. Zatim presavij levi ugao preko desnog i uvuci taj ugao u unutrašnjost.

Korišćenjem kuhinjskih ubrusa veselog dizajna za decu, kao što je posebno izdanje ubrusa ZewaMinions, unesi malo radosti i vedrine na porodičnu trpezu.

I došli smo do samog kraja ova dva laka, a opet impresivna, načina savijanja papirnih ubrusa i salveta koje možeš da realizuješ sa svojim mališanima. Gotovo je prava šteta da dobijeni rezultati budu upotrebljeni.


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili