2 krajnje maštovita načina savijanja papirnih ubrusa sa decom  

Kako Da Savijete Salvete

Savijanje papirnih ubrusa jedan je od najzabavnijih načina da se udahne malo života večernjoj trpezi onda kad se očekuju gosti. Osim toga, to je i genijalna roditeljska veština: savršen način da se s decom provede lepo vreme, da budu srećna (i nečim zaokupljena) dok iščekuju početak večere. Ponestalo ti je inspiracije? Bez brige – uz ova jednostavna uputstva za savijanje ubrusa u oblik cveta, izložena korak po korak, običan kuhinjski ubrus ili salvetu ćeš pretvoriti u malo umetničko delo.

Kako da savijaš papirne ubruse na 2 sasvim laka načina

Ova brzopotezna rešenja za savijanje ubrusa sasvim su jednostavna za mame i tate, pa čak i za najmlađe članove porodice. U ovim primerima koristili smo papirne ubruse Zewa, zato što su dovoljno snažni da izdrže savijanje u ove oblike, a njihovi ugravirani dezeni pružaju lepu završnicu (stvari postaju još i bolje ako ih deca oboje!)

2-kreativna-nacina-da-savijete-salvete-u-obliku-lotosa | 2-kreativna-nacina-da-savijete-salvete-u-obliku-kupe

Savijanje papirnog ubrusa u oblik lotosovog cveta

Savijanje papirnog ubrusa u oblik lotosovog cveta sasvim je lako, iako odaje utisak da se onaj koji ga je napravio prilično pomučio. I pri tome deluje impresivno. Dopusti deci da ih mašta ponese: što više papirnih lotosovih cvetova naprave, dobijeni buket biće izdašniji.

Šta je potrebno

 • kuhinjski ubrusi Zewa
 • lenjir
 • makaze
 1. 2 kreativna nacina da savijete salvete u obliku lotosa 01 Na početku savijanja ubrusa u oblik cveta, komad kuhunjskog ubrusa iseci u obliku kvadrata. Presavij ga po dijagonali sa obe strane, dobro ga pritiskajući, a zatim ga otvori.
 2. 2 kreativna nacina da savijete salvete u obliku lotosa 02 U nastavku, presavij sva četiri ugla kvadrata u pravcu njegovog središta, tako da podseća na kvadrat u kome se nalazi krstić.
 3. 2 kreativna nacina da savijete salvete u obliku lotosa 03 Presavij ga u oblik romba, zatim razvij ugliće tako da se ponovo susretnu u središtu. U središtu svakog presavijenog uglića trebalo bi da se nalazi prevoj koji ide prema sredini.
 4. 2 kreativna nacina da savijete salvete u obliku lotosa 04 Na kraju, pritiskajući središte nadole, provuci prste ispod sklopljenog ubrusa i lagano izvuci krajeve sve dok ne izađu i poprime oblik latica tvog lotosovog cveta.

Za izradu papirnog lotosovog cveta koristi kuhinjske ubruse Zewa Extra White i dobićeš cvet koji deluje uredno i lepo.

Kako da savijaš papirni ubrus ili salvetu i dobiješ futrolu za pribor za jelo

Na ovaj način sasvim brzo i lako nastaje oblik kupe koji može poslužiti kao sasvim zgodna futrola za dečji pribor za jelo – sjajan način da se dečacima i devojčicama pokaže da higijena u vreme ručka može biti zabavna. Uz ove jednostavne korake, savijanje papirnih ubrusa sasvim je lako.

Šta je potrebno

 • kuhinjski ubrusi Zewa
 • lenjir
 • makaze
 1. 2 kreativna nacina da savijete salvete u obliku kupe 01 Za početak, jedan kuhinjski ubrus iseci u obliku kvadrata. Zatim ga postavi na sto, pa ga presavij napola tako da od njega dobiješ pravougaonik, a onda ga opet presavij i dobićeš ponovo kvadrat.
 2. 2 kreativna nacina da savijete salvete u obliku kupe 02 Zatim ga presavij da poprimi oblik romba, pri čemu presavijene ivice treba da gledaju prema tebi. Gornji ugao gornjeg sloja presavij sve do zadnjeg ugla i dobro pritisni.
 3. 2 kreativna nacina da savijete salvete u obliku kupe 03 Zatim preokreni ubrus, zadržavajući ga u obliku romba. Desni ugao ubrusa presavij prema sredini i pritisni. Zatim presavij levi ugao preko desnog i uvuci taj ugao u unutrašnjost.

Korišćenjem kuhinjskih ubrusa veselog dizajna za decu, kao što je posebno izdanje ubrusa ZewaMinions, unesi malo radosti i vedrine na porodičnu trpezu.

I došli smo do samog kraja ova dva laka, a opet impresivna, načina savijanja papirnih ubrusa i salveta koje možeš da realizuješ sa svojim mališanima. Gotovo je prava šteta da dobijeni rezultati budu upotrebljeni.


Da li je ovaj članak bio od koristi?Hvala za povratnu informaciju!
Ili

Srodni članci

Zadivljujući predlozi za užinu za školarce

Predlozi za užinu s vremenom mogu postati krajnje nemaštovita navika. Uz ovaj koristan vodič zadivljujućih predloga zdravih dečjih užina unesi malo svežine u njihov školski obrok.

Ideje Za Kutije Za Ručak

5 sjajnih predloga porodičnih izleta za opuštene sunčane dane

Od ukusnih i mirisnih mafina sve do punjene vekne hleba po uzoru na sendvič (ali mnogo bolje od toga) koji naprosto mame, sve ovo su odlični predlozi čak i za najveće probirljivce kad je reč o hrani.

Ideje Za Piknik

Kako neurednu decu naučiti pravilima ponašanja za stolom

U ovom tekstu potraži spisak pravila ponašanja dece za stolom, u kome ćeš pronaći brojne korisne predloge o tome kako da svojoj deci pomogneš da ih što pre usvoje.

Maniri Za Stolom

Kako da napraviš hranilicu za ptice za svoju baštu

Uz nekoliko rolni iskorišćenog toalet papira Zewa, saznaj kako da deci napraviš hranilicu za ptice, kroz postupak koji je lak i veoma zabavan. Pogledaj u nastavku uputstva i ilustracije.

Hrănitor pentru păsări

Najmaštovitije rukotvorine od kartonskih rolni toalet papira

Tražiš inspiraciju za izradu rukotvorina od kartonskih rolni toalet papira? Zašto ne isprobaš ove sasvim jednostavne, a veoma dopadljive rukotvorine od kartonskih tuba toalet papira koje s lakoćom mož

vyrobky z papirovych rulicek

Kako da napraviš papirno cveće

Sledi ova uputstva za jednostavnu izradu papirnog cveća i otkrij kako da kod kuće napraviš papirno cveće. Klikni ovde i doznaj kako da obojiš kuhinjske ubruse i od njih napraviš papirni cvet.

Kako Napraviti Cvet Od Papira